Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Bogdzia 21:15, 12 maj 2015

Katkak napisał(a)

Bogdziu Fransesca jest bardzo ładna, sprawdziłam u wujka Google . U mojej ciotki w ogrodzie rośnie taki piękny, który kwitnie na intensywny różowy kolor, nie wiem niestety co to za odmiana. W sumie to nie chciałabym ciemnofioletowego i taki blady fiolet tez średnio bym chciała. Poza tym mogą być wszystkie kolorki . Bogdziu, a te dwa obok siebie (przed tujami)radzisz żeby posadzić takie same, czy jakieś różne?

Jeśli chcesz różowy to albo Roseum Elegans albo Haagę bym Ci proponowała , moze jeszcze z niższych Ann Lindsay i Fantastica,albo Duke of York ale on czysto różowy nie jest ale sliczny , taki:

Katkak 22:12, 12 maj 2015

kasiek napisał(a)
Kasia - zaczynamy działać. Ps maluje córa - żeby nie było

To super, nie mogę się doczekać aż pokażecie coście tam zmalowały .
Katkak 22:15, 12 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Jeśli chcesz różowy to albo Roseum Elegans albo Haagę bym Ci proponowała , moze jeszcze z niższych Ann Lindsay i Fantastica,albo Duke of York ale on czysto różowy nie jest ale sliczny , taki:

Super Bogdziu. Dziękuję Ci serdecznie .
Katkak 22:41, 12 maj 2015

Glicynia niestety zaczyna powoli przekwitać. Ale wszystko co dobre... Za to ta na kulkowym drzewku jeszcze szaleje

pierwszy raz zakwitła kokoryczka
Katkak 22:53, 12 maj 2015

Nallar 23:11, 12 maj 2015

Kasiu, na Twojej fali żurawkowej robi się gęściutko
Czyżby inspiracją była rabata Łukaszka?
Katkak 23:32, 12 maj 2015

Nallar napisał(a)
Kasiu, na Twojej fali żurawkowej robi się gęściutko
Czyżby inspiracją była rabata Łukaszka?

No pewnie, że Łukasza , zresztą On o tym dobrze wie , nawet odpowiadał mi jakie gatunki kupić .
Karolinek 15:30, 13 maj 2015

Kasiu, super miejscówki znalazłaś dla rh, upiększą te miejsca i będzie im tam na pewno dobrze. Kupuj teraz póki kwitną,będziesz pewna kolorów.
Moje dwa sadzone rok temu nie zakwitły. Nie wiem czy to mogła spowodować mszyca czy inny piorun
Katkak 16:17, 13 maj 2015

Karolinek napisał(a)
Kasiu, super miejscówki znalazłaś dla rh, upiększą te miejsca i będzie im tam na pewno dobrze. Kupuj teraz póki kwitną,będziesz pewna kolorów.
Moje dwa sadzone rok temu nie zakwitły. Nie wiem czy to mogła spowodować mszyca czy inny piorun

No to cieszę się, że popierasz mnie co do tych miejsc i pomysłu posadzenia tam rodków . Też sobie tak myślę, żeby kupić je teraz, bo faktycznie zobaczę kolory . Nie martw się, moja 2 sadzone w zeszłym roku też nie zakwitły, ale nie wyglądają na chore. Może za rok zakwitną. Oprócz tych 3 rodków chciałabym jeszcze jednego szczepionego na pniu .
jona 22:05, 13 maj 2015

Katkak napisał(a)

No to cieszę się, że popierasz mnie co do tych miejsc i pomysłu posadzenia tam rodków . Też sobie tak myślę, żeby kupić je teraz, bo faktycznie zobaczę kolory . Nie martw się, moja 2 sadzone w zeszłym roku też nie zakwitły, ale nie wyglądają na chore. Może za rok zakwitną. Oprócz tych 3 rodków chciałabym jeszcze jednego szczepionego na pniu .

Też tak miałam z jednym, że nie kwitł pierwszego roku. Był ładny, miał pąki, a potem z tych pąków wyrosły liście. W tym roku właśnie pojawiają się pierwsze kwiaty