Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 19:22, 27 mar 2014

Kindzia napisał(a)

Nie Kasiu, ale to też jest cudo, powtarza obficie kwitnienie Właściwie kwitnie do mrozów. To Chippendale Tantau Zdrowa, piękna róża. Warto ją mieć

Wiem, wiem , róż u Ciebie dostatek. No ale pogadamy za dwa lata- będziemy oglądały może i moje.
Agania 18:58, 28 mar 2014

Jak ty wiesz czym mnie przyciągnąć obydwa pękające pączuszki mnie się podobają, ale nie obrażając Susanki, wybrałam, ten

ależ czerni się w środeczku, Kasiu to będzie na pewni Black Tulip
Kindzia 19:07, 28 mar 2014

Wiadomo
Będziemy porównywać i dzielić się doświadczeniem różanym

Ciekawa jestem na ile wybije moja luiska w tym roku, krótko przycięłam, nie chcę takiej wielkiej...w zeszłym, pierwszym roku u mnie miała z 1,70 m...Zobaczysz jak pachnie obłędnie

Zwijam się, muszę się spakować jeszcze, potem jedziemy. Do poniedziałku zostajemy, może kuleczki buksikowe będą, trza sadzić

Buziaczki
Kasik 20:07, 28 mar 2014

Agania napisał(a)
Jak ty wiesz czym mnie przyciągnąć obydwa pękające pączuszki mnie się podobają, ale nie obrażając Susanki, wybrałam, ten

ależ czerni się w środeczku, Kasiu to będzie na pewni Black Tulip

Aga pierwsze zdjęcie zamieszczam jak tylko pęknie. Może w niedzielę- pogoda ma być ładna.
Kasik 20:10, 28 mar 2014

Kindzia napisał(a)
Wiadomo
Będziemy porównywać i dzielić się doświadczeniem różanym

Ciekawa jestem na ile wybije moja luiska w tym roku, krótko przycięłam, nie chcę takiej wielkiej...w zeszłym, pierwszym roku u mnie miała z 1,70 m...Zobaczysz jak pachnie obłędnie

Zwijam się, muszę się spakować jeszcze, potem jedziemy. Do poniedziałku zostajemy, może kuleczki buksikowe będą, trza sadzić

Buziaczki

Dzisiaj w ogrodnictwie widziałam obeliski- takie fajne - metalowe, i cena te niezła. Poczekam jeszcze troszkę, bo moje róże jeszcze ich nie potrzebują, ale to znak, ze już coś się zaczyna kręcić i w tym temacie.

Buziaki
hanka_andrus 20:17, 29 mar 2014

A zrobiłaś zdjęcie tym obeliskom. Szukam takich mocnych i w dobrej cenie. Dziękuję za setowe życzenia.
Zawsze to jest miłe, chociaż szefowa mówi,że zaśmiecają wątki. Bo co sto stron,kolejne życzenia.
Ale rozumiem tych początkujących na forum. Jak się ma 17 stron, chciałoby się pierwszą setkę chociaż.
I następną, i następną. A popularność wątków zależy i od gospodarza i od odwiedzających.
Cóż w czasie, kiedy jest na portalu około 4 tysięcy wątków, być u wszystkich nie sposób. I siłą woli te najpoczytniejsze ,dziwnym pędem rwą do przodu, a te początkujące, kuleją, zanim nie okrzepną.

Każdy wynajduje tu jakieś bratnie dusze. I różnymi drogami chadzają ludzkie sympatie.
Jestem ciekawa Twoich róż w pełni rozkwitu.

Abraham Darby dla Ciebie.

Kasik 21:28, 29 mar 2014

Te obeliski fajne i dość wysokie- takie jakie potrzebne do wysokich róż czy powojników. Stały w centrum ogrodniczym a ja nie miałam odwagi zrobić zdjęcia- stało tam kilka sprzedających.

Haniu - te początki na Ogrodowisku rzeczywiście troszkę trudne. Początek -wiadomo- fascynacja , a potem chciałoby się uczestniczyć i być akceptowanym, a nie tylko oglądać i czytać. Miło jak znajdziemy swoje bratnie dusze i miło jak takie osoby, które już są tutaj dłużej przychodzą i wsperają. Dlatego dziękuje Tobie, że pomimo bytności u wielu innych osób znajdujesz czas dla takich nowicjuszy jak ja.

A różyczka- piękna
malgorzata_s... 09:28, 30 mar 2014

Kasiu pan mówił że tu nie ma ale ma UWAGA pod Zieloną Górą i obiecał mi wysłać jak będę chciała
Podam ci telefon no pw.
Przecież to u ciebie to może i tam kule są
Kasik 09:44, 30 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu pan mówił że tu nie ma ale ma UWAGA pod Zieloną Górą i obiecał mi wysłać jak będę chciała
Podam ci telefon no pw.
Przecież to u ciebie to może i tam kule są

To super
Dziękuje Tobie bardzo.

Super wyjazd- pod każdym względem. Fajnie jak dwoje chce razem i daleka droga lub inne poświęcenia nie stanowią problemu.

My również potrzeby ogrodowe a zarazem naszą pasję realizujemy wspólnie, dlatego wyjazd na spotkanie, zakupy, itp. jest dla nas przyjemnością -czego dowodem jest zrobiona rezerwacja hotelu w waszych okolicach.

anna_g 13:30, 30 mar 2014

Ale masz rozchodnika - super. I piękne te pękające pęki magnolii. Moje tez pomału pękają. Nie potrafię przejść obojętnie obok kwitnących magnolii - zwłaszcza tych starszych, duzych drzew. Dla mnie to jedne z najpiękniej kwitnących drzew. Pozdrawiam