Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Bogdzia 17:23, 24 sty 2014

Popatrzyłam jeszcze na te stokrotki afrykańskie , trzy odcienie różu i taka rozrośnieta grupa , piękna. Pozdrawiam.
Kasik 17:45, 24 sty 2014

Bogdzia napisał(a)
Popatrzyłam jeszcze na te stokrotki afrykańskie , trzy odcienie różu i taka rozrośnieta grupa , piękna. Pozdrawiam.

Mój syn mówi, że to cmentarne kwiaty,( gamoń jeden) mi też tak do końca one nie pasowały na początku, ale jak się rozrosły, to już tylko oczka się radowały.

W tym roku będzie ich na pewno dużo więcej. Chyba im u nas służy.
Kasik 08:57, 25 sty 2014

U nas dzisiaj -17 stopni. Piękne słoneczko wychodzi w ten mroźny poranek.
Dobrze, że w domeczku cieplutko.
Selly 20:16, 25 sty 2014

Ale mróz ! A jeszcze 2 tygodnie temu było tak ciepło, że wydawało się, że zima w ogóle nie przyjdzie
Kasik 20:49, 25 sty 2014

Selly napisał(a)
Ale mróz ! A jeszcze 2 tygodnie temu było tak ciepło, że wydawało się, że zima w ogóle nie przyjdzie

Każdy czeka na ciepło, bo przebywanie wśród ludzi zakręconych ogrodowiskowo powoduje chęć przerabiania, dosadzania, zachwycania się roślinami. Tyle fajnych i twórczych rozmów, porad przykładów powoduje, że chce się już zabierać do pracy,

Ja kiedyś ograniczałam się tylko do ukwiecania balkonu, a dziś zamiast usiąść z książką, pójść do znajomych, koncentruję się tylko na planowaniu i oczekiwaniu na czas kiedy będę mogła wyjść i coś zrobić.
Denerwuje mnie śnieg za oknem, a nawet nie cieszy palący się kominek i klimat w domu, a największą radość przynosi złożone zamówienie nowych roślinek w sklepie. To już jakaś choroba,

Muszę się trochę przestawić i wypośrodkować, bo sfiksuję.
Agania 22:12, 25 sty 2014

Fajny ten pomysł z kolorami w ogrodzie, róże piękne Kasiu, czas zimowy nam szybciej zleci, powojniki zakupiłaś, też mam ochcotę na Rubensa, Kasia na Bawarskich ścieżkach, ma piękny okaz u Ani montewerde też są piękne, ja nie mam jeszcze stworzonych warunków dla powojników, więć mogę tylko oglądać te cuda w innych ogrodach, zakupy zrobiłaś nie małe życzę Ci powojnikowych sukcesów

My jesteśmy jednym wielkim ośrodkiem uzależnień od roślin wszyscy nieuleczalnie chorzy

Urodzinowe spotkanie mamy w Pisarzowicach
Kasik 22:38, 25 sty 2014

Agania napisał(a)
Fajny ten pomysł z kolorami w ogrodzie, róże piękne Kasiu, czas zimowy nam szybciej zleci, powojniki zakupiłaś, też mam ochcotę na Rubensa, Kasia na Bawarskich ścieżkach, ma piękny okaz u Ani montewerde też są piękne, ja nie mam jeszcze stworzonych warunków dla powojników, więć mogę tylko oglądać te cuda w innych ogrodach, zakupy zrobiłaś nie małe życzę Ci powojnikowych sukcesów

My jesteśmy jednym wielkim ośrodkiem uzależnień od roślin wszyscy nieuleczalnie chorzy

Urodzinowe spotkanie mamy w Pisarzowicach

Jak tylko sił wystarczy to będziemy,

A powojniki bardzo lubię i mam nadzieję , że i one mnie polubią
Bogdzia 09:09, 26 sty 2014

Kasik napisał(a)

Mój syn mówi, że to cmentarne kwiaty,( gamoń jeden) mi też tak do końca one nie pasowały na początku, ale jak się rozrosły, to już tylko oczka się radowały.

W tym roku będzie ich na pewno dużo więcej. Chyba im u nas służy.

Jakie cmentarne? , może przez kolor tak mu się skojarzyło ale akurat te kolory opodobno najlepiej rosną i najobficiej kwitna.Pewnie że posadz jak coś dobrze rośnie to trzeba tego dużo sadzic, niech ładnie wygląda.
Kasik 09:17, 26 sty 2014

Bogdzia napisał(a)

Jakie cmentarne? , może przez kolor tak mu się skojarzyło ale akurat te kolory opodobno najlepiej rosną i najobficiej kwitna.Pewnie że posadz jak coś dobrze rośnie to trzeba tego dużo sadzic, niech ładnie wygląda.

Pisałam , że gamoń

Miałam u siebie dwa kolory -ten biskupi i taki jaśniutki lila- i przez dwa lata ten jasny marniał, a ten biskupi tworzył piękną wielką kulę - pomimo, ze rosły obok siebie.
W tym roku posadzę tylko te ciemne.
Bogdzia 09:35, 26 sty 2014

Kasik napisał(a)

Pisałam , że gamoń

Miałam u siebie dwa kolory -ten biskupi i taki jaśniutki lila- i przez dwa lata ten jasny marniał, a ten biskupi tworzył piękną wielką kulę - pomimo, ze rosły obok siebie.
W tym roku posadzę tylko te ciemne.

Też będzie ładnie choc czasem dobrze jest czymś rozjaśnic.