Piękne dekoracje
Elu, spełnienia marzeń w Nowym Roku Radości z tworzenia ogrodu, szczęścia rodzinnego i wszystkiego co sobie wymarzysz
Ma w kilku miejscach frosted curls i jakie moje spostrzeźenia? Najlepiej rosną te, które mają ciężką, żyzną glinę i są niemal codziennie podlewane zraszaczami trawnika (ale nie sa zalewane) , ostre słońce przez cały dzien im nie straszne. Mialam carexy posadzone na naslonecznionej rabacie ale w lekkiej torfowej ziemi i były rzadko podlewane tak samo jak lawenda... I umierały , brązowiały, przesadziłam w mokre miejsce i jest ok. Posadziłam FC w miejsce kostrzewy sinej na rabacie na brzegu trawnika ale w najintensywniejszym miejscu działania zraszaczy i rosną lepiej ale nie tak dobrze jak te na zdjeciu. Jeszcze inne posadzilam w bardzo wilgotne ale zacienione miejsce (za zywopłotem bukszpanowym w nogach hortensji incredibal) i sobie poradzily. Mialam posadzone w donicach i z powodu przesuszania w upaly były brzydkie, po posadzeniu do gliny odzyly i się zazielenily. Zatem moje wnioski odnośnie frosted culrs - lubią dużo słońca, ale muszą byc sysetmatycznie podlewane. Podstawa to zasobna gleba, nawet lepsza cieżka byleby miały stale wilgotno. Nawozę je nawozem do trawnika lub florovitem przy zasilaniu innych roslin. Jestem ciekawa Waszych opinii nt FC
Drzewko piękne. kolekcja kul również Chcesz je podciąć? wyprostować? zaaranżować na nowo rabatkę?