Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

Juzia 14:33, 26 maj 2015

Super ten orlik!!!
Co byś chciała na wymiankę???
malkul 16:33, 26 maj 2015

śliczny orlk rosnie carex?
bleebla 16:57, 26 maj 2015

malkul napisał(a)
śliczny orlk rosnie carex?

Nie uwierzysz ale najpierw napisałam u Ciebie o trawce, a potem przeczytałam u siebie pytanie

Chcesz ślicznego orlika ?
Mala_Mi 19:51, 26 maj 2015

To z tego roku ???? Widać, że jest jej dobrze u Ciebie Co mnie cieszy bardzo mocno Bo nic tak nie cieszy, jak cieszy drugiego i ten drugi o to dba

Kurde rośnie jak głupia, muszę szybko resztę wystawić na allegro.. i tak będę musiała już przyciąć do wysyłki.. tylko ten brak czasu..grrr
stychaz 21:14, 26 maj 2015

Aga, całe szczęście, ze już najgorsze za Wami. To ja jeszcze dodam pro-zdrowotnie, że raczej głośno się nie mówi o powikłaniach po ospie. Uświadomiła mi to dopiero pediatra jak stwierdzała badając: serce w normie, płuca...etc. Ona też nam przy pierwszym zachorowaniu uświadomiła z czym to się je i że drugie dziecko w 80% przypadków przechodzi gorzej.

Wracając do donicy, może wykop i pogrupuj i zobaczysz co Ci się najbardziej będzie podobać. Dla mnie mogły by zostać hortensje z carexami ale ja obiektywna nie jestem, bo sama kiedyś tak miałam
bleebla 21:25, 26 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)
To z tego roku ???? Widać, że jest jej dobrze u Ciebie Co mnie cieszy bardzo mocno Bo nic tak nie cieszy, jak cieszy drugiego i ten drugi o to dba

Kurde rośnie jak głupia, muszę szybko resztę wystawić na allegro.. i tak będę musiała już przyciąć do wysyłki.. tylko ten brak czasu..grrr

Aniu, to zeszłoroczna werbena. Wysłałaś mi gdzieś w lipcu sadzonki, zdążyły zakwitnąć (tak jak pisałaś ) i ładnie się rozrosły.
Zebrałam nasionka, trochę porozdawałam, trochę wysiałam u siebie (na wszelki wypadek gdyby ta nie przeżyła srogich wrocławskich zim... no dobra dla zabawy to zrobiłam ) Tak czy siak Rzeszowska werbena powoli opanowuje Wrocław i bardzo Ci za nią dziękuję.
bleebla 21:43, 26 maj 2015

stychaz napisał(a)
Aga, całe szczęście, ze już najgorsze za Wami. To ja jeszcze dodam pro-zdrowotnie, że raczej głośno się nie mówi o powikłaniach po ospie. Uświadomiła mi to dopiero pediatra jak stwierdzała badając: serce w normie, płuca...etc. Ona też nam przy pierwszym zachorowaniu uświadomiła z czym to się je i że drugie dziecko w 80% przypadków przechodzi gorzej.

Wracając do donicy, może wykop i pogrupuj i zobaczysz co Ci się najbardziej będzie podobać. Dla mnie mogły by zostać hortensje z carexami ale ja obiektywna nie jestem, bo sama kiedyś tak miałam

Właśnie to ważna informacja. Drugie dziecko przechodzi ospę gorzej, bo ma kontakt z wirusem praktycznie cały czas. Pierwsze łapie je zazwyczaj w szkole, przedszkolu.
Warto też wiedzieć, że szczepiąc dziecko, które ma już kontakt z tym wirucem, albo nie będzie miało ospy, albo przejdzie je bardzo łagodnie.

Myślę, że donica przejdzie mini rewolucję jesienią. Hortensje prawdopodobnie wylecą z buhanani na inną rabatę. A tam posadzę rozplenicę, ale ju newer noł Zobaczę jeszcze.
Juzia 08:02, 27 maj 2015

Samą rozplenicę???

Nie napisałaś mi jakiej szukasz
Malgosik 11:06, 27 maj 2015

Dobrze że się wszystko pozytywnie skończyło. Współczuję przejść.
Faktycznie moje drugie dziecko gorzej przechodziło ospę. Pierwsze miało w sumie 9 pryszczy.
Malgosik 11:08, 27 maj 2015

a może do donicy potrzebujesz kilka buksowych kulek, by uporządkować poczochranie?
może ono Ci nie pasuje?