Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Sebek 20:37, 04 kwi 2012

Posadziłem od razu wrzosy

Dostałem też czosnki od sąsadki - nie wiem jakie to, ale kwitną w maju na biało - to chyba będzie ich stałe miejsce

Posadziłem też żywopłot z buka - zwykły, z własnego lasu - ledwie je wyrwałem, bo przy kopaniu pierwszego złamałem kij od kopaczki z którą poszedłem...Dlatego sadzonki są małe - ale urosną - mam nadzieję, że się przyjmą

I już się tłumaczę z gazonów. Pisałem zimą, że idzie tam kanał odprowadzający wodę z gór, ale myślałem, że sięga bliżej płotu - a on jest do połowy szerokości rabaty - potem się zwęża i kończy się gdzieś w połowie - niektóre byliny jak i buki będą miałby około 20 cm ziemi na głębokość - potem będą musiały iść na boki. A gazony w tamtym miejscu to już konieczność, to tam w ogóle nie ma ziemi - będzie tam rosnąć barwinek albo bluszcz, to pokryje je z czasem.
monitka 20:46, 04 kwi 2012

Sebek zadroszczę wiosny. Wszystko tak ładnie kwitnie. U nas niby tez kwitnie tylko zimno strasznie i buro.

Fajne te rabaty z trawy bedzie ładna ścieżka a jak roślinki podrosną to efekt będzie murowany. Nieżle się napracowałeś

Moje wrzosy jakieś takie brazowawe są a nie takie śliczne zielone jak u Ciebie. Czy coś im dolega? Raczej nie są przemarznięte bo jak je ciełam to wygladały ok.
Sebek 20:48, 04 kwi 2012

monitka napisał(a)
Sebek zadroszczę wiosny. Wszystko tak ładnie kwitnie. U nas niby tez kwitnie tylko zimno strasznie i buro.

Fajne te rabaty z trawy bedzie ładna ścieżka a jak roślinki podrosną to efekt będzie murowany. Nieżle się napracowałeś

Moje wrzosy jakieś takie brazowawe są a nie takie śliczne zielone jak u Ciebie. Czy coś im dolega? Raczej nie są przemarznięte bo jak je ciełam to wygladały ok.

Moje w tym roku przezimowały nadzwyczaj dobrze - dlatego zielone. spryskaj je na grzyba, bo one teraz łatwo go łapią.
bogumila 20:55, 04 kwi 2012

Joanka 22:23, 04 kwi 2012

Sebek napisał(a)

Super zakup
Joanka 22:26, 04 kwi 2012

No proszę, znowu odwaliłeś kawał roboty

A krokusami posadzonymi wśród bukszpanów już sie dzisiaj zachwycałam w krokusowym wątku
Sebek 22:30, 04 kwi 2012

Joanka napisał(a)
No proszę, znowu odwaliłeś kawał roboty

A krokusami posadzonymi wśród bukszpanów już sie dzisiaj zachwycałam w krokusowym wątku

Czytałem
andziulka 22:34, 04 kwi 2012

Sebuś, ale pracowity jesteś !!!!!!! Cały czas u Ciebie jakieś rewolucje
Matka 22:36, 04 kwi 2012

Fajne kształty wyszłysuper
Sebek 22:36, 04 kwi 2012

Andziu - nazwa wątku zobowiązuje

Bogda - o to chodziło - ścieżka na końcu się rozszerza, bo musi

Jeszcze jutro ułożę kamienie, które muszą tam być, bo za chwilę trawnika by nie było.