Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilcza Góra

Wilcza Góra

WilczaGora 23:29, 28 sie 2014

kosolka napisał(a)

O żesz.... Ale piękna scieżynka!! I te rabaty.. zero chwasta! Podziwiam, gratuluję i nie wiem co jeszcze

ja mam tylko takie ścieżynki pomiędzy rabatami (czytaj:trawiaste)
z kostki zrobiliśmy "alejki" tylko wokół domu i do furtki
polecam ...bo trzeba tylko kosić i "kancikować" - a to dobra gimnastyka
kostka ma zawsze pełno chwastów i mchem zarasta - tu skutkuje: albo oprysk albo "na kolanka" - a obu wariantów nie znoszę

a chwasty...przecież pisze od tygodni, jak to całymi taczkami opuszczają moje przepastne rabaty

Wilczyca macha zmęczoną łapą
kosolka 07:14, 29 sie 2014

WilczaGora napisał(a)

a chwasty...przecież pisze od tygodni, jak to całymi taczkami opuszczają moje przepastne rabaty

Wilczyca macha zmęczoną łapą

No własnie!! Przecież wiesz że czytam wszystko Dlatego moje podziwy A ja macham moją, nie mogącą się wziąść za siebie
WilczaGora 08:26, 29 sie 2014

kosolka napisał(a)

No własnie!! Przecież wiesz że czytam wszystko Dlatego moje podziwy A ja macham moją, nie mogącą się wziąść za siebie

nie bój żaby...ja też mam takie dni, a czasem nawet tygodnie, że nie mogę się za nic zabrać..patrze jak wszystko zarasta i lamentuje, ale za wyrywanie ZA NIC nie mogę się zabrać

p.s. a tak poza tym, to nie kokietuj...lecisz ze swoim ogrodem jak burza

miłego piątku weekendem już pachnie ...
WilczaGora 17:17, 29 sie 2014

czy będzie nam dane w ten weekend popracować w ogrodzie?

sprawdzam prognozy i opuszcza mnie Wilczy optymizm

Kasik 09:21, 30 sie 2014

Jak to mówiła Judka z "Nigdy w życiu" - proszę się nie poddawać.

Kropla uchwycona tak mimochodem- sama prawda.
Kiedyś tak udało mi się zrobić i dopiero Mała Mi zauważyła na zdjęciu odbicie otoczenia.
na początku mojej przygody z ogrodem ,jak usłyszałam o ilości hortek w Twoim ogrodzie wydawało mi się to nieprawdopodobne- dziś jestem skłonna twierdzić, że to nie takie trudne. One po prostu się pojawiają - nie wiedzieć skąd. Kolejna rabata przede mną, a moje dzieci krzyczą, że trzonem mają być oczywiście Hortki.

Hortensjowy zawrót głowy.
WilczaGora 15:30, 30 sie 2014

Kasik napisał(a)
Jak to mówiła Judka z "Nigdy w życiu" - proszę się nie poddawać.

Kropla uchwycona tak mimochodem- sama prawda.
Kiedyś tak udało mi się zrobić i dopiero Mała Mi zauważyła na zdjęciu odbicie otoczenia.
na początku mojej przygody z ogrodem ,jak usłyszałam o ilości hortek w Twoim ogrodzie wydawało mi się to nieprawdopodobne- dziś jestem skłonna twierdzić, że to nie takie trudne. One po prostu się pojawiają - nie wiedzieć skąd. Kolejna rabata przede mną, a moje dzieci krzyczą, że trzonem mają być oczywiście Hortki.

Hortensjowy zawrót głowy.

i od tego Twojego "nie poddawania się" - padało tylko rano, i mamy przepiękny słoneczny dzień...kropelowe cuda ...uwielbiam..ale to już wiesz
rano byłam na wystawie Zieleń to Życie,
kiermasz roślin powalił mnie swoim miernym wyborem, ale za to jak kosmicznymi cenami !!!
...nie było wyjścia...na poprawę humoru... w drodze powrotnej, nie odmówiłam sobie wstąpienia do centrum ogrodniczego po kilka "okazików" jakże pięknych ale i w rozsądnych cenach...tak jak lubię...
także się nie rozpisuję...tylko lecę do ogrodu

buziaki słoneczniaki
Katkak 15:50, 30 sie 2014

Wilczyco niesamowita jesteś: to zdjęcie kropli rozwaliło mnie na łopatki. Powinnaś profesjonalnie zajmować się fotografią, szkoda, żeby takiego talentu nie wykorzystać bardziej globalnie
MarzenaG 16:35, 30 sie 2014

WilczaGora napisał(a)

i od tego Twojego "nie poddawania się" - padało tylko rano, i mamy przepiękny słoneczny dzień...kropelowe cuda ...uwielbiam..ale to już wiesz
rano byłam na wystawie Zieleń to Życie,
kiermasz roślin powalił mnie swoim miernym wyborem, ale za to jak kosmicznymi cenami !!!
...nie było wyjścia...na poprawę humoru... w drodze powrotnej, nie odmówiłam sobie wstąpienia do centrum ogrodniczego po kilka "okazików" jakże pięknych ale i w rozsądnych cenach...tak jak lubię...

buziaki słoneczniaki

Też miałam się wybrać na wystawę, a dobrze że nie byłam skoro mówisz, że takie marne wybory zakupowe były
Madzenka 17:34, 30 sie 2014

Wszystkie zdjęcia na fb obejrzałam i niezmiennie podziwiam
kosolka 14:36, 01 wrz 2014

WilczaGora napisał(a)

buziaki słoneczniaki

Czekamy na piękne zdjęcia nowych okazów Informuję że zamierzam dziś zrobić czekoladę (w końcu!!) i krem z dyni