Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 20:54, 15 lut 2015

FrancoPolo napisał(a)
Witam. To najwyższa pora na przycinanie klonów i innych drzew i krzewów. Ja akurat wczoraj poprzycinałem. Pozdrawiam.

Dziękuję Ci bardzo Franciszku. To jutro uderzam z sekatorem do ogrodu .
Katkak 21:06, 15 lut 2015

Nallar napisał(a)

Kasiu ostatnio też odwiedziłam takie miejsce jak skup złomu w poszukiwaniu właśnie furteczki(małej 60 lub 90 cm szeroka), potrzebuje do małego ogrodzenia jako zabezpieczenie przed moim wścibskim psem. Dowiedziałam się że na skupie za kg. złomu trzeba zapłacić 1,60 taka furteczka może ważyć nawet 80 kg jak doliczysz farby, robociznę to ten interes robi się żaden, chyba że trafisz jakiś wyjątkowo ładny okaz.

To faktycznie drogi interes. Pozostaje nam szukać pięknych i lekkich furteczek
Katkak 21:07, 15 lut 2015

Luki napisał(a)
Na temat staroci i tym podobnych nic mądrego nie powiem bo to nie moje klimaty ale za to przebiśniegi muszę sobie gdzieś posadzić

Cieszą oko, bo człowiek spragniony tej wiosny, że hej .
pasjonatkaam... 21:11, 15 lut 2015

Katkak napisał(a)

Cieszą oko, bo człowiek spragniony tej wiosny, że hej .

ojjj tak,dzisiaj szalałam na działce w poszukiwaniu pączków, znalazłam na jednej róży i hortensji pnacej
wiosna zbliza się wielkimi krokami,sprawdzałam prognozy na kolejny sezon i zapowiada się przepiękna szybka wiosna i gorące lato ...jeśli wierzyć prognozom
Nallar 21:22, 15 lut 2015

Kasiu, moje ogrodowe dwie puszczają liście, uf ale bukietowe które ukorzeniałam wyglądają kiepskawo, chyba że odbiją od korzonków.
Katkak 22:03, 15 lut 2015

Nallar napisał(a)
Kasiu, moje ogrodowe dwie puszczają liście, uf ale bukietowe które ukorzeniałam wyglądają kiepskawo, chyba że odbiją od korzonków.

Będę trzymać kciuki Ewciu. Ja z "Bobo" zrobiłam dwa odkłady, ale gdzieś w sierpniu dopiero i póki co też nie bardzo widzę żeby coś wyrosło. Poczekamy, zobaczymy .
Nallar 22:30, 16 lut 2015

Kasiu jeśli to co wyłazi w mojej doniczce z nasionkami hosty to hosta, to znaczy że mnie też się udało, jest takie maleńkie że na fotkach nie będzie widać ale zdecydowanie to coś zielonego. (chyba że to chwaścior) nie mogę trafić zdjęcia Twoich a wiem że wstawiałaś.
Katkak 10:34, 17 lut 2015

Nallar napisał(a)
Kasiu jeśli to co wyłazi w mojej doniczce z nasionkami hosty to hosta, to znaczy że mnie też się udało, jest takie maleńkie że na fotkach nie będzie widać ale zdecydowanie to coś zielonego. (chyba że to chwaścior) nie mogę trafić zdjęcia Twoich a wiem że wstawiałaś.

Ewunia zaraz poszukam zdjęć. To fotka moich host z zeszłego roku:

a to tegoroczne:

Ja nakładam na nie reklamówkę jednorazową (szklarenka ) bo chcę żeby szybciej rosły. W sumie nie wiem czy to pomaga, ale na pewno nie szkodzi. Tylko w reklamówce dziurkę zrobiłam żeby jakaś cyrkulacja powietrza była. Pokaż swoje maluchy.
AgataBC 10:41, 17 lut 2015

Ja w zeszłym sezonie nakładałam przecięty baniak 5l od wody, i jak chciałam wentylować to korek odkręcałam:

To Kasia napewno trochę pomaga- bo nie ma takich wahań temperatury-pod przykryciem jest stała
AgataBC 10:43, 17 lut 2015

tutaj jest taka wypasiona i słodka :
https://pl.pinterest.com/pin/226024475019372782/