Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

anula_wn 22:48, 31 mar 2012

nooo tulipanki już ? u mnie jedynie listki mają..... pięknie Sebek, pięknie
jesienna praca się opłaca !
Sebek 22:53, 31 mar 2012

Austin puścił masę pędów - muszę mu wymyślić jakąś podporę, ale nie mam pomysłu

Tulipany w żurawkach - chyba sadziłem tam bukietowe

Prymula

Trawnik się zazielenił - tylko znów będę go musiał dosiewać

ircia 22:58, 31 mar 2012

Sebku - życzę realizacji wszystkich planów!!!!
Tulipany Purissima to moje ulubione Ale u mnie jeszcze nie zakwitły - fajnie, że mogę nacieszyć się nimi u Ciebie
anula_wn 23:00, 31 mar 2012

Sebek, a wertykulujesz trawnik? wówczas się fantastycznie rozprzestrzenia i po wertykulacji można dosiać
Sebek 23:02, 31 mar 2012

anula_wn napisał(a)
Sebek, a wertykulujesz trawnik? wówczas się fantastycznie rozprzestrzenia i po wertykulacji można dosiać

Tam gdzie będę dosiewać nie będę, bo już wszystko co możliwe wygrabiłem, a trawnik jest tam młody.

Ale wiecie co zauważyłem - że u mnie trawnik jest najmniej zielony ze wszystkich okolicznych - to przez to grabienie itd.? Bo sam nie wiem ...
ircia 23:08, 31 mar 2012

Sebku - jeśli trawnik jest młody to daj mu czas na wzmocnienie się U mnie było to samo - regularne grabienie, nawożenie i częste koszenie zdecydowanie poprawiło jego wygląd. Pierwsze dwa lata był nieciekawy....
hania 23:10, 31 mar 2012

poczekaj trochę aż przyjdzie ciepło sam się zazieleni....u mnie jest podobny
Dasia 23:19, 31 mar 2012

Sliczne kwiatki już masz w ogródku, zazdroszcze. Moje tulipany ciągle w listkach.
Jak się ten nawrót zimy skonczy to chyba bratków kupię do wiklinowej skrzynki na schody, bo w niej ciągle jeszcze zeszłoroczne wrzosy stoją. Zresztą przy ostatnich wiatrach parę razy lądowały poniżej schodów, więc ich przynajmniej nie szkoda
mira 00:20, 01 kwi 2012

Sebek czy Ty już wiesz , że CHFS jest w tym roku opóźniona ze względu na priorytet Olimpiady ?
Nie wiem jak Danusia to przeorganizuje, ale wytrzymać te najpiękniejsze chwile oczekiwania będzie nam wszystkim strasznie trudno - choć oczywiście damy radę
monteverde 01:01, 01 kwi 2012

Sebek napisał(a)

Tam gdzie będę dosiewać nie będę, bo już wszystko co możliwe wygrabiłem, a trawnik jest tam młody.

Ale wiecie co zauważyłem - że u mnie trawnik jest najmniej zielony ze wszystkich okolicznych - to przez to grabienie itd.? Bo sam nie wiem ...

nie dajesz tej trawie odpocząć, ciągle ją targasz