Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Gosiek33 15:22, 12 kwi 2019

Współczuję tych pomyłek ogrodowych. Dlatego najlepiej byłoby kupować w czasie kwitnienia... ba

współczuję stert gałęzi, nie mam sprzętu do rozdrabniania więc okazjonalnie palę w beczce - tyle, że właśnie po trzech latach wypaliła się do cna i rozpadła na pół
sylwia_slomc... 16:34, 12 kwi 2019

Magnolie są cudne, ja uwielbiam te drzewka, też posadziłam już dwanaście, ale wiekszość to maluszki maleńkie na razie, a kusi mnie jeszcze z jedną dwie dosadzić
sylwia_slomc... 16:46, 12 kwi 2019

Agania napisał(a)

Dziewczyny magnolie mogą się różnić między sobą, u Zymona Rosea jest właśnie taka bladoróżowa, może moja/etykietaRosea/ być też jakimś mieszańcem jak to bywa z zakupami jak nie widzisz kwiatu nigdy nie masz pewności, że sprzedawca, czy producent jest uczciwy...właśnie znowu mam przykład takiego zaniedbania...po trzech latach zakwitła mi M. Blue Opal biało-niebieska a pąki ukazały mi kolor różowy nie mam jak teraz reklamacji złożyć, bo już nie jest możliwe i tyle w temacie moje kochane

No nie mów blu opal nie niebieska ale oszuści
Wiem jak czekałaś na pierwsze kwiaty.
Aurelllia 16:53, 12 kwi 2019

Aganiu magnolie cudowne Widoczki kwiatowo-rabatowe przemiłe dla oka
Pomyłek współczuje - co to za sprzedawca, że źle etykietuje..... Juz szkółka to powinna nad tym czuwać !!!
Kasia_CS 19:46, 12 kwi 2019

Dzięki wielkie za listę imponująca! Czy mi się wydaje, że Lennei ma taki trochę smutny ten kolor kwiatów? Bo najpierw byłam gotowa kupić, pojechałam do ogrodniczego, a ona taka trupio blada, ten róż taki poszarzały.. zrezygnowałam z tej odmiany. Dalej moim marzeniem jest Lennei Alba, ale trafiam w sprzedaży na pojedyncze patyki.
Agania 20:12, 12 kwi 2019

Gosiek33 napisał(a)
Współczuję tych pomyłek ogrodowych. Dlatego najlepiej byłoby kupować w czasie kwitnienia... ba

współczuję stert gałęzi, nie mam sprzętu do rozdrabniania więc okazjonalnie palę w beczce - tyle, że właśnie po trzech latach wypaliła się do cna i rozpadła na pół

Trzeba mieć szczęście spotkać swoją wymarzoną magnolię w kwiatach bywają tylko wielkie egzemplarze i to bardzo drogo.

Z gałęziami problem, nie zamówię wywózki, bo chcę mieć gotową ściółkę
pod rabaty.
Agania 20:14, 12 kwi 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Magnolie są cudne, ja uwielbiam te drzewka, też posadziłam już dwanaście, ale wiekszość to maluszki maleńkie na razie, a kusi mnie jeszcze z jedną dwie dosadzić

Magnolie kocham a Ty Sylwia masz dużo miejsca możesz jeszcze poszaleć zakupowo
Agania 20:16, 12 kwi 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

No nie mów blu opal nie niebieska ale oszuści
Wiem jak czekałaś na pierwsze kwiaty.

No i po co mi ta magnolia
Agania 20:18, 12 kwi 2019

Aurelllia napisał(a)
Aganiu magnolie cudowne Widoczki kwiatowo-rabatowe przemiłe dla oka
Pomyłek współczuje - co to za sprzedawca, że źle etykietuje..... Juz szkółka to powinna nad tym czuwać !!!

Sprzedawcy chyba nie etykietują odmian, w szkółkach mają raczej
bałagan, a dla kolekcjonera i miłośnika zostaje tylko rozczarowanie...
sylwia_slomc... 20:20, 12 kwi 2019

Agania napisał(a)

Magnolie kocham a Ty Sylwia masz dużo miejsca możesz jeszcze poszaleć zakupowo

Ale wiesz jak mi te drzewa co mam posadzone śmigną to już mam jak w lesie na całości
Ale ze dwie to bym jeszcze upchała, eM nie zaprotestuje bo On drzewa uwielbia