Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilcza Góra

Wilcza Góra

Margarete 11:59, 21 sty 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Kakałko na śniegu fajf o klok?

To jest to !
Dobry pomysł, zamiast herbatki........
Margarete 12:14, 21 sty 2016

Ja też nie szaleję z dietą............mam nadwagę i to spora wieć nie ukrywam że ze wzgledów głównie zdrowotnych......nadciśnienie, obciązone stawy i kregosłup........oraz niewygody w zyciu codziennym a także nie ukrywajmy - ze wzgledów estetycznych chciałabym zrzucić conieco, nawet większe conieco......poza tym jak sie ruszam systematycznie na gimnastyce czy jodze to sie lepiej czuję...ja jak Marzenka, musze miec ruch.....inaczej gnusnieję, staję sie depresyjna i marudna
Dlatego gdy nie ma ogrodu na codzien to ruszam sie na sali gimnastycznej.
Ruch w ogrodzie, kopanie, bieganie z taczka...wszystko to mam też w sezonie, szczególnie że pracuję w ogrodzie sama, w mniejszym niz twój areale ale sama...

W te "odkrywcze" teorie żywieniowe tez nie wierze, są, były i będą........raz to jest beeglutenowa dieta, innym razem bez pszenicy, innym razem tabletki przeciwdziałające zakwaszeniu organizmu albo "odcholestelorowująca" organizm margaryna.......ma do tego stosunek taki sam jak ty.
Zdowa, wieloskładnikowa dieta, małe porcje i tyle !
Masz rację - cieszmy się życiem !
12:49, 21 sty 2016
Ja także wierzę,że dieta powinna byc rozsądna,wieloskładnikowa a przede wszystkim ruch Dlatego latem jestem szczuplejsza

Jak mam na coś ochotę w danej chwili to sobie czegoś nie odmawiam,w imie czego miałabym nie skosztować różnych różności?Smaki też ubarwiają nasze życie jak kwiaty
Enya73 12:59, 21 sty 2016

WilczaGora napisał(a)

na szczęście tematy diet i "zdrowego" odżywania tak mocno mnie przemęczyły jakiś czas temu,
że nic sobie kompletnie z nich nie robię
jem wszystko, w małych porcjach i ze wszystkich sił staram się radować życiem
uwielbiam czas przy stole, uwielbiam delektować się smakami, aromatami ziół, zapachami przypraw nie marnując czasu na liczenie kalorii, a potem cennych godzin na bieganie czy fikołki - dbam o siebie, ale takie wszech panujące skupianie się na swoim wyglądzie, jest nie dla mnie !
wiem, że się narażam, bo wiele osób stworzyło sobie z tego całego zamieszania wokół "zdrowego stylu życia" swój główny nurt życiowy

...a mi troszkę szkoda życia na takie wysiłki...tyle ciekawszych i bardzo fascynujących rzeczy jest do robienia dookoła

Chciałabym się podpisać pod tym postem obiema łapkami, ale życie samo zmusiło mnie do rygorystycznej diety z powodów zdrowotnych. Jest cholernie ciężko. Przede wszystkim muszę przestawić myślenie.

!!! CARPE DIEM !!!
malkul 13:02, 21 sty 2016

WilczaGora napisał(a)

na szczęście tematy diet i "zdrowego" odżywania tak mocno mnie przemęczyły jakiś czas temu,
że nic sobie kompletnie z nich nie robię
jem wszystko, w małych porcjach i ze wszystkich sił staram się radować życiem
uwielbiam czas przy stole, uwielbiam delektować się smakami, aromatami ziół, zapachami przypraw nie marnując czasu na liczenie kalorii, a potem cennych godzin na bieganie czy fikołki - dbam o siebie, ale takie wszech panujące skupianie się na swoim wyglądzie, jest nie dla mnie !
wiem, że się narażam, bo wiele osób stworzyło sobie z tego całego zamieszania wokół "zdrowego stylu życia" swój główny nurt życiowy

...a mi troszkę szkoda życia na takie wysiłki...tyle ciekawszych i bardzo fascynujących rzeczy jest do robienia dookoła

!!! CARPE DIEM !!!

