Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Sebek 19:30, 28 mar 2011

Hehe, no tak - trafi swój na swego jak to mówią
Sebek 19:45, 28 mar 2011

Dziś znowu popracowałem w ogrodzie i przejechałem resztę trawnika wertykulatorem - ciężko to idzie, ale trzeba było to zrobić. Potem przyciąłem jeszcze iglaki od spodu ze zeschniętych gałązek i usunąłem spod nich kamienie. Następnie opryskałem częściowo trawnik starane no i zasiałem nasiona trawy, lecz na razie tylko część. Trawa jeszcze nie rośnie, ale dziś przygotowałem kosiarkę po zimie i ją odpaliłem. Tak bardzo kusiło, żeby coś wykosić, lecz niestety nie mam jeszcze czego. Tęskniłem za jej dźwiękiem
Syla 19:51, 28 mar 2011

Seba po prostu pękam z zazdrości ..... choć tyci tyci energii dla mojego syna a Twojego prawie rówieśnika telepatycznie byś przekazał ... Choć ostatnio zrobił pierwszy krok i postanowił w tym roku pomóc w ogrodzie .... Dostał zadanie wytyczenia rabat. Merytorycznie z mapą został przeszkolony teraz będzie działał w realu
Neska 19:52, 28 mar 2011

Oj Sebcio chyba nie masz zbyt dużo tego trawnika. My z M po całym dniu koszenia mam dość tego dźwięku.
Sebek 19:55, 28 mar 2011

No to gratulacje Sylwuś - co 4 ręce to nie jedna Sylwia - chyba tak to przysłowie brzmiało Chociaż pewnie nadrabiasz za dwie osoby w ogrodzie
Powodzenia w realizacji rabaty, będę śledzić na bieżąco - o ile zdjęcia wkleisz
Syla 19:57, 28 mar 2011

Nie Seba ja w tym roku tylko paluchem pokazuję szkolę kadrę na swoim podwórku A i owszem jak tylko coś nowego się pojawi to zdjęcia również
Sebek 19:59, 28 mar 2011

Przy samym domu nie ma go dużo, kiedyś sobie zmierzę metraż ogrodu i co ile ma, ale będzie śmiechowo
Jednak kosząc w innych miejscach, które także są pod moją opieką wychodziło z koszenia ponad 10 arów. Jednak teraz ograniczy mi się to do połowy.
Sebek 20:00, 28 mar 2011

Syla napisał(a)
Nie Seba ja w tym roku tylko paluchem pokazuję szkolę kadrę na swoim podwórku A i owszem jak tylko coś nowego się pojawi to zdjęcia również

No to niech szefowa Sylwia robi tylko zdjęcia
Sebek 19:10, 29 mar 2011

Dziś sobie nie poszedłem do szkoły ale także nie leniuchowałem. Od rana robiłem w ogrodzie porządki i teraz z niego wróciłem. Mam już przyszykowany teren pod rabatę z hostami. Na razie wygląda tak

Było tutaj dużo roboty bo trzeba było zdjąć darń, ale także wysprzątać za tujami. Było tam wiele syfu, bo chyba nigdy tam sprzątane nie było. Z takiego skrawka ziemi wywiozłem 4 taczki ziemi i chwastów. Jutro przyjdzie huśtawka i spróbuję ją tam dać. Na razie tylko trzy hosty mam zasadzone z zeszłego roku, ale wybieram się w poniedziałek do LM, może tam już będą coś mieć. Myślę, że jeszcze przy samym chodniku posadzę żurawki, słońce świeci tam do południa, więc w sumie jest to półcień
Jeszcze dziś szorowałem cały domek myjką ciśnieniową, lecz znów wszystko pobrudziłem
monteverde 20:40, 29 mar 2011

pracowity "bąk" z Ciebie, Sebek, a czemu piszesz,że wertykulatorem ciężko, masz ręczny?