Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

AnnaCh 22:48, 12 lis 2015

Katkak napisał(a)
Dzięki . Aniu klejem polimerowym. Jak chcesz jutro zrobię mu zdjęcie.
Kasiu, pewnie, że chcę Tylko ciekawe, czy taki klej by trzymał kamyki na blaszanym deklu? Muszę poczytać.
Berberys cudnie wybarwiony
Katkak 18:36, 13 lis 2015

AnnaCh napisał(a)
Kasiu, pewnie, że chcę Tylko ciekawe, czy taki klej by trzymał kamyki na blaszanym deklu? Muszę poczytać.
Berberys cudnie wybarwiony

Ania myślę, że do blachy też się nada. Postaram się jeszcze dziś zrobić zdjęcie.
Katkak 18:39, 13 lis 2015

Moje malusie hortensje, ukorzenione w tym roku. Obie NN, bo gałązeczki odłamywane od niezidentyfikowanych bliżej odmian . Ciekawe co z nich wyrośnie. Takie maluszki, a tak znacznie różnią się już kolorem liści. I ta ciemniejsze ma chyba większe liście od tej jasnej. Zobaczę co z nich będzie . Fajne takie niespodzianki i ogromna satysfakcja z rozmnożonej samodzielnie roślinki .

Ta, już znacznie większa, ukorzeniona została w zeszłym roku, ma więc rok z hakiem. Jej mama miała śliczne, bladoniebieskie kwiaty, ale ona jeszcze nie kwitła. Mam nadzieję, że w przyszłym roku zaszczyci mnie kwiatem. Długo była mała, już wątpiłam czy urośnie, ale potem wystrzeliła jak z procy .

Karol99 20:22, 13 lis 2015

Katkak napisał(a)
Moje malusie hortensje, ukorzenione w tym roku. Obie NN, bo gałązeczki odłamywane od niezidentyfikowanych bliżej odmian . Ciekawe co z nich wyrośnie. Takie maluszki, a tak znacznie różnią się już kolorem liści. I ta ciemniejsze ma chyba większe liście od tej jasnej. Zobaczę co z nich będzie . Fajne takie niespodzianki i ogromna satysfakcja z rozmnożonej samodzielnie roślinki .

Ta, już znacznie większa, ukorzeniona została w zeszłym roku, ma więc rok z hakiem. Jej mama miała śliczne, bladoniebieskie kwiaty, ale ona jeszcze nie kwitła. Mam nadzieję, że w przyszłym roku zaszczyci mnie kwiatem. Długo była mała, już wątpiłam czy urośnie, ale potem wystrzeliła jak z procy .

Oby tylko nie zmarzły to będą już za rok ładne.
Mi w tym roku udało się ukorzenić tylko jedną sztukę bukietowej. Reszta mimo dużej troski sie nie przyjęła, a ta zapomniana wypuściła korzonki. Ostatnio patrzyłem, że ma ładne pąki na następny rok.
Katkak 20:45, 13 lis 2015

Karol99 napisał(a)

Oby tylko nie zmarzły to będą już za rok ładne.
Mi w tym roku udało się ukorzenić tylko jedną sztukę bukietowej. Reszta mimo dużej troski sie nie przyjęła, a ta zapomniana wypuściła korzonki. Ostatnio patrzyłem, że ma ładne pąki na następny rok.

Myślę, że sobie poradzą, tym bardziej, że dość dobrze osłoniętym miejscu mieszkam
sylwia_slomc... 20:48, 13 lis 2015

Kasia moje sobie muszą radzić na wygwizdowie pełnym nakryłam je pociętymi malinami....musi wystarczyć
Agania 22:06, 13 lis 2015

Kasiu, czy to Takie szaberkowe dzieci.....masz rękę
Agania 22:07, 13 lis 2015

Katkak napisał(a)
Szałwia omszona - niezwyciężona , to zdjęcie z wczoraj
I jesienne przebarwienia kiścienia Makijaż. Pewnie byłyby bardziej spektakularne gdyby miał więcej słonka .

i jeszcze raz najpiękniejszy o tej porze roku berberys

Kolor berberysami lepszy niż u klonów, a kiścień em się zachwycam
Ewa777 22:11, 13 lis 2015

Kasiu, Ty to masz rękę do roślin - co wsadzisz to rośnie Śliczne sadzoneczki
Katkak 22:34, 13 lis 2015

Agania napisał(a)
Kasiu, czy to Takie szaberkowe dzieci.....masz rękę

No jasne , takie rosną najlepiej .Tyle, że nie zawsze wiem lub pamiętam co uszabrowałam . Ale to też ma swój plus, bo zawsze to jakaś niespodzianka będzie . A tak na serio to najlepiej jak dotąd rośnie mi horcia z gałązek, które od kolegi dostałam. Tyle, że u niego kwitnie na różowo-fioletowo-niebiesko, a u mnie miała różowe kwiaty. Ale to już poprzez zakwaszenie można regulować. Zobaczymy jaka będzie w przyszłym roku, bo przesadziłam ją w inne miejsce i dostała w nóżko sporo torfu pomieszanego z ziemią . To się rozpisałam . Ale gdyby nie te sadzoneczki to nigdy wcześniej nie zwróciłabym uwagi jak już same liście hortensji ogrodowych bywają różne .