Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilcza Góra

Wilcza Góra

goniak 07:30, 23 lis 2013

WilczaGora napisał(a)

to jest jedna z naszych najukochańszych...młoda jeszcze...mamy ze 3 lata, ale zaraz wstawię zdjęcia jak kwitnie ...
uwielbiam te żółte kwiaty u magnolii, i na dodatek, nie jest to przecież powszechna sprawa

Zdaję sobie sprawę jaki z niej rarytasik, stąd moje zainteresowanie
Wielkie dzięki za link, będę miała ciekawą lekturę, tyle zdjęć do obejrzenia i przepisy do wypróbowania
Zima coraz mniej straszna
Katkak 08:22, 23 lis 2013

Hej Ewunia, co dobrego? Chwilę nie zaglądałam, ale ten jesienny marazm tak jakoś na mnie działa, że się nie chce nic. No ale święta powoli się zbliżają, kocham to wyczekiwanie. Potem Sylwester i już jakoś z górki poleci i obudzę się z zimowego snu Ściskam i buziole ślę
Kasik 09:25, 23 lis 2013

Witam i pozdrawiam.
Takie oznaki jeszcze kwitnących roślin to pocieszenie na te pochmurne dni. U mnie wrzosy dostały drugiego życia, o bratkach co się same wysiały to już nie wspomnę - nie mogę ich opanować.

WilczaGora 11:12, 23 lis 2013

muza napisał(a)
Błądząc po ogrodowych wątkach zaciekawienia tenisowymi pasjami tak bliskimi mojemu sercu , zajrzałem do Wilczej Góry i zobaczyłam ogród zaczarowany , nic więcej nie dodam bo ......... Muszę tutaj wrócić, pozdrawiam

zapraszamy w nasze ogrodowe progi
mamy trochę pasji, oj mamy... a tenis to "wielgaśny" kawałek naszego rodzinnego życia i wspólna pasja...

WilczaGora 11:18, 23 lis 2013

Katkak napisał(a)
Hej Ewunia, co dobrego? Chwilę nie zaglądałam, ale ten jesienny marazm tak jakoś na mnie działa, że się nie chce nic. No ale święta powoli się zbliżają, kocham to wyczekiwanie. Potem Sylwester i już jakoś z górki poleci i obudzę się z zimowego snu Ściskam i buziole ślę

dziekuję Kasiu, wszystko ok
czas głównie napędzany pracą i przeplatany codziennymi, rodzinnymi sprawami
aktualnie na tapecie: angina x 2 sztuki + mój dłuzszy wyjazd służbowy...
ale robię wszystko, żeby nie zaniedbywać fotek i "czarować" jesienny świat kolorami...
pamiętaj, że wiosna już za 2 miesiące

list do Mikołaja napisany?
widziałaś jak u nas w ogrodzie ciemierniki (róże Bożego Narodzenia) zabierają się do kwitnienia ?
jest czym się cieszyć !!!
WilczaGora 11:20, 23 lis 2013

Kasik napisał(a)
Witam i pozdrawiam.
Takie oznaki jeszcze kwitnących roślin to pocieszenie na te pochmurne dni. U mnie wrzosy dostały drugiego życia, o bratkach co się same wysiały to już nie wspomnę - nie mogę ich opanować.

ja te brateczki przenoszę wiosną na łopatce w jedno miejsce i robię z nich mały klombik ...
one są takie "fajniaste", bo kolorki pokrzyżowane i kwiateczki mniejsze...ale jak się za to starają zabłysnąć
EdytaB 16:53, 23 lis 2013

Witam
u mnie hortensja w pojemniku ma za ciepło bo widze nowe listki też biedna wiosny wyczekuje
Musze w zimniejszym miejscu ją ustawić .

A Wiesz, ze dziś prawie do Ciebie skręciłam ze Słonecznej Ogród bym poznała i miała byś gościa na kawie.

Żartuję ale byław w St.Iwicznej więc całkiem blisko

Czekam na fotki misiów .
Mala_Mi 11:56, 24 lis 2013

Piękne masz kępy ciemierników Też je uwielbiam, bo zwiastują już tylko lepiej i cieplej Taki dobry posłaniec.... Moje białe się wysiewają Do innych jakoś ręki nie mam..

Magnolia YR u mnie 5 lub 6 zim przetrwała na wygwizdowie i bez okrywania Jak sadziłam to nie miałam pojęcia o niczym, więc nawet kwaśnej ziemi nie ma i rośnie na środku trawnika ..

Piękne zdjęcia robisz.. ... czarując piękno nawet z brzydkiego...
aksamitka 12:12, 26 lis 2013

WilczaGora napisał(a)

(...) pamiętaj, że wiosna już za 2 miesiące
(...)

Zastanawiam się jak to liczycie.
Jadzia68 12:27, 26 lis 2013

aksamitka napisał(a)

Zastanawiam się jak to liczycie.

l mnie to ciekawi