Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Minimalizm z odrobiną romantyczności

Minimalizm z odrobiną romantyczności

aga_szsz 20:38, 28 mar 2014

ana_art napisał(a)

promanal jest oleisty przeciwko owadom (przedziorkom), topsin jest na grzyby. Ja bym prysneła topsinem na grzyby, a potem (po 2 -3 dniach) florowitem
kula mi nie wygląda na zaatakowaną grzybem, ale na wszelki....
azofoską nigdy bukszpanów nie nawoziłam, to nie wiem

Dzięki, tak tez zrobię..
Jagodaa 20:48, 28 mar 2014

Aga, chętnie zabrałabym głos w fajnej dyskusji, ale po całym tym dniu i tygodniu, nie mam po prostu siły... pomysłów też

Zrobisz w niedługim czasie kulki z tych krzaczków, nie są aż takie tragiczne. Jak coś to ja chętnie mogłabym Ci kulki upolować u nas w Ikea lub Obi, ale nie wiem, czy umiałabym to dobrze zapakować do wysłania.

Albo latem podać przez ciotkę i wujka, bo oni na Mazurach przechowują jacht i na pewno pojadą popływać w wakacje.
aga_szsz 21:05, 28 mar 2014

Jagodaa napisał(a)
Aga, chętnie zabrałabym głos w fajnej dyskusji, ale po całym tym dniu i tygodniu, nie mam po prostu siły... pomysłów też

Zrobisz w niedługim czasie kulki z tych krzaczków, nie są aż takie tragiczne. Jak coś to ja chętnie mogłabym Ci kulki upolować u nas w Ikea lub Obi, ale nie wiem, czy umiałabym to dobrze zapakować do wysłania.

Albo latem podać przez ciotkę i wujka, bo oni na Mazurach przechowują jacht i na pewno pojadą popływać w wakacje.

Wiesz co, jak posadziłam je,to aż tak tragicznie nie wyglądają, oczywiście trzeba będzie je doprowadzić do porządku
Ale kulek nigdy dość te 5 zniknęły mi na rabacie i mało!!!

Jagoda nie chcę Cię obarczać kupowaniem, wysyłką itd., ale byłabym Ci chyba do końca ogrodowiska wdzięczna
Ale bez przesady, może znajdę gdzieś inne
Jagodaa 21:08, 28 mar 2014

No to trzymam kciuki, ale pamiętaj też o mojej deklaracji. Spadam, na dziś mój P. przybył .
aga_szsz 20:05, 29 mar 2014

Narobilam się dzisiaj w ogrodzie straszliwie...
Przekopałam prawie wszystkie rośliny do przechowalnika.. chyba nic już tam nie zmieszczę

Koło domu pod pergolą zrobiło się pusto..

W przedogródku rozkopane, karczujemy starego jałowca i bez kopary pewnie się nie obejdzie

Winobluszcz w kącie koło pergoli zerwałam i przesadziłam na pergolę...
A potem drapałam pazurami "łapki" po winobluszczu....
masakra!!!!
odpuściłam sobie, bo już nie miałam siły, a ściana wygląda fatalnie!!!

Jak spojrzałam na to wszystko.... to się załamałam
beznadzieja totalna
Już nawet nie chce mi się kombinować...
Wszystkie pomysły upadają...

Jagodaa 20:39, 29 mar 2014

Jutro będzie nowy, lepszy dzień . Ochłoniesz, zregenerujesz się i na wszystko spojrzysz przychylniejszym okiem.

Ja też się natyrałam dziś. Plan nie do końca wykonany, bo pies na spacerze rozciął fatalnie poduszkę i trochę spędziłam czasu u weterynarza. Nawet nie potrafię wyrazić nienawiści do ludzi wyrzucających śmieci do lasu, przy drodze, na pola itd. Rozszarpałabym ich! To już drugi taki przypadek mojego psa.

Trzymaj się!
ana_art 20:45, 29 mar 2014

pomyśl, że gorzej już być nie może, będzie już tylko lepiej
Juzia 20:58, 29 mar 2014

Pomarudzisz tydzień i Ci przejdzie
aga_szsz 21:24, 29 mar 2014

Dzięki dziewczyny!
Już mi trochę lepiej

Magda70 21:29, 29 mar 2014

gusiarz napisał(a)
Aga a ja bym w tym pasie przy domu nie dawała już żadnych kulek na pniu. Zostaw to co jest, a za nimi, przy ścianie, posadź kilka kęp miskanta ML. Jeśli jest to w miarę słoneczna rabata. Miskant będzie się pieknie przelewał...będzie zwiewnie, lekko, nowocześnie i szumiąco. Jak trawy trzeba będzie ściąć - kulki zostaną.

Ten pomysł mi się podoba....ja sama nic nie wymyślę dziś...
ale doczytalam, że słońca tam mało...ale ja chyba i tak bym zaryzykowała i zobaczyła czy dadzą radę.

No i doczytalam jeszcze, że doła załapałaś?? Kawal roboty dziś odwaliłaś a to najważniejsze...