Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 20:47, 12 maj 2018

BASIA8 napisał(a)

Basiu pozdrawiam
Agania 20:52, 12 maj 2018

Mixtoorka napisał(a)
Normalnie czuję piękne zapachy od Twojego ogrodu, choć patrzę w monitor

I te klony!!!

Ja jak przechodzę między rabtami to mnie zapach zatrzymuje...magnolie gwiaździste, azalia pontyjska, kaliny...chętnie poznam więcej pachnących roślin piszcie
Agania 21:04, 12 maj 2018

mirkaka napisał(a)
Twój ogród, a właściwie park zachwyca, mam wrażenie że u Ciebie gęsto, pełno drzew, krzewów, wszystko pięknie razem skomponowane powinno być cieniście a ciągle widzę słońce, jak to robisz że mimo takiego buszu masz słońce??
Susza? nie widać jej, soczyście, wiosennie.
Azalię Gibraltar mam, jeszcze w pąkach u mnie, biała Persil też w pąkach.
Masz chyba bardzo dobrą ziemię, żyzną i kwaśną, takiej potrzebują azalie i klony palmowe. Ja niestety poległam z klonami, ale dla rh nie poddałam się, wymieniałam im całą ziemię w dołach na kwaśną.
Dereniami też kusisz

Dużo drzew mam, nie jest cieniście, bo drzewa trzymam w ryzach i mieszkam na górce, nic po za domem nie zacienia

Brzozy od sąsiada ze wschodu, dają cień na dom, rośliny mają słońce lub półcień
Azalie u mnie mają nie najlepiej właśnie od zachodniej strony ogrodu zaplanowałam azaliową, a one wolą wschodnią wystawę, nic nie zmieniam, ja chyba jako jedyna nie przesadzam roślin,
z rh nawet już nie próbuję, bo to byłaby kolejna nie udana próba, ale klony rosną
Agania 21:07, 12 maj 2018

anabuko1 napisał(a)
Bogato.kolorowo. gęsto. Ślicznie.
Azalie piękne.
Gibraltar taka pomaranczka. Pięknie się prezentuje.
Jak i cały ogród.

Azalie i ich kwitnienie bardzo mnie w tym roku miło zaskoczyło
Ciągle marzę o ich zagęszczeniu
Agania 21:10, 12 maj 2018

Magleska napisał(a)
Dzięki Tobie wiem jak moja azalia się nazywa bo to chyba taka sama , tylko mniejsza
Piękne kadry pokazałaś śliczny busz u Ciebie

Mam taką drugą późniejszą i nie pamiętamm jak się nazywa, chyba tylko Bogdzia podpowie
Busz ujarzmiony lubię
Agania 21:14, 12 maj 2018

kasja83 napisał(a)
Ogród piękny...nie widać, żeby było sucho. U mnie tak rzęsiście polało ze dwa razy-od razu widzę-jak wszystko wystartowało w górę.

Szczęściara... ja widziałam ten deszcz, umył mi auto, to tyle pyzytywów, wyczekuję deszczu razem z ogrodem i chciałabym odetchnąć tym świeżym powietrzem....ach
Agania 21:17, 12 maj 2018

Milka napisał(a)
Aganiu, i u ciebie parasolowata magnolia kwitnie u mnie w tym roku 2 kwitly, trzecia nadal buntuje się

Czy kwiaty Cię zachwycają?....mnie zawsze...ciachnij dyskretnie tą trzecią, może się pobudzi do kwitnienia, albo cierpliwie poczekaj
Agania 21:21, 12 maj 2018

Milka napisał(a)

Jak to przeczytalam, od razu o sobie pomyślałam.
Gibraltar mimo iź nie pachną, swietny kongrast robią. Z wielką przyjemnością obejrzalam najnowsze ujecia

Jak to dobrze , że nie pachną...moja posadzona jest przed tarasem, eM jest alergikiem...ciut dalej na azaliowej pachnie dzięki pontyjskiej...od Małgosi

Agania 21:28, 12 maj 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Możesz go pokazać w całości i jakie ma towarzystwo? Jakie ma teraz wymiary i po ilu latach? To świdwa, prawda?

Wiosna musi być pięknie azaliowa. I taka jest u Ciebie.

Wiosna u mnie może być tylko azaliowa, rh nie rosną....

Ewa to oczywiście to dereń Świdwa, ale akurat go przycięłam, on rośnie u mnie 4 lata i nie osiągnął jeszcze 100 cm, rośnie w towarzystwie host, liliowców i irysów holenderskich, i ensata
Agania 21:33, 12 maj 2018

Anitka napisał(a)
Iglaki znacznie lepiej znoszą susze, więc ogród ładnie się prezentuje. Nie mam azali, więc się twoja zachwycam. Połączenie konika z niezapominajkami bardzo mnie urzekło. Co tam później jest po zapominajkach?
U mnie bratki jeszcze dają radę.

Nieazapominajki są u mnie wszędzie, plewię je jak chwasty, ale cieszę się, że i tak są

Regularne rabaty: to wrzosowiska, liliowce, hortensje, dwie bylinówki, różanka i tam gdzie nie pasują po prostu jak przekwitają znikają

Tymczasem