Ewuniu, zawsze do Ciebie przychodzę po światło - jak to trafnie określiła Pszczółka, u Ciebie "świeci" także tekst i daje tyle otuchy i ciepła
Życzę pięknego, zdrowego 2016 toku Ewuniu
ściskam
Wiem kiedy się dobrze czuję i jak powinnam żyć, aby być w dobrej formie.
Wstaję codziennie o 6-tej, zasypiam około północy.
Prosto licząc 18 godzin pełnej a k t y w n o ś c i życiowej każdego dnia.
Tysiące kroków, setki czynności... czasem i to zbyt dużo
Marzenko, nie o niszczenie nawet mi chodziło, ale o pewne spersonalizowane podejście do własnego życia.
O to, że każdy z nas powinien żyć w zgodzie (jak napisałaś) z własnymi genami, potrzebami organizmu i zapewnić sobie najlepsze, możliwe samopoczucie.
Musisz ćwiczyć, ćwicz. Koniecznie.
Ja piszę wyłącznie o sobie.
Nie ukrywam że jedyną dieta w którą wierzę, jest dieta rozsądnych, smakowitych niedużych porcji. Wszystkiego, co kuchnie świata wymyśliły najsmaczniejszego
Nie akceptuję komercyjnego hałasu wokół tego, czego to ja niby nie trawię i jak bardzo mi to szkodzi, a nawet mnie truje !
Śmieszą mnie te wszystkie książki, programy i wyssane z palca teorie ...
...szczytem wszystkiego jest dla mnie teoria związana z jajkami...przez lata mówiono... 1 dziennie, 3 w tygodniu, 1 w tygodniu, źródło "złego cholesterolu" ... dziś słyszę, że jajko jest największym cudem pokarmowym świata ... można się wyłącznie jajkami odżywiać, bez ograniczeń ... czekam kiedy znów się dowiemy, że 1 w tygodniu to max .....ha ha ha ha ha ha....
I choćby dla tego uwielbiam żyć po swojemu
Nie dam się wkręcić w żadne mody, i pseudo- nowoczesne teorie, które ludzie wymyślają tylko i wyłącznie dla osiągnięcia własnych korzyści ekonomicznych. 99,9 % z nich nie ma swojego źródła. Nigdzie i nigdy nie sprawdzisz skąd, gdzie i kto te teorie stworzył.
Moje życie nie jest niczyim poligonem doświadczalnym, ani eksperymentem.
I niech tak pozostanie !
Jestem mega aktywną osoba. 12 miesięcy w roku, po 18 godzin dziennie "wyciskam życie jak cytrynę"
Zimą więcej odpoczywam, bo ? Bo tego potrzebuje mój organizm.
Musi się zregenerować i zebrać siły bo ? Bo 9 miesięcy w roku B I E G A M w ogrodzie (blisko 2000m2) z łopatami, ciężkimi taczkami i setkami doniczek ... setki kilometrów miesięcznie ... to mało ?
To wystarczyłoby dla 3 ogrodników
Miłego, aktywnego dnia !!! Pełnego ciekawych i inspirujących chwil !!!