Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Minimalizm z odrobiną romantyczności

Minimalizm z odrobiną romantyczności

Jagodaa 09:31, 28 mar 2014

aga_szsz napisał(a)

Nie, jeszcze się nie ruszałm nigdzie. O Mrągowie ktoś mi wspominał... mus odwiedzić, bo to chyba najbliżej ode mnie.

hehehe, no to dlaczego narzekasz, że nic nigdzie nie ma? Załącz pozytywne myślenie i ruszaj w teren .
aga_szsz 09:34, 28 mar 2014

Tak, tylko, że najbliżej jakieś 90 km...muszę urlop brać, żeby jechać...a na razie nie mogę
Poza tym, jak czytałam ofertę, to sama miernota, mam nadzieję, że na miejscu trochę więcej zaoferują
Jagodaa 09:47, 28 mar 2014

Aga, dzwoń najpierw, bo szkoda drogi. Ja większość szkółek w ten sposób odsiewam. Jak mi potwierdzą, że jest to co chcę i w akceptowalnej cenie, to dopiero jadę.
aga_szsz 09:52, 28 mar 2014

I chyba tak uczynię
bo znając siebie, to jak pojadę po jedno, a nie będzie, to kupię inne rośliny....no i znowu przechowalnik się powiększy
Szukam Umbry 6 szt i to jest na razie priorytet!!!
I jeszcze jakiegoś drzewka, ale kompletnie nie wiem jakie, może klon palmowy??? w łezkę pod okno...
Tylko tu jest tylko 90 cm w najszerszym miejscu i cień.
Jagodaa 09:57, 28 mar 2014

Cyknij łezce fotkę, bo wtedy się lepiej myśli na Forum tylko taką szerszą perspektywę. Ja tam może nie najlepsze mam pomysły, ale inni....

I dzwoń, bo tak właśnie jest jak mówisz, skusisz się na coś innego pod wpływem chwili, a później problem. Trzymam kciuki za umbry! Piekne są, moja w starym ogrodzie już była taka fajna, piękna kula się z niej robiła i miała idealnie prosty pień, jak z rurki stalowej! Szukaj, bo będzie pięknie z nimi.
aga_szsz 09:58, 28 mar 2014

tą obwódkę będę przesadzać, no i tą mini magnolię pod oknem

Brak pomysłu co eyokiego tu wsadzić...
Kombinowałam z kulkami na pniu, stożkami i głupio wygląda..
aga_szsz 10:00, 28 mar 2014

Ale dziś piękna pogoda
Będę szaleć w ogrodzie... po 16 tej..
oby nie zapeszyć
Jagodaa 10:06, 28 mar 2014

Czemu głupio? mnie tu właśnie pierwsze co to przychodzi do głowy coś uporządkowanego na pniu. Żeby ściany Ci nie brudziło. Klon palmowy wydaje mi się tu dziwny, taką kopkę by zrobił w środku rabaty. Dałabym właśnie trzy kulki tu między oknami większymi, a cały pasek obsadziłabym jakimś jednolitym czymś, co utworzy taki pas na wysokośc podmurówki, zakryłabym ją + coś trawiastego, żeby płasko i ciężko nie było.
Jagodaa 10:11, 28 mar 2014

A tam prostopadle przy schodach chyba graby z miskantami planujesz? To może dobrze byłoby całościowo pomyślec o tych dwóch stronach wejścia do domu i zrobić jakieś powtórzenie, połączyć te miejsca roślinami. Łoj, ale ze mnie projektant.
aga_szsz 10:22, 28 mar 2014

Już zwątpiłam w te graby pod prgola...
i zznowu zaczełam myśleć o jakiś 3 na pniu kulkach a na tle ściany w kącie jakieś ładne drzewo???

Kobieta zmienną jest

A tu pod oknami muszą być wysokie , co najmniej 160-170 cm szczepione, bo głupio niższe będą wyglądać...
A jakie???
Na cisy, które najbardziej mi leżą, nie stać.. i nie dostanę ich tu