Ja jak przechodzę między rabtami to mnie zapach zatrzymuje...magnolie gwiaździste, azalia pontyjska, kaliny...chętnie poznam więcej pachnących roślin piszcie
Dużo drzew mam, nie jest cieniście, bo drzewa trzymam w ryzach i mieszkam na górce, nic po za domem nie zacienia
Brzozy od sąsiada ze wschodu, dają cień na dom, rośliny mają słońce lub półcień
Azalie u mnie mają nie najlepiej właśnie od zachodniej strony ogrodu zaplanowałam azaliową, a one wolą wschodnią wystawę, nic nie zmieniam, ja chyba jako jedyna nie przesadzam roślin,
z rh nawet już nie próbuję, bo to byłaby kolejna nie udana próba, ale klony rosną
Szczęściara... ja widziałam ten deszcz, umył mi auto, to tyle pyzytywów, wyczekuję deszczu razem z ogrodem i chciałabym odetchnąć tym świeżym powietrzem....ach
Jak to dobrze , że nie pachną...moja posadzona jest przed tarasem, eM jest alergikiem...ciut dalej na azaliowej pachnie dzięki pontyjskiej...od Małgosi
Wiosna u mnie może być tylko azaliowa, rh nie rosną....
Ewa to oczywiście to dereń Świdwa, ale akurat go przycięłam, on rośnie u mnie 4 lata i nie osiągnął jeszcze 100 cm, rośnie w towarzystwie host, liliowców i irysów holenderskich, i ensata