Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Minimalizm z odrobiną romantyczności

Minimalizm z odrobiną romantyczności

Jagodaa 10:32, 28 mar 2014

Ty nie wątp, tylko trzymaj się tego co Ci się najbardziej podoba ja czasem robię rabatę i czekam aż dostanę resztę roślin, zostawiam miejsce i szukam - jak znajdę... dopiero wtedy jestem zadowolona.

Kulki wcale nie muszą być cisowe. Wiadomo, trudne do zdobycia i drogie. Dziewczyny mają różne fajne iglaki szczepione. Wieloszka jakieś świerki, Tosia też chyba. Pooglądaj sobie, takich iglaków kulistych, szczepionych jest dużo w necie, nawet na all i nie są okropnie drogie, a też bardzo ładne i kulki się z nich tnie. Bo kojarzę, że żółte nie... więc trzmielin nie proponuję . A z tą wysokością nie przesadziłaś? Ile tam jest od kostki do parapetu dużych okien?
aga_szsz 10:36, 28 mar 2014

Jakieś 155cm chyba jest...
Jagodaa 10:44, 28 mar 2014

To ja bym dała takie kulki, żeby korona wychodziła trochę za wysokośc parapetu. Takie jak piszesz szczepione na pniu 150-160 wydają mi się tu za wysokie, może się mylę.
Jagodaa 10:59, 28 mar 2014

Zobacz jakie fajne i świerki i sosenki https://www.ogrodowisko.pl/watek/1097-duzy-ogrod-malej-ogrodniczki-1?page=529

Tylko u Ciebie trzeba średnicę przemyśleć, skoro tam jest wąski pasek.
aga_szsz 11:32, 28 mar 2014

A tak, widziałam je, fajnie wydlądają.
Muszę zmierzyć szer między oknami
Jagodaa 12:01, 28 mar 2014

obowiązkowo
ana_art 13:21, 28 mar 2014

aga_szsz napisał(a)

A sama drałowałaś po nie do Wrocławia, czy masz namiary na wysyłkę???
nieeee miałam okazyjny transport
gusiarz 19:39, 28 mar 2014

Aga a ja bym w tym pasie przy domu nie dawała już żadnych kulek na pniu. Zostaw to co jest, a za nimi, przy ścianie, posadź kilka kęp miskanta ML. Jeśli jest to w miarę słoneczna rabata. Miskant będzie się pieknie przelewał...będzie zwiewnie, lekko, nowocześnie i szumiąco. Jak trawy trzeba będzie ściąć - kulki zostaną.
gierczusia 19:41, 28 mar 2014

Jagodaa napisał(a)
Ty nie wątp, tylko trzymaj się tego co Ci się najbardziej podoba ja czasem robię rabatę i czekam aż dostanę resztę roślin, zostawiam miejsce i szukam - jak znajdę... dopiero wtedy jestem zadowolona.

Kulki wcale nie muszą być cisowe. Wiadomo, trudne do zdobycia i drogie. Dziewczyny mają różne fajne iglaki szczepione. Wieloszka jakieś świerki, Tosia też chyba. Pooglądaj sobie, takich iglaków kulistych, szczepionych jest dużo w necie, nawet na all i nie są okropnie drogie, a też bardzo ładne i kulki się z nich tnie. Bo kojarzę, że żółte nie... więc trzmielin nie proponuję . A z tą wysokością nie przesadziłaś? Ile tam jest od kostki do parapetu dużych okien?

Jagoda ma rację .. Są też fajne kuliste tujki na patyku , ładnie się prezentują i sa taką jakby bardziej przystępną wersją cenową...
aga_szsz 19:42, 28 mar 2014

Bukszpany, miały być kulki 45 cm, a doszły niedorozwinięte krzaczory..

a tu kolejna przesyłka i kolejna porażka
2 możliwe krzaki i jeden plaskacz