Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

abiko 06:08, 13 cze 2020

U Ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo. Róże śliczne. Zgadzam się, że nie każde należy krótko ciąć. Mój Louis Odier to nie wiem czy to w ogóle on. Pachnie ładnie, ale w gruncie nie rósł, przeniosłam na chwilę do donicy ale, coś z nim jest nie tak.
Aneta1309 07:39, 13 cze 2020

Nie wiem co napisać, istne szaleństwo barw i z pewnością zapachów.
KasiaBawaria 08:39, 13 cze 2020

Jejciu, jak u ciebie bujnie i kolorowo. Przepiekne roze. Polecisz mi jakas lososiowa taka do 120 cm wysokosci?Szukam zdrowej rozy
Moje dzieciaki tez wszystkie robale biora do reki
Ewa777 15:59, 13 cze 2020

Twój ogród przemienił się teraz w różany raj
Przepiękny kolor ma ta SOUVENIR DU DR JAMAIN.
Waclaw 17:36, 13 cze 2020

Dorota123 napisał(a)

Wszystko piękne ale te piwonie! I stoją jak druty. Moje po dzisiejszym deszczu wszystkie pochylone. Muszę im podpórki zrobić
anabuko1 07:50, 14 cze 2020

Dorota123 napisał(a)
Chciałabym rozmnożyć różę Garden of roses, ale nie wiem czy mi się uda. Bardziej się nastawiam na za zaszczepienie na istniejącej już u mnie, bo na prawdę nie dam rady wcisnąć ani jednej róży więcej. Mam takie miejsca w ogrodzie, gdzie urosły chwasty i nie ma możliwości dojść do nich, taki busz u mnie.

Dorotko, u ciebie cały czas pięknie, i pięknie
widzę hosty w donicach.J
Już ci one tak zimowały ??

Ja podziałam 3 hosty wczoraj dosłownie , do donic.
nie wiem jak one bedą rosły, bo tak jeszcze ja ich nie sadziłam.
danuta_szwajcer 13:06, 14 cze 2020

Też już doszłam do wniosków, że niektóre róże zyskują jak im się za dużo nie skraca pędów. Twoja SOUVENIR DU DR JAMAIN ma większe kwiaty, u mnie jest bardziej w cieniu. Piękne masz te kompozycje z łubinami i naparstnicami a róże masz boskie Cudny ten Twój ogród, a teraz masz różany raj na ziemi i nic tylko siedzieć w altanie i podziwiam i się delektować, stworzyłas piękne dzieło Pozdrawiam
anabuko1 14:42, 14 cze 2020

Dorotko wedle życzenia pokazałam zdjęcia z nad stawu.
Szału nie ma. Może kiedyś...tam...
Dorota123 15:23, 14 cze 2020

Dziś zdjęcia dla małej ogrodniczki o imieniu IGA z "Mojej bajki" w podziękowaniu za tak miłe i spontaniczne zaproszenie. Poniżej tekst zaproszenia.

- Iga ze mną ogląda i prosi żeby napisać: Pani Dorotko, bardzo podobają mi się Pani róże. Jak się skończy korona wirus to wtedy do nas przyjedź. Nasz dom ma kolor żółty.

No to załatwione

- Bardzo dziękuję za tak miłe zaproszenie Igusiu. Na pewno znalazłabym Twój domek, mój też prawie żółty i ja Ciebie i Twoich rodziców zapraszam, tylko niech minie zagrożenie korona wirusem. W przyszłym tygodniu zrobię zdjęcia specjalnie dla Ciebie z taką bajkową scenerią, bo Ty jesteś takim małym słoneczkiem tu na forum ogrodowym i wiem że lubisz bajkowy świat. Będą Elfy i róże.

Tam gdzie zwykle mieszkają dinosaury czasem goszczą bajkowe Elfy i te Elfy wyszły z gąszczy specjalnie dla IGI.

Dorota123 15:38, 14 cze 2020

AniazUroczyska napisał(a)
Istotnie, to fajne kiedy dzieci są ciekawe świata, a my chcemy i możemy im ten świat objaśniać. Chociaż najczęściej, to nie jest wcale łatwe! Pamiętam pytanie mojego syna: W którym roku odbyła się ostatnia bitwa , w której brali udział rycerze? No, nie umiałam odpowiedzieć Moje wnuki( bliźniaki 3,5 roku) też ciekawe świata, aktualnie , fascynują się poznawaniem świata robali i wszystko chcą badać, biorąc do ręki
Moi synowie też zadawali mnóstwo dziwnych pytań, ale to najmłodszemu nie mieściło się w głowie, że na jakieś pytanie nie znam odpowiedzi. Uważał, że mama to zna odpowiedź na każde pytanie. Wytłumaczyłam mu, że nie mogę się znać na wszystkim, że część wiedzy musi sam zdobyć.

Prawdopodobnie MARY ROSE, ale jeśli ktoś stwierdzi że nazywa się inaczej proszę o podpowiedź. Pięknie pachnie