Tratatam, tratatam, tratatam - wszem i wobec wyniki ogłaszam!
1 Miejsce rzutem na taśmę zdobywa Kasia "Kasya" - nagroda 3 słoiki tegorocznych owoców w syropie - oczywiście dopiero po zbiorach.
2 Miejsce Ania "Ziele" - nagroda 2 słoiki tegorocznych owoców w syropie - również oczywiście dopiero po zbiorach.
3 Miejsce Agata "Agania" Ex aequo z Hanką Andrus - nagroda 1 słoik (każda)tegorocznych owoców w syropie - i też oczywiście dopiero po zbiorach.
A prawidłowe odpowiedzi to:
1. Czereśnia (złoto-czerwona)
2. Grusza Favorit
3. Jabłoń Złota reneta - zwana również Landzberską.
Agatka- Black Tulip mnie martwi nie dlatego, że ma mało kwiatów, ale dlatego, że nie rozgałęzia się. Siedzi jak zaczarowany , umacnia się, ale cały czas z niego patyk.
Kwiatów mało, bo we wrześniu się wykwitł. Już wtedy było widać, że nie ma gdzie nowych pąków zawiązywać.
Gienia fajna w pokroju. Minął jej u mnie 1 rok. Zaaklimatyzowała się na pewno, teraz potrzeba by tuje troszkę podrosły i zamknęły korytarz przeciągu, bo tam na przestrzał otwarte. Kwiatki są trachnięte lekko, ale jest ich duzo i to cieszy.
Tabletek już nie biorę. To co jest do zrobienia zabierze troszkę czasu, ale już na spokojnie. Gienia i Black tulip na jednej rabacie rosną i rzeczywiście jak na huśtawce siedzę, to mogę je obserwować. Tylko Kiedy tam siedzieć?
Dwie magnolki- Piruetka i Satisfaction sa piękne. Myślę, ze ta druga bardziej spektakularna. Jeśli masz miejsce- polecam. Kwiaty są jak plastikowe, jak z modeliny. Cudne. Duże i pięknie wybarwione. Piruetka pięknie sie rozwija- jak różyczka, no i pięknie pachnie. Jest jak śnieżna panienka.