Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilcza Góra

Wilcza Góra

Magda70 15:33, 11 paź 2013

Ja jestem wielbicielką serów pleśnowych
Zupkę zrobię..i pochwalę się co i jak
WilczaGora 15:41, 11 paź 2013

Magda70 napisał(a)
Ja jestem wielbicielką serów pleśnowych
Zupkę zrobię..i pochwalę się co i jak

Dzięki, czekam
WilczaGora 15:43, 11 paź 2013

ANIA napisał(a)
Podziwiam nie tylko barwy w Twoim ogrodzie, ale i wiek i rozmiar roślin. Coś pięknego. U mnie to tylko wiatr hula na wolnej przestrzeni.....wśród kilku nasadzeń........... Przychodzę więc do Ciebie nacieszyć oko

Aniu,zapraszam
będę wklejała w wolnych chwilach różne odsłony tego naszego szaleństwa...
pozdrowionka
kraania 19:52, 11 paź 2013

Przyszłam się przywitać, bo sąsiedztwo zobowiązuje Na zdjęciach zauważyłam znajomy maszt
Piękny ogród, i piękne okolice
pozdrawiam i będę zagladać
agatanowa 22:56, 11 paź 2013

WilczaGora napisał(a)

Robię też jesienią podobne kremy paprykowe i z pieczonych buraków. My tam je uwielbiamy. A Wy ?
Czekam na info

[b]SMACZNEGO !!!

My też! Z dyni, cukinii, pomidorowo-paprykowy (prowansalski), pomidorowo-cukiniowy.
Różnice: nie smażę, a gotuję w garnku (czasami smażę cebulę z czosnkiem, do kremu prowansalskiego - paprykę), czasem robię na bulionie mięsym, dodaję śmietanę, do cukiniowego ostatnio curry, b. rzadko dodaję ziemniaki, prawie w ogóle pietruszki (tylko do pomidorowych). Dodaję patisona jak mam na stanie. Zupę podajemy też z: fetą, łososiem wędzonym, mozzarellą (do pomidorowych), pestki słonecznikowe prażone, groszek ptysiowy. Stosuję ilości "na oko"

Na pewno smażony aromatyczniejszy i smaczniejszy, ale więcej zabiegu.

Mąż nie lubi sera koziego - ja uwielbiam, więc muszę spróbować w tym wydaniu, o którym, Ewo, wspominasz. Na pewno smakuje wyśmienicie, bo ser ten wspaniale komponuje się z sałatami, warzywami, dodaje smaczku.
WilczaGora 14:37, 12 paź 2013

kraania napisał(a)
Przyszłam się przywitać, bo sąsiedztwo zobowiązuje Na zdjęciach zauważyłam znajomy maszt
Piękny ogród, i piękne okolice
pozdrawiam i będę zagladać

A witam sąsiadkę i miło że zagościłaś w naszych ogrodowiskowych progach
walczymy dziś z kompostem i wpadliśmy do domu tylko na kawkę...

po której stronie masztu rezydujesz ?

pozdrawiam
kraania 16:49, 12 paź 2013

Ewo mieszkam na południe od masztu, jadąc w kierunku Warszawy mam go przed sobą Generalnie mamy blisko do siebie .
Enya73 17:04, 12 paź 2013

agatanowa napisał(a)

My też! Z dyni, cukinii, pomidorowo-paprykowy (prowansalski), pomidorowo-cukiniowy.
Różnice: nie smażę, a gotuję w garnku (czasami smażę cebulę z czosnkiem, do kremu prowansalskiego - paprykę), czasem robię na bulionie mięsym, dodaję śmietanę, do cukiniowego ostatnio curry, b. rzadko dodaję ziemniaki, prawie w ogóle pietruszki (tylko do pomidorowych). Dodaję patisona jak mam na stanie. Zupę podajemy też z: fetą, łososiem wędzonym, mozzarellą (do pomidorowych), pestki słonecznikowe prażone, groszek ptysiowy. Stosuję ilości "na oko"

Na pewno smażony aromatyczniejszy i smaczniejszy, ale więcej zabiegu.

Mąż nie lubi sera koziego - ja uwielbiam, więc muszę spróbować w tym wydaniu, o którym, Ewo, wspominasz. Na pewno smakuje wyśmienicie, bo ser ten wspaniale komponuje się z sałatami, warzywami, dodaje smaczku.

Dziewczyny, koniecznie podzielcie się przepisami
WilczaGora 17:59, 12 paź 2013

Enya73 napisał(a)

Dziewczyny, koniecznie podzielcie się przepisami

na mojej poprzedniej stronie jest WILCZOGÓRSKI KREM Z DYNI ZA SZCZEGÓŁAMI PODANIA
smacznego
WilczaGora 18:01, 12 paź 2013

kraania napisał(a)
Ewo mieszkam na południe od masztu, jadąc w kierunku Warszawy mam go przed sobą Generalnie mamy blisko do siebie .

czy Wam zeszłotygodniowe przymrozki również zgładziły większość ogrodu ?