Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Luki 22:11, 21 kwi 2015

Kasiu przybiegam z bardzo spóźnionymi podziekowaniami Ogromnie dziękuje za bukszpany, jestem ogromnie z nich zadowolony. Jak porównam sobie sadzonki, które zamawiałem w zeszłym roku to aż śmiać się chcę

Do Twojej Geni tylko sobie powzdycham bo to moje ogrodowe marzenie, ale pal licho jej zakup, gdzie ja miałbym ją posadzić
Kasik 22:39, 21 kwi 2015

Luki napisał(a)
Kasiu przybiegam z bardzo spóźnionymi podziekowaniami Ogromnie dziękuje za bukszpany, jestem ogromnie z nich zadowolony. Jak porównam sobie sadzonki, które zamawiałem w zeszłym roku to aż śmiać się chcę

Do Twojej Geni tylko sobie powzdycham bo to moje ogrodowe marzenie, ale pal licho jej zakup, gdzie ja miałbym ją posadzić

Łukasz- to nie był problem. Dziewczyny przyjechały dużym autem.

Sadzonki w tamtym roku były ładniejsze bo już troszkę podrośnięte (wiozłam je miesiąc później). Oni je przycinają na wiosnę na 20 cm, by się rozkrzewiały. Ale mam nadzieję, że ruszą i będą ładnie rosły.

Genie ładna była tylko do nocy, potem mróz ją potraktował okrutnie. Czekam na kolejne pączki, które jeszcze zostały.

makkasia 10:35, 22 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)

No tu

Jestem monotematyczna ale zaczne, że rzeczona Genie jest genialna
spotkania zazdraszczam i tych pięknych buksików też
Jesteście niesamowici, ciepło spotkaniowe widać z każdego zdjecia .
ściskam Kasiu
makkasia 10:43, 22 kwi 2015

Kasik napisał(a)

Łukasz- to nie był problem. Dziewczyny przyjechały dużym autem.

Sadzonki w tamtym roku były ładniejsze bo już troszkę podrośnięte (wiozłam je miesiąc później). Oni je przycinają na wiosnę na 20 cm, by się rozkrzewiały. Ale mam nadzieję, że ruszą i będą ładnie rosły.

Genie ładna była tylko do nocy, potem mróz ją potraktował okrutnie. Czekam na kolejne pączki, które jeszcze zostały.

A czytałam, że kwiaty Genie powinny wytrzymać - 7
Kasik 12:38, 22 kwi 2015

makkasia napisał(a)

A czytałam, że kwiaty Genie powinny wytrzymać - 7

Widać kłamali było -2 i poszły. ale pąki nie.
Black Tulip bardzo podobnie, choć jemu kwiat tylko liznęło.
Kasik 12:44, 22 kwi 2015

makkasia napisał(a)

Jestem monotematyczna ale zaczne, że rzeczona Genie jest genialna
spotkania zazdraszczam i tych pięknych buksików też
Jesteście niesamowici, ciepło spotkaniowe widać z każdego zdjecia .
ściskam Kasiu

Spotkaliśmy się już nie raz Jak dobrze policzę to 8 razy a zaczęliśmy niewinnie- na spotkaniu u Bożenki w maju tamtego roku.
To z Kasią i Rysiem, Małgosia z Krzysiem troszke dalej, ale i do nich 2 razy zawitalismy no i jak widac Oni do nas.

To są cudni ludzie. Mozna ich przypisywać na receptę.

Na Gienie poczekam, przecież bedzie tylko lepiej.
Margarete 13:49, 23 kwi 2015

Widziałam spotkanie - jak fajnie Wam było, widziałam wiosne u ciebie w ogrodzie , widziałam Genie - Ś L I C Z N A
Ja swojej Geni w takim razie w ogóle pokazywac nie będę - moja wyglada w porównaniu do twojej jak...ósme dziecko stróża.......biduchna jest i bez kwiatków, tylko liściowe pąki ma póki co.
Piekny masz ogród Kasiu, fajnie sie angażujecie rodzinnie w ogródkowanie, psiaki bezkonkurencyjne a Gienia....miodzio.
Pozdrawiam wiosennie
Milka 16:09, 23 kwi 2015

Szkoda magnolii, tak u nas z tą pogodą jest, jak akurat kwitną, ale trzeba brać pod uwagę, że młoda, podhartuje się i będzie wytrzymalsza, masz 2 cudne odmianowo magnolie
Kasik 22:16, 23 kwi 2015

Margarete napisał(a)
Widziałam spotkanie - jak fajnie Wam było, widziałam wiosne u ciebie w ogrodzie , widziałam Genie - Ś L I C Z N A
Ja swojej Geni w takim razie w ogóle pokazywac nie będę - moja wyglada w porównaniu do twojej jak...ósme dziecko stróża.......biduchna jest i bez kwiatków, tylko liściowe pąki ma póki co.
Piekny masz ogród Kasiu, fajnie sie angażujecie rodzinnie w ogródkowanie, psiaki bezkonkurencyjne a Gienia....miodzio.
Pozdrawiam wiosennie

Małgosiu- razem z mężem się nią zachwyciliśmy i to nic, że ja mróz polizał, w przyszłym roku będzie silniejsza. Za to mój Black Tulip pierwszy raz zakwitł, choc narazie ma 3 kwiaty prawie rozwinięte, to jeszcze 4 paki czekają. A ja razem z nimi.
Ty o swoją Genie dbaj i ciesz sie , bo to wymarzone drzewko. Mój Tulip jest u mnie od małego patyczka.

Pozdrawiam również
Kasik 22:18, 23 kwi 2015

Milka napisał(a)
Szkoda magnolii, tak u nas z tą pogodą jest, jak akurat kwitną, ale trzeba brać pod uwagę, że młoda, podhartuje się i będzie wytrzymalsza, masz 2 cudne odmianowo magnolie

Też tak sądzę. wzmocni się, podrośnie , może nie bedzie mrozu. Magnolia kwitnie szybko i takie sytuacje sa wpisane w jej żywot.

Jutro obfocę mojego Tulipka, bo zaczyna sie dalej rozwijać.