Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilcza Góra

Wilcza Góra

WilczaGora 09:37, 25 sie 2014

elzbieta_g napisał(a)

to zdjęcie jest rewelacyjnespacerek po ogrodzie odbyłam ale w gumiaczkach bo rosa była

też je uwielbiam a ten uśmiech..szczególnie
ja też w gumie latałam, ale i tak nogaweczki były mokre
Milka 11:07, 25 sie 2014

WilczaGora napisał(a)

one chyba faktycznie się dobrze czują w Wilczej
wiosną sporo podzieliłam i chyba jeszcze jesienią sięgnę po siekierkę
mam tak ogromne kępy, że kupowanie maluszków po 3 ździebełka, jeśli mogę "sporządzić" porządne sadzonki - nie jest chyba zbyt rozsądne
a mam jeszcze tyle pomysłów...pasowałyby i tu, i tu i tu..niemal wszędzie ....

Chyba masz rację, lepiej swoje dzielić i od razu efekt zaliczyłam spacer, rzeczywiście wszystko wykąpane, świeże i dorodne
Urszulla 13:58, 25 sie 2014

Fajnie mieć ogrodowe pomysły
fajnie jak sadzonki można dzielić
jaka wtedy radość że na własnej piersi wyhodowane

pospacerowałam dziś znowu u Ciebie póki jeszcze wolna czasowo jestem
WilczaGora 15:19, 25 sie 2014

Urszulla napisał(a)
Fajnie mieć ogrodowe pomysły
fajnie jak sadzonki można dzielić
jaka wtedy radość że na własnej piersi wyhodowane

pospacerowałam dziś znowu u Ciebie póki jeszcze wolna czasowo jestem

ja mam ich chyba za dużo...czasem tak mi się w głowie kłębi..że zasnąć w nocy nie mogę
sporo roślin dzielę i daruję, albo sadze na nowych rabatach, albo w nowych kompozycjach - to nasza największa frajda to nieskończone dzieło....

cieszę się że wpadłaś i nawet trochę "połaziłaś"
ka1sia 15:42, 25 sie 2014

Ewcia, to Ty jak pomysłowy Dobromir jesteś Połaziłam i ja, ale czad!!! i jeszcze przepis na czekoladkę podpatrzylam jutro do dzieła, dziękuję
WilczaGora 20:36, 25 sie 2014

ka1sia napisał(a)
Ewcia, to Ty jak pomysłowy Dobromir jesteś Połaziłam i ja, ale czad!!! i jeszcze przepis na czekoladkę podpatrzylam jutro do dzieła, dziękuję

u nas z tą czekoladą to jest tak, że najczęściej jemy ją, jak ciągnące krówki
...jak tylko zaczyna w domu pachnieć czekoladą...wszyscy się zlatują ....nie daje rady w lodówce stwardnieć

smacznego

p.s widziałam też w necie ten mój przepis i zdjęcia z bloga pokazujące przygotowania były też "podkradzione" dzisiejszy świat
Sebek 20:50, 25 sie 2014

Pospacerowalem po Twoim ogrodzie, lubię jak tak zgrabnie przenikają się u Ciebie rośliny Jest pięknie, nogi jeszcze te zdjęcia!
Mala_Mi 01:04, 26 sie 2014

Zachwytu nad kulinariami nie będę robić.. bo to dla mnie najgorsza robota z możliwych... szkoda, ale nie można mieć za dużo talentów

Za to kompozycje, fotki i całą reszta.. zachwyt ... co prawda śledzę trochę na FB.... i tam fotki oglądam, ale tu z miłą chęcią obejrzałam jeszcze raz... cały sierpień... tak cierpliwa jak Kosolka nie jestem, aby od dechy do dechy... ale starałam sie wszytko..
- warkocz z liści cebulowych rewelka.... w środku liście nie gniją??
- 10 lat latania z taczkami i łopata... i dalej latasz.. tak już musi być...
-zestaw ulubionych roślin mamy podobny,, wiec wiesz że sie zachwycam i siedzą z rozdziawiona paszczą.. w dodatku takie piękne zdjęcia... nie takie cyk pstryk jak leci.. podwójna rozkosz dla wzroku i zmysłów estetycznych
- zapamiętać by astry ciąć latem.... jak zwykle nie zdążę/zapomnę... tak jak z floksami.. ale trzeba się bardziej postarać
- zakupiłam sadżca co rośnie do 80cm... nazwa wywiała mi z głowy
- rozchodniki kocham, a rozchodniki moje pokochały w zeszłym roku opuchlaki.. i robią mi masakrę.. nicienie, wrotycz.. nic nie pomaga .. wykopuję i ubijam gadziny... rozchodnik zmasakrowany na części peirwsze.. nic tylko płakać.. jakby mało innych nieszczęść było..bo pechy chodzą stadami..
- i hortkę co po przekwitnięciu jest brzydka (różowa Anableka) też przyciąć.. mam nadzieję, że nie zapomnę.. bo ja też latam z taczką... i w tygodniu kilka taczek też zawsze czegoś uskubię...
- ogród bylinowy niestety ma to do siebie, że jest co skubać ..
- jak sobie przypomnę co chciałam skomentować to dopiszę potem...

Dobranoc....
WilczaGora 08:40, 26 sie 2014

Sebek napisał(a)
Pospacerowalem po Twoim ogrodzie, lubię jak tak zgrabnie przenikają się u Ciebie rośliny Jest pięknie, nogi jeszcze te zdjęcia!

od tego "przenikania" to mi już kręgosłup pęka...ciągle coś przesadzam i latam z tą taczką na lewo i prawo
...to szukanie właściwego miejsca...jest takie zajmujące...
Gabrysia_ 08:55, 26 sie 2014

WilczaGora napisał(a)

od tego "przenikania" to mi już kręgosłup pęka...ciągle coś przesadzam i latam z tą taczką na lewo i prawo
...to szukanie właściwego miejsca...jest takie zajmujące...

Znam to