Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Gosialuk 19:32, 16 cze 2020

KOla napisał(a)

Dorotko, te białe, drobne kwiatki na ostatnim zdjęciu to co? I jak długo kwitnie? Właśnie posadziłam róże w kolorze różowym, za nimi mam bordowego klona i szukam czegoś do wypełnienia przestrzeni między różami. Chcę też rozjasnić ta rabatę. Myślałam też o trawach, ale wydaje mi sie, że takie jasne ażurowe wypełnienia będą lepsze. A może masz jakiś inny pomysł?

Też miałam pytać o tego modraka. Już kilka razy myślałam, że go kupię, ale w końcu wygrywały inne rośliny. Kiedyś na pewno go sobie sprawię. A jak wysoki u ciebie rośnie? Rozsiewa się? Choruje?
Naparstnice bardzo okazałe, śliczne.
GorAna 22:24, 16 cze 2020

Dorotko, siedzę z rozdziawioną ... i nie mogę się napatrzeć
Co jedna róża to piękniejsza!
Poczułam się zaifekowana na maksa
Jesienią zamówię następne
Dorota123 21:10, 18 cze 2020

anpi napisał(a)
Dorotko jak zwykle ślicznie u Ciebie Zachwycam się różami i myślę, że ich zapach wywabił Elfy z ukrycia Przeurocza aranżacja z nimi!!!
Dziękuję to chyba najlepszy czas mojego ogrodu. Elfy dziękują

Dorota123 21:29, 18 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Charles Austin to ta lososiowa? Piekna!takiej szukam.

A ta pojedyncza fioletowa roza to co?
Charles Austin to moja ulubiona.

Souvenir du Docteur Jamain

Charles Austin

Dorota123 21:37, 18 cze 2020

violaskom napisał(a)

Cudny widok! Uwielbiam te strzeliste naparstnice. Są u Ciebie wielkie. U mnie w tym roku tylko 2 kępki są tak dorodne. Reszta jakaś mizerota. Albo cienkie albo niskie.
Dziękuję.Naparstnice mam całkiem ładne, pozwalam im się siać gdzie chcą. Jak mają wyschnięte nasionka, obrywam kuleczki i rzucam gdzie popadnie.

MARY ROSE bardzo mocny zapach.

Dorota123 21:48, 18 cze 2020

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Dorotka

Przeglądam wątek i tak sobie myślę, że to mistrzostwo aby tak upchać wszystko i aby tak ładnie wygladali. Naparstnice z innymi roślinami robią wrażenie.
Róże piękne.
Chętnie bym jeszcze dokupiła, ale wstrzymuje zakupy różane mam za dużo pracy. Jeszcze ten rok obfitujący w mszyce to ręce opadają jak to widzę. Nigdy nie miałam tyle robactwa już widzę po tej burzy 2 roze mają czarna plamistość.

Na szczęście są to róże dawno kupione jak nie miałam pojęcia o kupowaniu ładna podoba się to kupiłam nie patrząc o jej zdrowotność.

Niezapominajki już wykopałam pewnie się rozsialy. Zrobiłam kilka błędów przy sadzeniu niezapominajek nie przypuszczałam, że aż tak wyrosną na 0,5 metra i zagłusza inne rośliny. No ale człowiek się uczy.

Pozdrawiam
Jestem mistrzynią upychania roślin, ja dosłownie sadzę jedne na drugich, dlatego jak coś przekwita muszę szybko to wycinać, żeby zrobić miejsce następnym do kwitnienia.
Z różami jest sporo roboty, wiosny nie cierpię, bo wtedy trzeba je ciąć. Wiadomo ręce podrapane do krwi, ale jak zakwitną to o wszystkim zapominam .
Robactwa pełno i takiego gryzącego.

MARY ROSE

Dorota123 22:01, 18 cze 2020

Gosialuk napisał(a)

Też miałam pytać o tego modraka. Już kilka razy myślałam, że go kupię, ale w końcu wygrywały inne rośliny. Kiedyś na pewno go sobie sprawię. A jak wysoki u ciebie rośnie? Rozsiewa się? Choruje?
Naparstnice bardzo okazałe, śliczne.
Modrak mi się nie rozsiewa, ja go po kwitnieniu zaraz obcinam. Liście czasem żółkną, ale u mnie jest bardzo gęsto. On ma bardzo duże liście i potrzebuje sporo miejsca. U mnie on ma ze 180 cm.

GOLDEN CELEBRATION

Dorota123 22:07, 18 cze 2020

GorAna napisał(a)
Dorotko, siedzę z rozdziawioną ... i nie mogę się napatrzeć
Co jedna róża to piękniejsza!
Poczułam się zaifekowana na maksa
Jesienią zamówię następne
Różyczką jest bardzo łatwo się zarazić, ja nie mogę się nadal wyleczyć.

LADY OF SHALOTT

KasiaBawaria 08:10, 19 cze 2020

Lady of shalott tez piekna, ona chyba wyzsza jest? Musze posiac naparstnice, koniecznie!
Dorota123 10:15, 19 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Lady of shalott tez piekna, ona chyba wyzsza jest? Musze posiac naparstnice, koniecznie!
U mnie Lady of shalott ma jakieś 70 cm, łodygi dość delikatne.

Lady of shalott