Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasya 18:23, 25 kwi 2016

Grzes napisał(a)

Chyba Kasiu nie jesteś pewna, skoro stawiasz znaki zapytania?

ale w sumie 1 to czeresnia moze byc bo ja nie mam
hanka_andrus 18:27, 25 kwi 2016

1.wiśnia
2.rajska jabłoń
3,jabłoń

Grzes 18:40, 25 kwi 2016

Tratatam, tratatam, tratatam - wszem i wobec wyniki ogłaszam!
1 Miejsce rzutem na taśmę zdobywa Kasia "Kasya" - nagroda 3 słoiki tegorocznych owoców w syropie - oczywiście dopiero po zbiorach.
2 Miejsce Ania "Ziele" - nagroda 2 słoiki tegorocznych owoców w syropie - również oczywiście dopiero po zbiorach.
3 Miejsce Agata "Agania" Ex aequo z Hanką Andrus - nagroda 1 słoik (każda)tegorocznych owoców w syropie - i też oczywiście dopiero po zbiorach.

A prawidłowe odpowiedzi to:

1. Czereśnia (złoto-czerwona)
2. Grusza Favorit
3. Jabłoń Złota reneta - zwana również Landzberską.

Gratuluję!!!
Kasya 18:44, 25 kwi 2016

WOW !

ale jestem z siebie dumna

calkiem niezle mi poszlo jak na takiego amatora
Kasik 18:50, 25 kwi 2016

No tylko na chwilkę zostawiłam Forum a tu mój Grześ jakieś Igrzyska ogłasza

On dziewczynki jest zakręcony jak szpulka drutu na te owocówki. Jego miłości wielkie, a już wiosna jak kwitną głowę traci.

Gratuluję bardzo wszystkim i dziękować muszę, że wielu uczestników nie było. Owoców jeszcze nie ma, a tu już pół spiżarki nie ma

Teraz tylko będę Go pilnowała, by nagrody rozesłał.
Kasik 18:51, 25 kwi 2016

Basilikum napisał(a)
ach te miejsca, kazdy je ma a Twoj ogrod wyglada cudownie

Dzięki Iza.

To miłe
Kasya 18:52, 25 kwi 2016

Kasik napisał(a)
No tylko na chwilkę zostawiłam Forum a tu mój Grześ jakieś Igrzyska ogłasza

On dziewczynki jest zakręcony jak szpulka drutu na te owocówki. Jego miłości wielkie, a już wiosna jak kwitną głowę traci.

Gratuluję bardzo wszystkim i dziękować muszę, że wielu uczestników nie było. Owoców jeszcze nie ma, a tu już pół spiżarki nie ma

Teraz tylko będę Go pilnowała, by nagrody rozesłał.

Kasik 18:57, 25 kwi 2016

Agania napisał(a)
Twoja Genie duża i jaką mam piekna już koronę w kwiatach..Black Tulip urósł, ale nie wysilił się, moja Genie tez ma kwiaty troche pomarszczone....prezent od Kindzi...uroczy
Ogród jak zwykłe błyszczy, pięknie falują rabaty

Agatka- Black Tulip mnie martwi nie dlatego, że ma mało kwiatów, ale dlatego, że nie rozgałęzia się. Siedzi jak zaczarowany , umacnia się, ale cały czas z niego patyk.
Kwiatów mało, bo we wrześniu się wykwitł. Już wtedy było widać, że nie ma gdzie nowych pąków zawiązywać.

Gienia fajna w pokroju. Minął jej u mnie 1 rok. Zaaklimatyzowała się na pewno, teraz potrzeba by tuje troszkę podrosły i zamknęły korytarz przeciągu, bo tam na przestrzał otwarte. Kwiatki są trachnięte lekko, ale jest ich duzo i to cieszy.

Kasik 19:04, 25 kwi 2016

makkasia napisał(a)

Musiałam zacytować bo piękna jest ale prezent dorównuje jej w 100%
Nareszcie wiem, gdzie Genie ma miejscówkę. Siedzisz na huśtawce i widzisz ją również prawda? Kasieńko, Grzesiu no macie tak pięknie, ze słów brakuje cuuuudownie a wyczesane wszystko perfekcyjnie.
ściskam Kasieńko, odpocznij proszę nie jedz tych tabletek !!!

PS Mnie by też smutno było

Tabletek już nie biorę. To co jest do zrobienia zabierze troszkę czasu, ale już na spokojnie. Gienia i Black tulip na jednej rabacie rosną i rzeczywiście jak na huśtawce siedzę, to mogę je obserwować. Tylko Kiedy tam siedzieć?
Dwie magnolki- Piruetka i Satisfaction sa piękne. Myślę, ze ta druga bardziej spektakularna. Jeśli masz miejsce- polecam. Kwiaty są jak plastikowe, jak z modeliny. Cudne. Duże i pięknie wybarwione. Piruetka pięknie sie rozwija- jak różyczka, no i pięknie pachnie. Jest jak śnieżna panienka.

Za pochwały bardzo dziekuję.
Kasya 19:05, 25 kwi 2016

a jak się ma twoja piruette ?
ja tez sie skusilam, czeka na mnie u Bożenki
edit:
a juz widze ze napisalas w tym samym czasie jak pisalam