AMEN!!!!!
WilczaGora 13:08, 21 sty 2016

Margarete napisał(a)

To jest to !
Dobry pomysł, zamiast herbatki........
albo gorąca gęsta czekolada ?
WilczaGora 13:14, 21 sty 2016

Margarete napisał(a)
Ja też nie szaleję z dietą............mam nadwagę i to spora wieć nie ukrywam że ze wzgledów głównie zdrowotnych......nadciśnienie, obciązone stawy i kregosłup........oraz niewygody w zyciu codziennym a także nie ukrywajmy - ze wzgledów estetycznych chciałabym zrzucić conieco, nawet większe conieco......poza tym jak sie ruszam systematycznie na gimnastyce czy jodze to sie lepiej czuję...ja jak Marzenka, musze miec ruch.....inaczej gnusnieję, staję sie depresyjna i marudna
Dlatego gdy nie ma ogrodu na codzien to ruszam sie na sali gimnastycznej.
Ruch w ogrodzie, kopanie, bieganie z taczka...wszystko to mam też w sezonie, szczególnie że pracuję w ogrodzie sama, w mniejszym niz twój areale ale sama...

W te "odkrywcze" teorie żywieniowe tez nie wierze, są, były i będą........raz to jest beeglutenowa dieta, innym razem bez pszenicy, innym razem tabletki przeciwdziałające zakwaszeniu organizmu albo "odcholestelorowująca" organizm margaryna.......ma do tego stosunek taki sam jak ty.
Zdowa, wieloskładnikowa dieta, małe porcje i tyle !
Masz rację - cieszmy się życiem !

Dlatego napisałam, ze chodzi mi (...) o pewne spersonalizowane podejście do własnego życia. O to, że każdy z nas powinien żyć w zgodzie z własnymi genami, potrzebami organizmu i zapewnić sobie najlepsze, możliwe samopoczucie.(...)

Musisz ćwiczyć, ćwicz. Koniecznie.
Potrzebujesz jogi. Wyciszaj się, gimnastykuj się. Koniecznie.

W temacie "fikołków" wystarcza mi to, co mam w ogrodzie i masa codziennych obowiązków, dzięki którym często nie udaje mi się przysiąść nawet na chwilę ... ani rano... ani wieczorem ani latem, ani zimą.
U mnie to kwestia organizacji i życia, i dnia.

Cieszmy się życiem. Koniecznie !!!

WilczaGora 13:22, 21 sty 2016

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
Ja także wierzę,że dieta powinna byc rozsądna,wieloskładnikowa a przede wszystkim ruch Dlatego latem jestem szczuplejsza

Jak mam na coś ochotę w danej chwili to sobie czegoś nie odmawiam,w imie czego miałabym nie skosztować różnych różności?Smaki też ubarwiają nasze życie jak kwiaty

Ja też zawsze latem gubię parę kilogramów, co bardzo mnie cieszy.
Ale kompletnie nie przejmuję się tym, że coś tam mi czasem przybędzie

Radowanie się czasem spędzanym przy stole z pysznym jedzeniem, przegadane wieczory i noce z bliskimi są nieodłączną częścią mojego życia. Wręcz niezbędnym rytuałem, który przepełnia mnie ogromną radością życia.
I nie ważne że jemy w nocy...następnego dnia więcej piję, mniej jem i wszystko się bilansuje
Na moje oko wszystko to kwestia zdroworozsądkowego podejścia do sprawy
WilczaGora 13:27, 21 sty 2016

Enya73 napisał(a)

Chciałabym się podpisać pod tym postem obiema łapkami, ale życie samo zmusiło mnie do rygorystycznej diety z powodów zdrowotnych. Jest cholernie ciężko. Przede wszystkim muszę przestawić myślenie.
!!! CARPE DIEM !!!

powtórzę:
"chodzi mi (...) o pewne spersonalizowane podejście do własnego życia. O to, że każdy z nas powinien żyć w zgodzie z własnymi genami, potrzebami organizmu i zapewnić sobie najlepsze, możliwe samopoczucie.(...)"

a już z powodów zdrowotnych, to przede wszystkim ...

...ale przyznam też, że w przeszłości źle się czułam właśnie wtedy, kiedy zaczynałam coś "cudować" z jedzeniem...eliminować ... zamieniać...
u mnie to nie działa ...

u mnie musi być zdrowo, bardzo różnorodnie, czasem lekko, czasem bardziej pożywnie, małe porcje, często i przede wszystkim pysznie
malkul 13:28, 21 sty 2016

WilczaGora napisał(a)

Cieszmy się życiem. Koniecznie !!!

własnie moze się skończyc nagle