Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Neska 22:51, 29 cze 2011

Sebek napisał(a)
U mnie też dzisiaj cieplutko jest mimo deszczu

A synkowi wszystkiego najlepszego życzę

Dzięki Sebciu w imieniu synka. Będziesz miał okazję poznać go osobiście jeżeli moja siostra będzie musiała iść w sobotę do pracy.
Sebek 22:53, 29 cze 2011

To Ci dopiero odważniaki
No ale jak nie groźby - to może prośby ?
barbara_kraj... 23:05, 29 cze 2011

Wszystko zawodzi. W cierpliwość muszę się uzbroić, ot co!!!
Sebek 23:07, 29 cze 2011

No tak - to powinna być nasza najważniejsza cecha - powinna .....

Ja już lecę - dobrej nocy wszystkim
Marta 23:11, 29 cze 2011

Piękne hortensje i storczyki, a ciurkadełko pierwsza klasa. Z żurawkami prezentuje się wspaniale! Kuszę mojego M, żeby mi zrobił ciurkadełko z polnego kamienia, bo u mnie w okolicy nie znalazłam nic ciekawego. Marzą mi się do tego wlaśnie takie jasno zielone żurawki. To słynne citronelle? U mnie w ogrodniczym nie mają, więc może kiedyś zaryzykuję i kupię przez internet?
myszorek 09:31, 30 cze 2011

Sebek, ale masz pędy na falku!!! Moje prawie przekwitły i coś im się chyba nie chce ostatnio W sumie też by mi się nie chciało, za długo kwitły nieprzerwanie, muszę je wynieść na taras, niech kapusta nie straszy po domu
Sebek 12:40, 30 cze 2011

Marta napisał(a)
Piękne hortensje i storczyki, a ciurkadełko pierwsza klasa. Z żurawkami prezentuje się wspaniale! Kuszę mojego M, żeby mi zrobił ciurkadełko z polnego kamienia, bo u mnie w okolicy nie znalazłam nic ciekawego. Marzą mi się do tego wlaśnie takie jasno zielone żurawki. To słynne citronelle? U mnie w ogrodniczym nie mają, więc może kiedyś zaryzykuję i kupię przez internet?

Citronelli nie udało mi się dostać - są to lime rickey. Dobrze rosną w słońcu - citronelle dostają poparzeń
Jeśli chcesz kupić żurawki przez nata to wiele osób kupuje na florini.pl.
Z polnego kamienia także by było fajne, choć wiem, że kule można wytoczyć u kamieniarza z kamienia jakiego chcesz.
Sebek 12:41, 30 cze 2011

myszorek napisał(a)
Sebek, ale masz pędy na falku!!! Moje prawie przekwitły i coś im się chyba nie chce ostatnio W sumie też by mi się nie chciało, za długo kwitły nieprzerwanie, muszę je wynieść na taras, niech kapusta nie straszy po domu

Ja swoich nigdy nie wynoszę tylko stoją na parapecie - kwitnące lub nie.
Lecz musisz uważać na ostre słońce, bo dostaną poparzeń. Gosia(kaisog1) tak zrobiła i jej poparzyło słoneczko liście
myszorek 14:26, 30 cze 2011

spoko majonez, mam storczyki juz z 7 lat- ustawię je na tarasie północnym, zresztą, cymbidia i dendrobia już dawno tam stoją .U mnie w domu latem jest za dużo słońca, to dlatego nie chcą wtedy kwitnąć, one potrafią i w półmroku wypuszczać pędy, w zasadzie to im jest im gorzej tym lepiej
Sebek 20:15, 30 cze 2011

Dzisiejsza sesja - na razie balkonu

A tu hosta