Dzień dobry Elu z Trójmiasta
Czytałam, że poszukujesz cisów w dobrej cenie, więc podpowiem Ci abyś sprawdziła takie miejsce na platformie z ogłoszeniami na literkę O (kiedyś T). Proponują tam cisy za 38 zł za 1-1,40 m, (a mają też ponoć i większe, tylko cen nie znam) Na zdjęciach mają bardzo ładne, szerokie okazy ale jak jest w rzeczywistości to musiałabyś sama sprawdzić. Są z Gdyni więc pewnie ta lokalizacja będzie odpowiednia. Ja dzwoniłam do nich jesienią zeszłego roku, bo też chciałam kupić ale niestety nie wyrobiłam się z przygotowaniem miejsca w którym chciałam je wsadzić (robię u siebie własnoręcznie rewolucję, a że jestem już leciwą ogrodniczą

idzie mi to dość ciężko bo sił coraz mniej

Oni przywożą do Gdyni te cisy z jakiejś plantacji więc w tej chwili trzeba byłoby być bardzo czujnym bo nie wiadomo, czy te które sprzedają nie stały w tych donicach od jesieni bez zadołowania. A wtedy wiadomo, że mogłyby przemarznąć bądź za mocno przeschnąć. Jak to sprawdzić to nie wiem, ale może ten namiar Ci się do czegoś przyda. Ja, jak wyzdrowieję (dopadło mnie zapalenie oskrzeli) chcę się tam wybrać, zobaczyć, porozmawiać może wtedy podejmę decyzję o zakupie. A jestem tak bardzo ostrożna bo czytałam w wątku Any, o jej przygodach z cisami na pniu. Też kupiła wiosną i jej padły, chyba właśnie przez przemrożenie. Życzę Ci aby Twój ogród, nabrał wymarzonego wyglądu w szybkim tempie