Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Ivvvona 22:17, 16 maj 2016

Kolejna porcja wspaniałych widoczków. Masz ślicznie zagospodarowany ogród, zieleń i kwiaty aż kipią.
mirkaka 06:58, 17 maj 2016

Dorota123 napisał(a)

Pierwsze zdjęcie jest cudne. Bardzo ładnie ujęłaś tę rabatę.
Zresztą wszystko co pokazujesz jest piękne, podoba mi się obfitość rabat, czosnki z ciekawymi listkami buka - cudo.
Nie obawiasz się że Montana pożre Ci tę różę za jakiś czas? A po jakiej róży się pnie? Ja w tym roku kupiłam montanę . Czekać będę cały rok na jej kwitnienie i zapach bo kupiłam tę pachnącą wanilią.

Dorota123 11:00, 17 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

Moje wyrosły juz za wysoko i co rok planuje przyciąc a jak przychodzi pora to nie tnę bo sie boje ze nie zakwitna. No i teraz patrze w chmury by kwiaty zobaczyc.

Ja muszę go skracać, bo nie da przejść przez ścieżkę. W ubiegłym roku zapomniałam przyciąć jaśmin i rozlazł się za bardzo. Po kwitnieniu mocno go przytnę.
anabuko1 14:39, 17 maj 2016

Dorotko!
normalnie gapie się na ten twój ogród, rabaty kolorowe, takie różnorodne.
Bajka, normalnie bajka.Cudnie masz!!
Robertop 15:18, 17 maj 2016

Piękny masz ogrod. Pozdrawiam.
Dorota123 19:31, 17 maj 2016

Ivvvona napisał(a)
Kolejna porcja wspaniałych widoczków. Masz ślicznie zagospodarowany ogród, zieleń i kwiaty aż kipią.

Dziękuję, specjalnie sadzę tak gęsto. Jak urosną rośliny ozdobne nie pozwalają przebić się chwastom. Wtedy już nie ma plewienia, ani dziabania.
Ivvvona 19:34, 17 maj 2016

Dorota123 napisał(a)

Dziękuję, specjalnie sadzę tak gęsto. Jak urosną rośliny ozdobne nie pozwalają przebić się chwastom. Wtedy już nie ma plewienia, ani dziabania.

Też dążę do takiego stanu żeby rośliny zakryły całą powierzchnię rabat, ale na ten efekt trzeba trochę poczekać.
Dorota123 19:50, 17 maj 2016

mirkaka napisał(a)

Pierwsze zdjęcie jest cudne. Bardzo ładnie ujęłaś tę rabatę.
Zresztą wszystko co pokazujesz jest piękne, podoba mi się obfitość rabat, czosnki z ciekawymi listkami buka - cudo.
Nie obawiasz się że Montana pożre Ci tę różę za jakiś czas? A po jakiej róży się pnie? Ja w tym roku kupiłam montanę . Czekać będę cały rok na jej kwitnienie i zapach bo kupiłam tę pachnącą wanilią.

Rubens pnie się po róży Excelsa, którą w tym roku na wiosnę mocno przycięłam. I jedno i drugie mocno ekspansywne. Liczę na to, że się dogadają i oba egzemplarze pokażą swoją urodę. Montana też mi się marzy teoretycznie nie mam miejsca, ale jakbym ją spotkała nie oparłabym się jej.

Za miłe słowa dziękuję.
Dorota123 19:53, 17 maj 2016

anabuko1 napisał(a)
Dorotko!
normalnie gapie się na ten twój ogród, rabaty kolorowe, takie różnorodne.
Bajka, normalnie bajka.Cudnie masz!!

No to sobie dwa razy przeczytałam, żeby się utwierdzić , że w dobrym kierunku idę.
Dorota123 19:55, 17 maj 2016

Robertop napisał(a)
Piękny masz ogrod. Pozdrawiam.

Dziękuję Robercie miło mi, że do mnie zajrzałeś.