Mniam, dynię i paprykę już mam Gdybym jutro nie szła na proszony obiad, to z pewnością bym od razu wypróbowała Potrafisz Ewa rozbudzić ślinianki na maksa
Wypróbuję zatem na najbliższy dzień z zupą, bo u mnie to tak na zmianę 1/1. Raz zupa, raz drugie danie
Pozdrawiam i proszę o następne jesienne smaki
Weroniko,
my u Ciebie po raz kolejny "byliśmy" w piątek
pokazywałam mężowi Twoje wspaniałe lazurowe zdjęcia i kilka Twoich obrazów
rozmawialiśmy o krajobrazach zatrzymanych na zdjęciach i o tych które wspaniale przeniosłaś farbami pod pędzlem...
jesteśmy zachwyceni pracami i nagrodami mi Twojej córeczki (bloga odwiedzamy regularnie)
jaki talent !!!
uwielbiam Twoje poczucie smaku !!!
mamy chyba troszkę podobną wrażliwość na wszystko co wokoło nas
No jasne Siedziałam do nocy i mieszałam powidła Dziś do obiadku proszonego u Teściów zabrałam ze sobą słoiczek na wypróbowanie Pychotka wyszła Taki chutney Dzięki za przepis, ale z 1 kg śliwek wyszły mi tylko 2 słoiki, więc znów w środę muszę pognać na targ i zakupić następne śliweczki,bo całej rodzince to bardzo smakowało
Chyba mamy podobne smaki...dyniowa jest pyszna.Zrobiłam ją po raz pierwszy ...po latach.Wcześniej,jadłam gdzieś u rodziny, nie pobudzała swoim smakiem.Ten gęsty,pikantny,pomarańczowy krem jest po prostu bardzo smaczny.Wczoraj smażyłam i dzisiaj zostały resztki....
Szyszka młodziutkiej odmiany "Alba" ma okolo 10-12 cm
Drzewko o wysokości około 1metra zakwitło w tym roku 6 kwiatami i mamy takie piękne jesienne okazy...
Polska odmiana "Rogów".
Szyszki popękały i co się ukazało...