Ja wciąz bez komputera domowego.....

.......pan fachowiec sie nie spisał i nie dotarł do mnie wiec tyle co w pracy wpadnę na momencik.....
Dzieki raz jeszcze za miłe przyjęcie, ciepła atmosferę i dobrego "przewodnika" po Kutnie. Fajny dzien spedzilysmy w sobote, były piekne rosliny ( róże w mniejszości niestety) ciekawa wystawa kompozycji florystycznych, dobre humory, piekna pogoda, pyszne ciasto i dereniówka (!!) oraz wesołe towarzystwo. Czasu jak zwykle mało, zeby oiec wszystkie stragany z troslinami, wystawe, dwa twoje ogrody i jeszcze pogadać do woli.....nie da sie....
Róże na samej wystawie rzeczywiście były w gorszej kondycji niż w ubiegłym roku, wygladały na "zmeczone" i z daleka wygladały interesująco - zbliska juz niestety mniej. Kompozycje florystyczne ( te na pietrze) btyły tak jak w ubiegłym roku piekne, podobały mi sie bardzo - w tym roku były takie dostojne, królewskie - godne królowej kwiatów, z resztą motywem przewodnim tych kompozycji były atrybuty królowej, tron i korona..
Co do stoisk z "rasowymi" różmi to rzeczywiście było ich mniej niz w ubiegłym roku ale i tak nasze zakupy spowodowały że bagażnik dobijałysmy prawie kolenem, były i róże i trawki i hosty i inne zakupy...
Twoje ogrody piękne jak zwykle, ciasto pyszne a gościnnośc i serdeczność twoja i twoich synów oraz męża przemiła. Bardzo mi sie podoba twój nowy ogród, jak te rosliny urosły i wszystkie zdrowiutkie. Róże masz sliczne, "swiecąca" czerwona żurawaka - żarówka została mi w głowie - muszę taka sobie gdzies kupic jak znajdę, a szpaler hortek przed domem i trawy porosły olbrzymie i pieknie. Dom w budowie tez zrobił na mnie wrażenie, a najbardziej ten widok z okien na pietrze

Masz bardzo miłych synów i jakich zdolnych - ozdobne podpórki ogrodowe będą z powodzeniem zdobiły niejedna rabatę.
Wyjazd ze wszech miar udany, ciesze sie ze podarowane przeze mnie liriope spełniło twoje marzenia - u mnie zimowało bez problemu (posadziłam w zacisznym miejscu, przykryłam stroiszem a poza tym zima była słaba) za to kwitło do mrozów.
Buziaki! Pozdrowienia dla Danusi !
Jak bede miała sprawny komputer to wrzuce u siebie fotki.