Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 18:22, 11 paź 2015

Katkak 18:33, 11 paź 2015

I jak nie kochać tego derenia?
Katkak 18:34, 11 paź 2015

lojalna_ napisał(a)
Wiesz ale w zeszłym roku tylko raz porzadnie dmuchnelo i po lisciach bylo u mnie bo swiezo zasadzony byl a teraz tyle co misiec temu go przesadzilam ......oby zdazył

Spokojnie, myślę, że da radę .
malgorzata_s... 18:37, 11 paź 2015

Kasiu a Ty wiesz że Krzyś Twój miał ochotę do Kapiasa sié wybrać?
Kurcze następnym razem chociaż tydzień wcześniej trzeba planować
Ogród bardzo się zmienia Widać włożoną pracę Buziaki
Katkak 18:46, 11 paź 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu a Ty wiesz że Krzyś Twój miał ochotę do Kapiasa sié wybrać?
Kurcze następnym razem chociaż tydzień wcześniej trzeba planować
Ogród bardzo się zmienia Widać włożoną pracę Buziaki

No proszę, dopiero teraz Jego wpis przeczytałam . Gosiaczek u nas na taki wypad to jest planowania faktycznie więcej, bo i praca (u Krzysia na zmiany) i opieka nad dzieciakami, ale nie ma rzeczy nie możliwych . Zazdroszczę, że mieszkacie tak blisko tego cudownego miejsca i możecie się częściej spotykać . Fifi pytał znowu wczoraj kiedy przyjedzie do nas ciocia Gosia i Wujek Krzysiek .
Katkak 19:07, 11 paź 2015

mój roślinny eksperyment. Zainspirowana jednym z odcinków Mai, gdzie facet zaplatał rośliny, postanowiłam poeksperymentować na dereniu, którego mam od Ewci. Zobaczymy co z tego wyjdzie .
Po laurowiśni został tylko taki fajny korzeń
sylwia_slomc... 22:14, 11 paź 2015

fajny pomysł też widziałam i planuje u siebie sumaka zaplatać bo mam trzy w kupie wsadzone tylko czekam do wiosny czy się przyjmą My to mamy ten sam tor myślenia, a ogród pokazałaś z zupełnie innej strony i w innej odsłonie
Katkak 23:02, 11 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
fajny pomysł też widziałam i planuje u siebie sumaka zaplatać bo mam trzy w kupie wsadzone tylko czekam do wiosny czy się przyjmą My to mamy ten sam tor myślenia, a ogród pokazałaś z zupełnie innej strony i w innej odsłonie

Ogród pokazałam od końca . Sylwia bo nasze ogrody na pewno nie należą do tych spod linijki .
Katkak 08:56, 12 paź 2015

Zdjęcie kiepskie, ale kwiaty w śniegu - niecodzienny widok .
11:47, 12 paź 2015
Kasiu pytałas MW ....wiesz zrób zdjecie płotu w szerszym kadrze żeby było widać wiecej mb

róza MW ma 1m wysokości 1 m szerokości nie sadzilabym jej w tamtym miejscu.

bo ja bym dała między te rośliki co już masz posadzone jakieś róże pnące żeby na płot je puścić.

tu jakąś stronę znalazłam ...tylko pogląd jakby miały wyglądać kształty kszaków bo to łatwo na płocie zrobisz
http://rozaria.pl/blog/ksztaltowanie-objetosci-w-ogrodzie-krzewami-roz/

tu poczytaj polecane odmiany...bo ja nie umiem ci nic polecić ...sama nabyłam w tym roku Jasminę , Souvenir Dr. J.; Gertrude Jeckyl - ale nic o nich nie powiem bo sa malutkie jeszcze
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/177-roze-pnace-najwieksza-ozdoba-ogrodow/photos

ja mam 1 jaśminowca w kącie mocno go nie lubię bo jest cały rok brzydki ale trzymam w kącie dla zapachu przez 2-3 tygodnie....nie dziwie ci sie że jasminowca chcesz sie wyzbyć.

tam pod rozplenica jest berberys?...czy mi sie zdaje ? ...bo jeśli o mnie chodzi to się z berberysami też nie polubiłam

MW polecam bardzo ...do każego ogrodu i dla wszystkich się nadaje ale sadziłabym ją w innym miejscu na tle czegoś wyższego.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies