Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

gaga 09:10, 29 mar 2014

Kukliki wielkiej urody i w pięknym towarzystwie a róża piękna że brak słów miłego dnia
Anita1978 09:16, 29 mar 2014

Zaglądam i ....trafiam na moje róże ukochane.....oczka napasłam tym widokiem! I do roboty! U nas piękna pogoda więc w ogrodzie conieco sie porobi....
ewsyg 09:33, 29 mar 2014

Aguś róże też kocham
ewsyg 09:35, 29 mar 2014

Tego wiąza mam w planach zakupowych tegorocznych. Znasz nazwę tej róży jego towarzyszki ?

Zamówiłam dwie podobne, ale chyba nie są pnące
laurowisnia 09:48, 29 mar 2014

Aganiu niech dobrze rośnie, wsadziłaś już? Ta róża powyżej podobna do Rhapsody.
Agania 17:09, 29 mar 2014

mira napisał(a)
nacieszyłam oczy kuklikiem, różami i tymi widoczkami gór w tle znany krajobraz tak samo jak Gdów

Mirko, więc jesteś rodowiczanką, ziomalka najbliższą i sąsziadką zape\raszam do mnie i ja tez będę stałe u ciebie
Agania 17:10, 29 mar 2014

Margarete napisał(a)
Ależ piękna ta prada..............śliczna !
Ja próbowałam 3 razy z różami pnącymi, pierwsza-biała okazała sie nie być pnąca, to wkopałam. Druga żólta nawet ładnie kwitła i pieła sie ale ktorejś zimy bezśnieżnej wymarzła mimo okrycia i po niej posadziłam fioletową - ta znów ondarza mnie łaskawie 2- 3 kwiatkami w sezonie, wygląda rachitycznie więc też dostała dzis eksmisję. Wszystkie 3 kupowałam w okresie przedogrodowiskowym, po prostu róż pnąca to róza pnaca i tyle.
Dzisiaj robiąc nowa rabatę wywaliłam róże, podpore pod nią odstawiłąm na bok i szukam usilnie u siebie w ogrodzie innego miejsca na róże pnącą, może to miejsce wybrałam niewłaściwe. Podobają mi sie odmiany Laguna albo New Dawn, a teraz ta prada tez fajna.........na pewno którąś wybiorę........jak wymuysle dla niej miejsce...

Małgosiu ta róża to Paradae
Agania 17:15, 29 mar 2014

Margarete napisał(a)
Magnolii Genie nie kupiłam bo w moim Obiku były juz mocno przebrane i zaden z egzemplarzy nie miał pąka kwiatowego to sie bałam że mi nie zakwitnie, za to w centrum ogrodnczym były boskie egzemplarze , rozrośniete , z pąkami ale za.....bagatela 360 zł. w podobnej cenie były tez wielgasne Yellow river..więc zakup magnolii odłożyłam na przyszły rok, chyba że jesienią jakąś promocje ustrzelę.

Do zakupu magnolii w cenie 360 zł, też bym się nie zdecydowała, widziałam foty........magnolie kwitły i były piękne, jak bym tam była, to raczej bym, kupiła
Agania 17:30, 29 mar 2014

Kasik napisał(a)
Aga- ja wszystko rozumiem, moja mama choć uprawia ogródek od 30 lat też nie pyta o nazwy, ale mamy społeczeństwo coraz bardziej wyedukowane i profesjonalne ogrodnictwa powinny ometkowywać rośliny.
A przepraszam- ometkowują, ale tylko ceną. Ni mówię , że wszystkie, bo w niektórych jest pełna profeska. Jak przychodzi laik i pyta o ładną róże pnącą to pan opowiada o kolorze i czy pachnie i co z nią robić, a bardziej zorientowana osoba przychodzi po konkret i oni zawsze wiedzą o co chodzi.
Kiedyś dowiedziałam się, przy okazji kupowania hortensji, że każda etykieta kosztuje 50 gr i na moje życzenia pani przyniosła z magazynku plik i podała mi - podobno tę którą ja kupiałam. Pytanie czy dostałam prawidłową- nie wiem, bo niektórych hortensji nie odróżniam.

A Ty widzę kusicielko kusisz- to pięknie, Wiąz moja miłość- ale jeszcze czekam na wenę gdzie by go tu??????

A różyczki cudniaste.

Kasiu. tak to jest w życiu, sprzedawca powinien zachęcić i przekonać nas do zakupu, ale nie w przypadku roślin, tu jesteśmy głęboko w tyle, nie wiem do kogo, ale jak się nie znasz na roślinach, to wydasz dużo kasy, np. za wrzosy, które są roślinami jednorocznymi, lub za coś..................co ładnie wygląda o czym nie mamy zielonego pojęcia, bo ładnie wygląda, są ludki,. które się na to łapią, jak masz już wiedzę i zapytasz sprzedawcę, który nie ma nie ma pojęcia o takiej roślinie, a jeszcze jak zadasz pytanie , gdzie tą roślinę z katalogu mogę dostać, jest wielka obraza i odwrotna rekacja, zamiast zachęta to unik, czy to baba czy to chłop............ szybko znikają
Agania 17:58, 29 mar 2014

gaga napisał(a)
Kukliki wielkiej urody i w pięknym towarzystwie a róża piękna że brak słów miłego dnia

Różę posadzę jutro, na kuklili czekam już wkrótce zakwitną