Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Nikita 08:22, 12 kwi 2018

Witam Cię Korolciu, dobrze, że chociaz Ty godnie pełnisz honory domu/ogrodu !
Karolka napisał(a)
Mamcia ostatnio nie ma weny, więc chociaż ja dodam trochę zdjęć.

Co znaczy nie ma weny ??? Powiedz jej, że my tu wszyscy czekamy nerwowo tupiąc nóżkami !!!
Kaśka wracaj, bo tu wiosna w pełni.
Buziaki przesyłam dla całej rodzinki.
Basilikum 08:29, 12 kwi 2018

o tak podpisuje sie obiema recami
Kasik 11:20, 12 kwi 2018

gosika67 napisał(a)
Witaj przywędrowałam od Kasi z Bawarii podziwiać hortensje i po rady w ich uprawie.
Ja mam je pierwszy rok i jestem zielona w ich uprawie i pielęgnowaniu. Jeśli pozwolisz będę zaglądać i podglądać co się u Was dzieje.Clematisy też masz piękne.
Pozdrawiam cieplutko.

Od razu - wielkie przepraszam, ale nie bywałam na forum ostatnio. Nie mam wielkich doświadczeń co do prowadzenia hortek, a te kilka lat pokazało mi jak potrafią różnie się zachowywać. Wielkim znawcą na tym forum jest Hortensjada i tam uzyskasz wszystkie odpowiedzi . Ja udzielę Ci odpowiedzi na miarę mojej wiedzy. Zapraszam serdecznie kiedy będziesz miała ochotę.
Kasik 11:55, 12 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Próbowałam z kameliami w zeszłym roku....szans nie ma Za zimno mimo otulenia. Trzeba by w donicach i wystawiać na lato do ogrodu , a na zimę do domu zabierać

Sylwia- to są rośliny w sferze marzeń, Już od dawna nie wprowadzam do ogrodu czegoś bardzo wymagającego. To nie na mój system nerwowy. Wynika to również z czystego lenistwa.
Preferuję rośliny mało wymagające, a i tak roboty jest tyle, że nie obrabiam.
Kasik 12:03, 12 kwi 2018

Nikita napisał(a)
Kasiu to ja też podpisuje listę obecności. Super, że już jesteś!
A Pani Wiosny u ciebie nie widać? Nasza yolka pisze, że podobno już żurawie wracają. Wiosna idzie !!!!!!
Słoneczne buziaki przesyłam

PS. Jak tam ZARA ? Mój Dakar coś ostatnio nie teges...jakiś gronkowiec mu się skądś przyplątał. Jeżdżę co 2-3 dni do weterynarza. Już jest trochę lepiej...mam nadzieję, że uda mi się go wyleczyć.

Zara przeszła przed zimą łojotokowe zapalenie skóry i w związku z tym mieliśmy obawy jak przetrwa zimę. Ona -jak Wiesz- jest psem mieszkającym poza domem i musiała wytworzyć sobie odpowiednie zabezpieczenie przed mrozami. Źle nie było, ale w lutym , jak były te mocne mrozy nocowała w domu. dzisiaj już jest ok, choć nie wiemy do tej pory co było powodem choroby.
Wiosna u nas zawsze jest dziwna. Szybko startuje- już 31 stycznia miałam pierwsze krokusy- a potem zastyga i wszyscy mnie wyprzedzają.

Złość mam taką, bo nic nie mogę pokazać. Dopiero teraz ruszyło wszystko i dopiero teraz mogę coś robić. Ziemia jest fajna do pracy dopiero od niedawna i muszę się sprężać, bo mam ogromne tyły.
Kasik 12:05, 12 kwi 2018

Milka napisał(a)
Popatrzylam sobie
Bardzo dawno już nie widziałam waszego królestwa.
Kasiu, może jakis pstryczek wiosenny, bo miałaś szybko krokusy, buziaki

Pisałam właśnie w odpowiedzi, ze miałam je wcześnie, ale nic poza tym. Dzisiaj startuje śliwowiśnia i pękają pąki brzoskwiń. Forsycja i pierwiosnki. I to wszystko.
Kasik 12:09, 12 kwi 2018

Madlenn napisał(a)
Witam serdecznie, na jednym z wątków pisała Pani o patyczkach z hortensji polar bear czy to w tym roku byłoby aktualne??? Bardzo chciałabym się uśmiechnąć o te patyczki proszę o odpowiedż pozrawiam serdecznie i gratuluję pięknego ogrodu

Przepraszam, że odpowiadam dopiero dzisiaj. Nie było mnie na forum. Z patyczkami Miśka będzie krucho, bo mam ją jedną i dość młodą, a córcia pocięła ją jako jedną z pierwszych i zagospodarowała je, a ja nawet o tym nie wiedziałam.

Dziękuję z a pochwały.

Kasik 12:10, 12 kwi 2018

Milka napisał(a)
Fantastyczne prymulki, dobrze Karolciu, że dałaś fotki buziaki dla was

Karola ratuje jak widzę mój honor
Ale ostatnio robi się z niej prawdziwa ogrodniczka, co mnie niezmiernie cieszy.
Kasik 13:13, 12 kwi 2018

yolka napisał(a)
Watek rodzinny bardzo mi się podoba, pozdrawiam Karolcię, pozdrawiam rodziców

My też gorąco pozdrawiamy. Wątek rodzinny mnie cieszy najbardziej
Kasik 13:14, 12 kwi 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Karolciu ratujesz honor ogrodniczy Kasia wracaj, już czas najwyższy

Pomalutku wrócę.