Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Eli

Ogród Eli

agatanowa 21:05, 16 sty 2014

Elu, ale masz fajną stodołę! Nie narzekaj. Drewno i kamień to najwspanialsze materiały ogrodowe, ponadczasowe. A Twoja stodoła drewna ma najwięcej. Fakt winobluszcz lub/i bluszcz ją uromantycznią i zasłonią pustaki
Tak na szybko czytając obrazkowo, widzę, że bardzo dbasz, dopieszczasz każdy szczegół. Kaskada kamienna ożyłaby dzięki roślinom: może jakieś trzcinki, może jakaś lilia wodna, coś miedzy kamienie wsadzić. Rośliny to zycie i nie bedzie efektu grobowca Pomyśl

Pozdrawiam serdecznie.
agatanowa 21:08, 16 sty 2014

elzbieta_g napisał(a)

wow, ale tło!
elzbieta_g 08:55, 17 sty 2014

agatanowa napisał(a)
Elu, ale masz fajną stodołę! Nie narzekaj. Drewno i kamień to najwspanialsze materiały ogrodowe, ponadczasowe. A Twoja stodoła drewna ma najwięcej. Fakt winobluszcz lub/i bluszcz ją uromantycznią i zasłonią pustaki
Tak na szybko czytając obrazkowo, widzę, że bardzo dbasz, dopieszczasz każdy szczegół. Kaskada kamienna ożyłaby dzięki roślinom: może jakieś trzcinki, może jakaś lilia wodna, coś miedzy kamienie wsadzić. Rośliny to zycie i nie bedzie efektu grobowca Pomyśl

Pozdrawiam serdecznie.

dzięki za miłe słowa stodoła na razie szpeci i przeznaczona do rozbiórki tylko czy ja tej chwili doczekam kaskada no tu trochę problem bo w lecie , w czasie suszy tam nie ma wody bo wykorzystuje ją do podlewania kwiatków musimy coś dobudować lub obsadzić z boku by trochę zasłonić tego potwora
elzbieta_g 09:53, 17 sty 2014

przeczytałam cały wątek o przycinaniu tui i dalej nie wiem co zrobić z moimi szmaragdami, przyciąć im czubki, formować w stożek czy walec, choć stożkiem są cały czas czy puścić samowolce nie dość że rosną w nieodpowiednim miejscu to jeszcze nie wiem co z tym fantem zrobić
malgorzata_s... 11:54, 17 sty 2014

Eluś jak nie chcesz wyższych to czubek trza przyciąć. Mnie się podobają takie stożkowate To już twoja decyzja jakie chcesz? Buziaki.
elzbieta_g 12:05, 17 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Eluś jak nie chcesz wyższych to czubek trza przyciąć. Mnie się podobają takie stożkowate To już twoja decyzja jakie chcesz? Buziaki.

no ja sama nie wiem co chce obawiam się, że za parę lat tak się dołem rozrosną, że wszystkie roślinki pomiędzy nimi będę musiała eksmitować
malgorzata_s... 12:12, 17 sty 2014

To tnij
kasiek 19:41, 17 sty 2014

Piekne te fotki jesienne, naprawde masz niesamowite zestawienia.
Co do stodoły - Ty mieszkasz na wsi wiec masz stodołę, ja w mieście więc same domy w zasięgu ręki, wierz mi to gorszy parawan do zasłonięcia!
elzbieta_g 20:49, 17 sty 2014

kasiek napisał(a)
Piekne te fotki jesienne, naprawde masz niesamowite zestawienia.
Co do stodoły - Ty mieszkasz na wsi wiec masz stodołę, ja w mieście więc same domy w zasięgu ręki, wierz mi to gorszy parawan do zasłonięcia!

Kasiu tak mi się wydaje, że nie doceniamy tego co mamy życie jest zbyt krótkie, żeby przejmować się pierdołami powtarzam to przynajmniej raz w tygodniu
elzbieta_g 21:40, 17 sty 2014

zainicjowany przez Danusię i pociągnięty przez ogrodowiskowe koleżanki dzień żółty to i ja coś dodam nie wiele ale czym chata bogata