Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21

admete 16:26, 14 maj 2015

Poczytałam, pooglądałam cudowności , buziak zostawiam
Kacha123 21:06, 14 maj 2015

Wpadłam z rewizytą Niby mały ogródek, a tyle pięknych roślin pomieściłaś. To co to będzie w większym? Klematis górski przeuroczy, nie widziałam wcześniej takiego. Pozdrawiam
tusiawka 22:47, 14 maj 2015

Super wiadomość z tą działką. 1500 to już całkiem spory obszar, więcej niż u mnie. Produkcję musisz zacząć jak nic.
Rodki śliczne, skrzyneczki też.
Ogólnie widać, że wiosnę masz bardziej zaawansowaną.
malgorzata_s 22:53, 14 maj 2015

Zdjęcia clematisów - przepiękne. Ja również gratuluję zakupu działki
wietrzyk 16:42, 15 maj 2015

nicol21 napisał(a)
Zdecydowałam, że chyba mogę się pochwalić Do realizacji to jeszczcze kilka lat, ale sama myśl cieszy. Zanabywamy działkę Dziś nasza oferta została zaakceptwana, teraz notariusze, zmiany zarysu, banki i takie tam i jak dobrze pójdzie to za pół roku jest nasza A ewent budowa za jakieś 4-5 lat.
Działka położona w spokojnej, cichej okolicy, ale blisko do centrum małego miasteczka [15-20min pieszo] i blisko do Bxl, bez korkow może z 20min autkiem. Ale teren jest rozsądny- tak z 1500m2, minus droga dojazdowa, minus powierzchnia domu, garazu. Żeby nie było prosto to nie ma żadnego, dosłownie żadnego kąta prostego, a kątów to z 12-15 się pewnie uzbiera Plus jest spadek ok 5m. Ale jest cisza, spokój i dość fajne widoki na drzewa i łąki w oddali Ale już tak sobie kombinuję coby u mamusi sobie roślin nie zacząć hodować trochę, albo na tejże działce. Tyle że tam jest trawa, a co tydzień kosić nie będziemy. A np jakieś malutkie krzewinki czy drzewka,czy cisy to przy koszeniu zostaną stratowane.
Planowania ogrodu nie rozpoczynam - chyba trzeba bęzie pójść po rozsądek i wziąc dobrego profesjonalistę.

Na pewno nie porzucę obecnego ogródka bo jest to pole do wyrobienia sobie gustu no i chce mieć gdzie odpoczywać. I coraz bardziej go lubię i coraz bardziej mnie cieszy

No to by było na tyle przy okazji 13go - może być szczęśliwy

Ale super! Gratulacje! Ziemianie będziecie
Teraz można Cię zdiagnozować, jako ogrodowo uzależnioną, stan nie rokujący na wyleczenie

ps odnośnie wyrzuconego z domu kotka, jak widać ludzie wszędzie tacy sami...
Ensata 16:48, 15 maj 2015

Rewelacyjna wiadomość Teraz to dopiero gorący okres Cie czeka
leon60 20:46, 15 maj 2015

Wspaniała wiadomość
dorciabe 21:03, 15 maj 2015

Trzymam kciuki, żeby wszystko wyszło tak jak chcecie
anabuko1 13:09, 16 maj 2015

Tulipanki jeszcze ładne .
Clemki cudnie już kwitną
Rodki też
No i bardzo podoba mi się "W szerszej perspektywie ogród o poranku" pięknie wygląda.Brawo dla pracusia.Bo przy tych doniczkach to trzeba było się napracować i jest przy dalej pracować( podlewanie) .ale widoczek miły !!!
Mirella 00:53, 17 maj 2015

Cudne fotki Rubensa, mam i ja , jestem przekonana że zachwyci mnie swoją urodą.