Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mały ogródek Eli

Mały ogródek Eli

ela_z 08:13, 02 sty 2015

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku zycze wszystkim odwiedzajacym moj skromny watek nie odwiedzajacym tez zycze
Karol99 11:57, 02 sty 2015

Piękne dekoracje
Ewa777 12:07, 02 sty 2015

Elu, spełnienia marzeń w Nowym Roku Radości z tworzenia ogrodu, szczęścia rodzinnego i wszystkiego co sobie wymarzysz
ela_z 19:25, 03 sty 2015

Karol99 napisał(a)
Piękne dekoracje

Dziekuje Karol
ela_z 19:26, 03 sty 2015

Ewa777 napisał(a)
Elu, spełnienia marzeń w Nowym Roku Radości z tworzenia ogrodu, szczęścia rodzinnego i wszystkiego co sobie wymarzysz

Ewus, dziekuje za zyczenia
rozark 22:56, 03 sty 2015

Wpadłam z rewizytą na razie na krótko bo musze sie poogarniać i z życzeniami Szczęśliwego Nowego Roku.
ela_z 10:19, 05 sty 2015

skopiowałam sobie info od Marzenki nt frosted curls
:
Marzena2007 napisał(a)

Ma w kilku miejscach frosted curls i jakie moje spostrzeźenia? Najlepiej rosną te, które mają ciężką, żyzną glinę i są niemal codziennie podlewane zraszaczami trawnika (ale nie sa zalewane) , ostre słońce przez cały dzien im nie straszne.
Mialam carexy posadzone na naslonecznionej rabacie ale w lekkiej torfowej ziemi i były rzadko podlewane tak samo jak lawenda... I umierały , brązowiały, przesadziłam w mokre miejsce i jest ok.

Posadziłam FC w miejsce kostrzewy sinej na rabacie na brzegu trawnika ale w najintensywniejszym miejscu działania zraszaczy i rosną lepiej ale nie tak dobrze jak te na zdjeciu.

Jeszcze inne posadzilam w bardzo wilgotne ale zacienione miejsce (za zywopłotem bukszpanowym w nogach hortensji incredibal) i sobie poradzily.
Mialam posadzone w donicach i z powodu przesuszania w upaly były brzydkie, po posadzeniu do gliny odzyly i się zazielenily.

Zatem moje wnioski odnośnie frosted culrs - lubią dużo słońca, ale muszą byc sysetmatycznie podlewane. Podstawa to zasobna gleba, nawet lepsza cieżka byleby miały stale wilgotno. Nawozę je nawozem do trawnika lub florovitem przy zasilaniu innych roslin.

Jestem ciekawa Waszych opinii nt FC
ela_z 10:29, 05 sty 2015

szablon jak ładnie uporzadkować drzewko:
bleebla napisał(a)
guadalahara 10:40, 05 sty 2015

Drzewko piękne. kolekcja kul również Chcesz je podciąć? wyprostować? zaaranżować na nowo rabatkę?
ela_z 16:00, 05 sty 2015

guadalahara napisał(a)
Drzewko piękne. kolekcja kul również Chcesz je podciąć? wyprostować? zaaranżować na nowo rabatkę?

Witaj, niestety to nie moj ogrodek
Znajdziesz go tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3949-mala-eleczka?page=182#post_5
Zdjecie wstawilam celem szablonu do wiosennego ciecia moich drzewek

Pozdrawiam