Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Między pasjami

Między pasjami

hanka_andrus 11:49, 13 maj 2014

Tak u mnie kwitnie młoda sadzonka kocimiętki.
jola54 12:59, 13 maj 2014

Ale mi wstyd, no ale nigdy nie widziałam kocimiętki
hanka_andrus 14:28, 13 maj 2014

Jaki wstyd? Ja wielu roślin jeszcze nie rozpoznaję, a już 30 lat w ogródku.
Jaki miałam w ubiegłym roku wpadunek. U Dawida pytałam o roślinkę, którą jak się okazało, miałam od roku w ogrodzie. Teraz ogród to nie kilka roślin tradycyjnych, wiele nowych odmian, o wiele więcej możliwości zdobycia. I dlatego pięknieją nam ugory.
Jolu, nie przejmuj się. Pytaj, jak co będę wiedziała odpowiem, a jak nie to innych pytać będziemy.
Ucałuj mamuśkę ode mnie. Ja już swojej nie mam przy sobie. Miałaby dziś 101 lat.
A tu już moje dzieciaczki badawczym okiem na mnie spoglądają, czy ze mną wszystko ok.
Jeżeli chodzi o umysł, tak. jeżeli o siły fizyczne- różnie to bywa.
Ale jeszcze do Bolka się nie wybieram.
Miłego dnia, Jolu.
Katkak 14:33, 13 maj 2014

Joluś nie ma się czego wstydzić. Ja też dopiero kiedyś na rynku zapytałam pana co to za roślinka i okazało się, że kocimiętka Kupiłam 4. Masz rację - są śliczne A to moja dla Ciebie
jola54 21:59, 13 maj 2014

Haniu! Kasiu! dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam, życząc pieknej pogody
bartek_luberda 17:43, 14 maj 2014

Nie trzeba mieć pozwolenia na grilla widzę że grill robi furorę Mąż mnie woła do pomocy żeby mu cegłe podawać na komin bo Bartek chory
jola54 22:21, 14 maj 2014

Dziekuję za odpowiedź, taki mi się marzy, i własnie z kuchnią i z fajerkami...pozdrawiam
Katkak 10:13, 17 maj 2014

Jolu jak u Ciebie sytuacja deszczowo-pogodowa? Uspokoiło się trochę? U mnie nadal pada, ale podobno jutro już ma być bez deszczu. Pozdrawiam.
jola54 14:11, 17 maj 2014

U mnie teraz burze i przelotne opady, ziemia nasączona wodą tak, że wszędzie stoja kałuże. Ogórki to chyba jeszcze raz posieje bo te wysiane przed tygodniem na pewno zgniją od tej wody. Teraz świeci słońce i jest 23C, duszno i parno, a wiec zapewne burz i opadów ciąg dalszy...pozdrawiam
dajana 00:03, 19 maj 2014

Jolu mam to szczęście mieszkać wysoko i nie grozi mi podtopienie Rzeczki są w pobliżu i czasami wieś zalewa miejscami, ale wieś mam w dole a ja na górze między lasami .Myślę że twoim ogórkom nic nie będzie ja też siałam 8 maja ,a lało dobre cztery dni .Fasolka szparagowa troszkę ucierpiała od deszczu bo młode listki zaczęły zółknąć Na szczęście dzisiaj nie było już u mnie deszczu .Co jeszcze posiałas w ogródku warzywnym Jolu?.Ja mam koper ,czosnek ,szypiorek ,zielona pietruszkę ,marchew ,cukinię.ogórki ,truskawki ,lubczyk,sałatę ,rzodkiewkę,bazylię ,por ,seler,fasolkę szparagową żółtą i zieloną.Sporo tego do plewienia również Miło ze do mnie zajrzałaś Pozdrawiam cię serdecznie