Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe

AlKa 22:47, 24 lip 2015

Jagodaa napisał(a)
AIKa pięknie Ci hortki kwitną, maja taka zdrowa zieleń liści, moje żółtawe. Domki bardzo gustowne i swietnie wykonane. Wszystko sie pięknie rozrosło

Tajemnica hortek tkwi w podlewaniu, u mnie kiepska ziemia wiec latam i podlewam, a od czasu do czasu magiczna siła.
MirellaB 00:09, 25 lip 2015

Hortensje masz piękne.
Moje też dużo podlewane i w upały ani listków nie zwiesiły, praktycznie cały czas stoją w wodzie.

Kanciki dzisiaj odświeżałam

Posokowiec bawarski to pies na polowania.
Jak czytam te wpisy to dużo pracy z Waszymi psami. Ja mam psy od zawsze i zawsze dwa, ale nigdy nie miałam kłopotów z ułożeniem, gryzieniem czegoś itd.itp.
Jedyny problem to chora ciężko na serce moja Biga o którą walczyłam jak o najbliższą osobę. Ale nigdy mi nie było ciężko jeździć co chwilę do kliniki, pamiętać o lekach itd. W ostateczności walkę niestety przegrałam i Biga odeszła (z Bigą na zdjęciu)

Oj o psach to bym mogła rozmawiać godzinami tak jak o ogrodzie.

Weź biedną sierotkę z schroniska
AlKa 08:19, 25 lip 2015

AlKa 08:31, 25 lip 2015

MirellaB napisał(a)
Hortensje masz piękne.
Moje też dużo podlewane i w upały ani listków nie zwiesiły, praktycznie cały czas stoją w wodzie.

Kanciki dzisiaj odświeżałam

Posokowiec bawarski to pies na polowania.
Jak czytam te wpisy to dużo pracy z Waszymi psami. Ja mam psy od zawsze i zawsze dwa, ale nigdy nie miałam kłopotów z ułożeniem, gryzieniem czegoś itd.itp.
Jedyny problem to chora ciężko na serce moja Biga o którą walczyłam jak o najbliższą osobę. Ale nigdy mi nie było ciężko jeździć co chwilę do kliniki, pamiętać o lekach itd. W ostateczności walkę niestety przegrałam i Biga odeszła (z Bigą na zdjęciu)

Oj o psach to bym mogła rozmawiać godzinami tak jak o ogrodzie.

Weź biedną sierotkę z schroniska

Taka opcja jest rozważana

Dziś znów gorąco, a miałam ambitne plany na kontynuacje porządkowania ogrodu.
nicol21 13:31, 25 lip 2015

Sympatyczne te domki dla owadów! Z eMa zdolniacha!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
AlKa 14:50, 25 lip 2015

Wykorzystuje czasem eM do takich prac.
Już ma kolejne zlecenia, na ławeczke i altanka ma powstać.W przyszłym tyg mam wymierzyć w którym miejscu.
Podłapał też pomysł zielonego dachu, kto wie może się uda
Kacha123 14:58, 25 lip 2015

Zielone dachy wyglądają cudnie
Przy wyborze psa musisz wziąć pod uwagę swoje możliwości czasowe. Psy z ras tzw. pracujących muszą mieć większą porcję aktywności dziennej.
MAD 21:04, 25 lip 2015

Jak to się stało, że ja u Ciebie chyba pierwszy raz jestem?! Mus nadrobić. Zaznaczam.
Anabelki mnie powaliły. A! I zdolnego eMa masz.
AlKa 00:28, 26 lip 2015

Kacha123 napisał(a)
Zielone dachy wyglądają cudnie
Przy wyborze psa musisz wziąć pod uwagę swoje możliwości czasowe. Psy z ras tzw. pracujących muszą mieć większą porcję aktywności dziennej.

Moje możliwości czasowe są marne, w sumię bardziej w tej kwestii na eM liczę, póki co wystarczy man nasza Kaja. Sznaucer miniaturka 8 letnia. Bez rodowodu, została przygarnęta jako szczeniak, bo nikt nie chciał suczki. Mądra i kochana. Już nie wyrywa stokrotek i nie przynosi pod drzwi

Co do zielonego dachu, chyba uda sie eM namówić, bo z trzciny ma sąsiad i srednio sie sprawdza. Wróble zrobiły sobie gniazda u niego i wyciągaja trzcinę.
AlKa 00:30, 26 lip 2015

MAD napisał(a)
Jak to się stało, że ja u Ciebie chyba pierwszy raz jestem?! Mus nadrobić. Zaznaczam.
Anabelki mnie powaliły. A! I zdolnego eMa masz.

Zapraszam
Po dzisiejszej burzy anabelki leżą. Dalie złamane.
Poza tym większych strat u mnie nie ma. Ale w moim niasteczku w rynki dwie wierzby połamane idach na szkole zerwany.