Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 20:00, 11 lis 2015

Dominika11 napisał(a)
pięknie jest u Ciebie, jesienne przebarwienia boskie

Dzięki Dominiczko, uwielbiam obserwować te zmiany. Są widoczne niemal z dnia na dzień .
Katkak 20:22, 11 lis 2015

Te horcie też ciekawie przebarwione. Po lewej NN, ukorzeniona z w zeszłym roku z 3 patyczków, które od kolegi dostałam , dumna z niej jestem bardzo . Kwitła w tym roku i miała aż 3 kwiatki, a to dzidziuś jeszcze przecież . Tuż przed nią rośnie kolejny maluszek ukorzeniony w tym roku. Widzicie jaka tyciusia? Po prawej Blue Bierd .

niektóre borówki mają jeszcze liście i ciekawie się przebarwiają

ta jest ciemna

Katkak 20:27, 11 lis 2015

mój malutki buczek Pourple Fountain, śliczniuśki . Muszę przesadzić go w inne miejsce. Emuś chce tę sosnę ciachnąć i zamiast niej go posadzić. Ale trochę mi jej szkoda. Może inne miejsce mu wykombinuję, ale chyba na wiosnę dopiero, bo teraz boję się, że może już za późno jest na przesadzanie.

mam nadzieję, że nie jecie teraz kolacji . Patrzcie gdzie skurczybyki wlazły, bleeeee. Już są w krainie wiecznych łowów

to żeby jakimś milszym akcentem zakończyć - różyczka u sąsiada
Makao_J 21:28, 11 lis 2015

Haha a już myślałam że domek ślimakom zrobiłaś na zimę.
sylwia_slomc... 21:33, 11 lis 2015

Kasiu u mnie się skurczybyki przy plastrach w ścieżce zakamuflowały też odesłałam do innej krainy
kamila66 21:52, 11 lis 2015

Pięknie jesiennie Róża jeszcze kwitnie
AnnaCh 22:32, 11 lis 2015

Kasiu, ślicznie kolorowo u Ciebie
A i zapomniałabym pochwalić Twojej studni, bosko wyszła A czym kleiłaś te kamyki, bo ja mam taki dekiel od butli z gazem szpecący rabatę i myślałam o klejeniu na nim kamyczków
Nallar 00:10, 12 lis 2015

Z wycinaniem sosny bym się wstrzymała.
Filomena 02:34, 12 lis 2015

Kasiu, sosna rewelacyjna do uformowania: można ściąć górą i nie pozwalać rosnąć wyżej http://ogrodniczkawpodrozy.blogspot.com/2014/12/yoshikien-japonski-ogrod-bez-biletow.html, można ją wygiąć i usunąć tylko niektóre gałęzie http://www.swiatpodrozy.pl/i.php?g=176&n=24#.VkPrMG791Jo.
Ja swoje wyginam wczesną wiosną - są wtedy elastyczne, latem i póżną jesienią dziwnie sztywne.
Mnie zawsze szkoda szlachetnych roślin, żeby się zmarnowały
kasiek 18:30, 12 lis 2015

Absolutnie też jestem za sosną - możesz ją formować ale nie usuwaj! Przekopać raczej nie dasz rady bo maja korzenie palowe i takie duże baaardzo ciężko przesadzić. Jeżeli masz ciśnienie na przesadzanie to tylko w lutym jak przejda mrozy, mnie tak się udało.
Domek dla ślimaków - dobre - a stał się trumna
Dziś zawiesiłam korale jarzębiny na jodle - ciekawe czy ptaki mi je nie oskubia
I piekna ta fota z trawami na wierze!