Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

AniaDS 21:19, 03 mar 2012

Sebciu, i ja gratuluję, piękny wynik

ircia 22:14, 03 mar 2012

Sebku, pędzisz z tymi setkami jak szalony
Proszę - kwiatek ode mnie

hania 22:23, 03 mar 2012

Witaj Sebku ! gratuluję popularności
Sebek 22:38, 03 mar 2012

majkel0326 napisał(a)
Sebku,ja dziś pierwszy raz piszę w Twoim wątku,który z resztą bardzo mi się podoba i podziwiam Cię za twoją popularność na Ogrodowisku ale nie tylko za to,również za wiedzę i za piękne rośliny.I właśnie w związku z Twoją wiedzą (zauważyłam,że jesteś ekspertem ) mam do Ciebie pytanie.Czym nawozisz swoje rośliny ozdobne i kiedy najlepiej to robić?Chcę podkarmić troszkę moje kwiatki i muszę trochę podpytać Może również ktoś inny mi podpowie,będę wdzięczna.

Witam

Swoje rośliny nawożę różnymi nawozami. Na wiosnę sypię saletrę amonową pod każdą roślinę. Potem głównie używam florovit i magiczną siłę do jednorocznych.

O nawozach mamy tutaj wątek
https://www.ogrodowisko.pl/watek/443-nawozy-czyli-co-dobrego-jedza-nasze-roslinki

Teraz cenne są ostatnie wpisy Danusi dotyczące terminu nawożenia - śledź ten wątek, bo na pewno będziemy w nim pisać co czym i kiedy nawozimy. Uważnie także czytaj wątek nie tylko bukszpanowy, bo Danusia robi fotorelacje co u siebie co robi - wtedy i dla nas to jest znak, że mamy ruszyć i zrobić określoną czynność
ana_art 22:58, 03 mar 2012

Sebek ale ty Pędzisz... jeszcze tydzień temu bylo 800 a tu proszę zbliżasz sie do tysiaca i dobrze pędź tak dalej
Sebek 23:01, 03 mar 2012

Aniu - za chwię może nawet wkleję swoje zdjęcie podczas dzisiejszych prac jak nie wyszło rozmazane, bo robiłem z samowyzwalacza
AgnieszkaBK 23:04, 03 mar 2012

Sebku, wklej
Madzenka 23:18, 03 mar 2012

Wklejaj!
Sebek 23:37, 03 mar 2012

No to może bazie na Iwie na dobry początek ...

Początek prac zaczął się od ciurkadełka. Otóż zachciało mi się zajrzeć do środka zbiornika czy może są tam jakieś śmieci. Na jesień w końcu prawie nic na dnie nie zostało

Jak odgarnąłem żwirek to prawdziwe co ja paczę - woda prawie po sam brzeg. Na górze pływa pokrywa lodowa - niestety nie wyjąłem jej, bo obtoczyła rurkę i nie chce wyjść. Musi sama się rozpłynąć.

No to poszedłem do róży Zdjęcia mam poważne - dziwnym trafem jak się paczyłem w aparat zdjęcia wyszły rozmazane - los tak chciał

Zdjąłem z niej gałązki świerka i oberwałem z listków

Już nie mogę doczekać się jej kwiatów

Sebek 23:44, 03 mar 2012

Potem zdjąłem okrywę z trzmieliny - mam do co niej obawy o przezimowanie - zobaczymy

Tak wygląda - blada jest strasznie

Żółta tuja strasznie uschła w środku

I nie wiem co z niej uformować - mógłbym z niej zrobić pienną kulę, bo ma taki jeden, albo uformować kilka (w sumie ma 4 grube pnie). Zacząłem odchylać gałązki, ale jakoś nie bardzo widzę bonsai z niej...