Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 14:43, 29 mar 2015

bogumila_bienko napisał(a)
Siałaś może przegorzan?Podobne listki.Pozdrawiam serdecznie.

Nie Bogusiu, nie siałam.
Katkak 14:45, 29 mar 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu niespodzianka będzie jak urośnie Ja nie wiem co to Gdzie posadzisz drzewka?

Gosiaczku najpierw wyciepiemy starą, ostatnią już śliwkę, która rośnie obok sosny i tam będzie rósł grujecznik. Co do miejsca dla ambrowca nie jestem jeszcze ostatecznie zdecydowana, ale będę miała czas się zastanowić, bo jest drogi jak diabli i na pewno nie kupimy obu drzewek od razu . Buźka.
ZbigniewG 14:52, 29 mar 2015

Katkak napisał(a)
...martwią mnie trochę moje cisy. Ich kolor zrobił się jasno zielony, a to chyba nie wróży niczego dobrego. Czy ktoś może mi powiedzieć co im dolega?

Kasia spokojnie potraktuj to jak lekki katar - zaaplikuj zestaw obowiązkowy
odgarnij korę dodaj odrobinę dolomitu, pryśnij na grzyba i coś na wzmocnienie doigielnie i obserwuj
kasiek 15:19, 29 mar 2015

Cisy moga byc takie przyżółcone po zimie, zwłaszcza jak były pod sniegie. Lepiej jednak na wszelki wypadek spryskać je topsinem na choroby grzybowe. Mnie zżółka jodła - spryskałam i jest ok. Teraz mam żółtego świerka i tez sie boję bo ma już 4m. Tez spryskany, zobaczymy co będzie. I serduszke chyba znalazłam, ale jest mniejsza niz u Ciebie :0
Buźka
october 09:52, 31 mar 2015

Wiosna, ach.... U mnie nie ma jeszcze takich oznak, nie mam wiosennych roślin jeszcze A u Ciebie pięknie, krokusy we wrzosach mnie urzekły

Pozdrawiam
Danucha 13:15, 31 mar 2015

Tutaj prawdziwa wiosna puka do ogrodu. U mnie zimno, mokro i b. wietrznie. Dzisiaj nawet popadał śnieg. Rabaty rozgrzebane, taką pogodę zapowiadaja przynajmniej do końca tygodnia. Nie zauważam u siebie startu hortek, czy magnolii, dlatego przycupnę tutaj i się pogapię. Proszę o więcej zdjęć
Ala106 13:32, 31 mar 2015

U Ciebie Kasiu śliczna wiosna, a u mnie zasuwa śnieg z deszczem.
Ech.
Ale wpadnij do mnie zobaczyć ławeczkę.
Katkak 21:40, 31 mar 2015

october napisał(a)
Wiosna, ach.... U mnie nie ma jeszcze takich oznak, nie mam wiosennych roślin jeszcze A u Ciebie pięknie, krokusy we wrzosach mnie urzekły

Pozdrawiam

Moniu cebulowe cieszą oko na wiosnę, kiedy człowiek tak spragniony jest zieleni. Musisz sobie jesienią cebulowych nasadzić i też będziesz miała wiosnę u siebie .
Katkak 21:41, 31 mar 2015

Danucha napisał(a)
Tutaj prawdziwa wiosna puka do ogrodu. U mnie zimno, mokro i b. wietrznie. Dzisiaj nawet popadał śnieg. Rabaty rozgrzebane, taką pogodę zapowiadaja przynajmniej do końca tygodnia. Nie zauważam u siebie startu hortek, czy magnolii, dlatego przycupnę tutaj i się pogapię. Proszę o więcej zdjęć

Danusiu u mnie też dziś paskudnie. Wiało i padało, aż ciężko było parasol utrzymać. Siedź sobie Ptaszyno spokojnie i patrz do woli .
Katkak 21:42, 31 mar 2015

Ala106 napisał(a)
U Ciebie Kasiu śliczna wiosna, a u mnie zasuwa śnieg z deszczem.
Ech.
Ale wpadnij do mnie zobaczyć ławeczkę.

Reniu byłam i podziwiałam. Wyszła rewelacyjnie .