Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 10:01, 21 mar 2015

Mój maleńki skraweczek wrzosowiska z krokusami. Maleńki, a cieszy jakbym miała u siebie Dolinę Chochołowską
Katkak 10:16, 21 mar 2015

jedna z ukorzenionych przeze mnie w zeszłym roku hortensji ogrodowych. Jestem bardzo ciekawa ile zdąży urosnąć w tym roku.

Powoli budzą się piwonie
Katkak 10:27, 21 mar 2015

Niektóre tulipany są już całkiem spore, podczas gdy inne dopiero wychodzą z ziemi

bluszcz wreszcie zaczął "na poważnie" piąć się po orzechu i wdrapał się już całkiem wysoko.

i wczorajsze zaćmienie słońca. Słońc?
To dereń od Kasi z "Ogrodu pełnego złudzeń i niespodzianek". Były dwa łyse patyczki, a teraz jest już śliczny
Katkak 10:35, 21 mar 2015

Patyczek tego derenia uszabrowałam . Jeśli możliwe jest już na tym etapie zidentyfikowanie jaka to odmiana, to będę wdzięczna za pomoc.

Łubin (niebieski i czerwony)i jeżówki ("White swan", "Summer salsa" i ta różowa, kultowa) i hosta ("Christmas tree") kupione w postaci kłączy. Na razie trzymam je w domu, bo pogoda jeszcze niepewna. Ale nie wiem czy tym im czasem bardziej nie zaszkodzę :/.
kasiek 17:33, 21 mar 2015

Katkak napisał(a)
Mój maleńki skraweczek wrzosowiska z krokusami. Maleńki, a cieszy jakbym miała u siebie Dolinę Chochołowską

Przepieknie!!! Krokusy z wrzosowiskiem wygląda fantastycznie!
kasiek 17:35, 21 mar 2015

To dereń od Kasi z "Ogrodu pełnego złudzeń i niespodzianek". Były dwa łyse patyczki, a teraz jest już śliczny

No ciez jaki szybcior - no kapitalnie Ci liście sie pusciły - widac juz że to spagetti
A drugi to chyba sibrica, ptaki gio uwielbiaja bo ma granatowe owoce.
jona 18:33, 21 mar 2015

Mnie również zachwyciło zestawienie wrzosowatych z krokusami
Dorota123 19:38, 21 mar 2015

Twoja "Dolina Chochołowska" piękna, też mi się taka marzy, ale u mnie za nic nie chcą się zadomowić wrzosy.
Danucha 20:33, 21 mar 2015

Jak tu ślicznie i wiosennie. U mnie dzisiaj cały dzień padało, nie mogłam nic zrobić w ogrodzie, ale na roślinki deszcz zadziała jak budzik
Katkak 20:36, 21 mar 2015

Danucha napisał(a)
Jak tu ślicznie i wiosennie. U mnie dzisiaj cały dzień padało, nie mogłam nic zrobić w ogrodzie, ale na roślinki deszcz zadziała jak budzik

Danusiu ja mimo pięknej pogody też zupełnie nic nie zrobiłam w ogrodzie, bo calusieńki dzień byłam sama z dziećmi. A plany miałam ambitne . Okazało się jednak, że mąż musiał pójść do pacy i sprawa się rypła .