Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 18:21, 19 kwi 2020

Kasya napisał(a)
Piekne to czerwone drzewko

Mój ulubiony klonik Pink Dworfs

Agania 18:28, 19 kwi 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Agatka ja moge tylko tyle podpowiedzieć, że trzeba dać im wyyysokiego drąga i dobrze na kilku wysokościach uwiązać, bo pod ciężarem owoców na wietrze moja się w połowie złamała Owoców miałam z nich do tej pory niewiele, ale może źle przycinam, więcej wiem o tych zwykłych jabłoniach niż o kolumnowych Ten lilak jest śliczny Mam w podwórku tylko w za dużym cieniu i kwitnienia miał do tej pory słabe, w tym roku się poprawi, ale wyyysoko kwiaty będą.

Będę mieć przyjemność w poznawaniu nowego i jego doświadczania
Pozioma gałąź to startująca Gejsza

Mam tutaj liriope jak myślicie czy ona nadaje się obwódkę?

oś widokowa z tarasu
Agania 18:32, 19 kwi 2020

kasiek napisał(a)
No piekne zakupy, szklarnie - powtórzę raz jeszcze masz przepiękną!
A tiarellą od Sylwii sie z Toba podzielę

Dziękuję za pochwały Kasieńko...dużo mam radości ze szkarni
Za tiarelkę też, i jak chcesz barwinka variegatę to Ci ukopię ile chcesz
Moja nowa ławeczka najlepsza mam nadzieję podróbka z podróbek

AgnieszkaW 18:38, 19 kwi 2020

Agatko, nowa ławka przepiękna, ale zdjęcia z Twojego ogrodu są cudne, bardzo mi się podobają Twoje zestawienia drzew i krzewów
Agania 18:41, 19 kwi 2020

Ogrodowy_Kalejdoskop napisał(a)
Skalniak zostaw obowiązkowo, u mnie jest co roku coś do odnowienia, niektóre rośliny skalniakowe rosną lepiej inne gorzej np. żagwin. Jedne wchodzą w drugie, coś wypadnie coś przeżyje ale tak jest z bylinami
Te kamienie na skalniaku i kaskadzie mają potenciał Widzę je jak toną w roślinach.
Wczoraj też byłem w szkółce, klonu palmowego nie kupiłem tylko dlatego że jakby miał teraz zmarznąć to lepiej że nie u mnie. Kupię w maju

Dziękuje Darku że się odniosłeś do tematu skalniaka, też mi było go żal,
ale po dzisiejszym dniu, kiedy syn z synową przyjechali mi pomóc na ogrodzie
iskierka mi odżyła, że skalniak ma szansce się odrodzić jeśli będzie miał opiekunów
Mój ogród jest mocno zadrzewiony i taki obraz bezproblemowo wygląda z daleka,
ale tak nie jest, więc rozważam ten skalniak

Agania 18:46, 19 kwi 2020

Urszulla napisał(a)

Wcale nie palę się do robienia tysięcy przetworów, tylko tyle co potrzeba. I podobają mi się teraz te nowe kompaktowe odmiany drzew owcowych, takie można chcieć. Jesienią pozbyłam się dwóch starych śliw. Reszta drzew do przycinania i mam zctym tylko kłopot.
Też jestem mieszczuchem od urodzenia ale lubię to przebywanie w ogrodzie bo mi się błogie dzieciństwo przypomina z moimi dziadkami. Ale pogoda znacznie ogranicza mi te przyjemności. Za to wczoraj podziałałam troszkę.

Też o tym myślałam kupując te drzewka, że przyjemność będę czerpać z ich uprawiania i zerwania owocu z drzewka,
a nie całej fabryki przetwórstwa

Agania 18:51, 19 kwi 2020

Gosiek33 napisał(a)
Jak cieszą te wyczekiwane pączki

Bardzo Gosiu szczególnie te kwitnące różowe...na kielichowca trochę jeszcze poczekam

a czereśnie kwitnące tuż obok to już szał radości z wiosny

Agania 18:55, 19 kwi 2020

AgnieszkaW napisał(a)
Agatko, nowa ławka przepiękna, ale zdjęcia z Twojego ogrodu są cudne, bardzo mi się podobają Twoje zestawienia drzew i krzewów

Aga dziękuję, tak lubię drzewostany w każdej postaci, przy moim ogrodzie
tworzę dalsze widoki aż po horyzont...tak to widziałam i kontynuuję

a kiedyś było tu zapuszczone pustkowie...
kasiek 20:59, 19 kwi 2020

Super ta ławeczka zamyka os widokową!
sylwia_slomc... 21:26, 19 kwi 2020

Agatka mam pytanie. Wymyśliłam dzisiaj posadzić na brzegu od od podwórka nad rowem dwa lub trzy klony palmowe, albo japońskie....myślisz, że dały by tam radę? Tam jest najwyższy punkt bo to był zrobiony nasyp, korzeniami by złapały ziemię i zasłoniły szmatę dodatkowo, o takich przewieszających się myślę, co sadzisz? Nie zalewa tego wału woda w czasie powodzi....