Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Tarnowie

Ogród w Tarnowie

Richie 00:08, 25 maj 2012

mira napisał(a)
Ryśku Twój ogród daje kopniaka jak się czuje przesycenie pracami - jutro lecę coś przyciąć

czy te tawułki w Wysowej tniesz nie zważając na kwitnienie? zależy Ci bardziej na formie niż na kwitnieniu - jak to sobie wykombinowałeś i co teraz tnisz jeszcze - nie czekasz do czerwca ?

Tak, w moim przypadku /mało miejsca i ciasno / bardziej zależy mnie na formie. Trochę przyspieszyłem cięcie bo bardzo się rozrosły a estetyka u mnie jest ważna. Tnę jeszcze berberysy /jutro pokażę / Dzięki i pozdrawiam
Martek 01:09, 25 maj 2012

Dziękuję Richie za twoje zdanie pozostawione u mnie.
Ja również chętnie przypatrzę się berberysom u fryzjera
Mam dwa ,na skarpie rosną obok siebie taka pospolita odmiana.I mam młodego "Admirała"?Czerwony z obwódką kremową ...I jego chciałabym na kulkę gdyby się dało
ana_art 06:27, 25 maj 2012

Rysiu wczoraj rozmawiałam z sasiadką o tawułach, ona się zachwycała, ja byłam ostrożna w okazywaniu emocji wzgllędem nich, ale jak zobaczyłam Twoje to oniemiałam śliczne są. I już zastanawiam się jakby wyglądały trzy kule przy ścianie wodnej zamiast żółtego bukszpanu... jak długo je masz, bo widzę, że sąduże i gęściutkie?
O pozostałych zdjęciach się nie wypowiem bo to perfekcja Czy zamierzasz juz ciąć kule bukszpanowe i cisa?
Ana 18:14, 25 maj 2012

Rysiu, tawuły są CUDNE! Ja posadziłam pierwsze w tym roku, na razie takie maleństwa, radzisz już je przyciąć delikatnie w czerwcu czy pozwolic im rosnąć?
Nie mogę wyjść z podziwu, wszystko u Ciebie takie poukładane, ma swoje miejsce...uwielbiam takie widoki
Ana 18:16, 25 maj 2012

PS. No jak mogłam nie wspomnieć o azaliach?? No jak? z powodzeniem możesz już zgłosić ogród jako pokazowy
zbigniew_gazda 19:58, 25 maj 2012

Arystokracja ogrodowa Rysiu przecudnej urody !!! A tawułkami to pewnie wszyscy jesteśmy zarażeni . Masz przyrząd do cięcia czy oko takie dobre? Wszystkie kulki jednakowe . A napisz proszę tak z praktycznego punktu widzenia. Jak przyciąłeś teraz tawułki to jak długo pozostają ładnymi kulkami i kiedy trzeba wykonać następne cięcie.? Pozdrawiam.
Richie 21:27, 27 maj 2012

Obiecałem dalszy ciąg cięcia tawułek i berberysów...

...i już po...

i jeszcze przed domem...

Richie 22:01, 27 maj 2012

ana_art napisał(a)
Rysiu wczoraj rozmawiałam z sasiadką o tawułach, ona się zachwycała, ja byłam ostrożna w okazywaniu emocji wzgllędem nich, ale jak zobaczyłam Twoje to oniemiałam śliczne są. I już zastanawiam się jakby wyglądały trzy kule przy ścianie wodnej zamiast żółtego bukszpanu... jak długo je masz, bo widzę, że sąduże i gęściutkie?
O pozostałych zdjęciach się nie wypowiem bo to perfekcja Czy zamierzasz juz ciąć kule bukszpanowe i cisa?

Aniu w Wysowej 3 rok a przy domu 8 lat i są cięte 3 razy w sezonie.
Bukszpany i cisy będą cięte w czerwcu.
agata19762 22:24, 27 maj 2012

ślicznie !!!!!!!!!!!!!!!!!
Richie 22:49, 27 maj 2012

Ana napisał(a)
Rysiu, tawuły są CUDNE! Ja posadziłam pierwsze w tym roku, na razie takie maleństwa, radzisz już je przyciąć delikatnie w czerwcu czy pozwolic im rosnąć?
Nie mogę wyjść z podziwu, wszystko u Ciebie takie poukładane, ma swoje miejsce...uwielbiam takie widoki

Aniu możesz delikatnie przyciąć to się szybciej zagęszczą a w przyszłym roku 2 razy.
Bardzo dziekuję, że się podoba