Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Milka 11:38, 25 lip 2015

Katkak napisał(a)
zakwitają kolejne jeżówki . Chcę ich więcej i więcej

nie mogę się doczekać aż te floksy zakwitną na dobre

Kasiu, jaki busz!! a jeśli chcesz więcej jeżówek, to jak środki ci zaschną, zbierz je i syp na rabaty, siewek mnóstwo będzie, mocne i wielkie, takie kepy, pozdrawiam cieplutko
Katkak 12:01, 25 lip 2015

Milka napisał(a)

Kasiu, jaki busz!! a jeśli chcesz więcej jeżówek, to jak środki ci zaschną, zbierz je i syp na rabaty, siewek mnóstwo będzie, mocne i wielkie, takie kepy, pozdrawiam cieplutko

Dzięki Irenko, to bardzo fajna rada, na bank tak zrobię . Buźka i bawcie się dobrze u Kondzia. Ja też miałam być, ale niestety nie dam rady.
Katkak 21:22, 25 lip 2015

Tak było

teraz jest tak. Powstało miejsce na jagodnik. Brzmi poważnie, a chcę po prostu dokupić 2-3 krzaczki borówek amerykańskich.
Katkak 21:31, 25 lip 2015

Dzisiejsze zmiany. Było tak, k ostka nie dochodziła do huśtawki.
Teraz już dochodzi. W najbliższym czasie pod huśtawką powstanie kamienny placyk.

Przy okazji zrobiłam malutkie przemeblowanie roślinek. Było tak:

Teraz jest tak. Żurawki przesadzone bliżej krawędzi. Funkia ustąpiła miejsca malutkiej hortensji Bobo (rozmnożona z odkładu)
Katkak 21:40, 25 lip 2015

Nie koniec jeszcze . Miałam dziś pracowity dzień
Z drugiej strony huśtawki było tak:

Wyznaczyłam linię rabaty. Tu nie chcę za bardzo trawnika uszczuplać, bo mu si zostać trochę miejsca dla dzieciaków. Więc delikatnie zawinęłam Pissardi, a dalej będzie już blisko przy płocie.

Do huśtawki zostaną przybite listewki żeby z boku powstała drabinka dla róży pnącej.

Oprócz róży pnącej posadzę tu jeszcze różę rabatową Pomponella, a może jeszcze jakaś jedna się zmieści i powstanie taka moja mini różanka .

W najbliższym czasie znów czeka mnie usuwanie trawska. Przypomnę jeszcze, że przy płocie nie będą same szmaragdy, bo zamierzam tam zrobić mieszany żywopłocik. Taki niestandardowy .
Katkak 21:56, 25 lip 2015

Nallar napisał(a)
Co by Wam smutno nie było to napiszę, że od jesieni też mam miskanta olbrzymka.
Mam nadzieję że nie będę musiała go przesadzać.

Ewcia jeśli masz sporo miejsca tam gdzie rośnie to niech szaleje. Jak moje się rozbrykają to wchłoną hortki, więc muszę je jakoś zatrzymać .
Katkak 21:56, 25 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)
Byłam wczoraj w szkółce i szukaliśmy nawet zapomnianej Gracilis ale nie ma. Są tylko Lanciniaty. Liście maja podobne, tylko te już rosną wyższe. Miałam zapytać o dostawę, ale nie byłam sama i towarzystwo bardzo się spieszyło..

Ania kochana jesteś. A ja wiem, że będzie prawdopodobnie w październiku .
Katkak 22:16, 25 lip 2015

Tego floksa dostałam w zeszłym roku od Kasi z Ogrodu pełnego złudzeń...Był malutki i nie chce się wierzyć jak ślicznie się rozrósł .
Nallar 00:59, 26 lip 2015

Kasiu, kwiatuszki które widziałaś u Bogdzi to Tojeść orszelinowa.
O Twoją brzózkę pytałam też u nas w szkółkach, powiedziano że będą na jesień. W przyszły tygodniu będę jeszcze w szkółce u p. Tomżyńskich to zapytam u nich.
Urszulla 11:01, 26 lip 2015

Kasiu, widzę że podziałałaś ostro rabata z miskantami jest już pełnateż mam miskanta olbrzyma ale jednego koło kompostownika i więcej nie chcę. Gustuję w Gracimullusach, bo są w sam raz na moje gabaryty ogrodu...choć już widziałam ich docelowe rozmiary
różanka koło ławki super pomysł

aż patrzyłam na świerka za 100zł co to za okaz ładnychodzi Ci o pokrój czy niebieski kolor ?