Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 21:54, 25 cze 2017

Kacha123 napisał(a)
Ale u Ciebie kwiecia! Ostróżki do pozazdroszczenia
Dziękuję, bardzo lubię ostróżki, niektórym udało się przerosnąć mnie, a ja do niskich nie należę.

mirkaka 07:17, 26 cze 2017

Dorota123 napisał(a)
Ja mogę przesadzać tylko jesienią, albo bardzo wczesną wiosną. Później nie ma szans, żeby w moim piachu się przyjęło. Czasem coś tam sobie zanotuję, że to jest w złym układzie i trzeba przesadzić, ale dopiero jesienią.

Co to za róża na pierwszym zdjęciu, znasz jej nazwę? Jest śliczna, możesz coś o niej napisać, jaka jej zdrowotność, pokrój, jak długo kwiaty się utrzymują?
Dorota123 18:10, 27 cze 2017

Dorota123 18:21, 27 cze 2017

mirkaka napisał(a)

Co to za róża na pierwszym zdjęciu, znasz jej nazwę? Jest śliczna, możesz coś o niej napisać, jaka jej zdrowotność, pokrój, jak długo kwiaty się utrzymują?
Tą różę mam pierwszy rok, więc niewiele mogę o niej napisać. Jej obecna wysokość jest poniżej kolan, ale u mnie gęste nasadzenia, więc może się wyciągać. Jej nazwa to Eyes for You 26,00 zł. Kwitnie mi może z 10 dni, ale trudno powiedzieć jak długo utrzymuje się jeden kwiat, bo jedne opadają następne zakwitają. Jeżeli ma jeszcze jakiś pączek to przyuważę jak długo się utrzymuje. Tak prezentowało się zdjęcie ze szkółki wysyłkowej.

Ewa777 20:48, 27 cze 2017

Śliczna ta różyczka
Ostróżki masz przecudne
Podziwiam zdolności krawieckie
Dorota123 10:18, 28 cze 2017

Dorota123 10:33, 28 cze 2017

Ewa777 napisał(a)
Śliczna ta różyczka
Ostróżki masz przecudne
Podziwiam zdolności krawieckie
Dziękuję i zapraszam na posiadówkę.

06:32, 29 cze 2017
Dorota123 napisał(a)

o róze na płocie zapytam ...co ona za jedna ?

PS. czytam o suszy ...wczoraj u mnie nawet lebioda była omdlała ...to juz dobrze dopiekło nam ....dzis niby ma padać ...oby ...bo nawet rosy na trawniku nie ma
Dorota123 07:55, 29 cze 2017

eee_taam napisał(a)

o róze na płocie zapytam ...co ona za jedna ?

PS. czytam o suszy ...wczoraj u mnie nawet lebioda była omdlała ...to juz dobrze dopiekło nam ....dzis niby ma padać ...oby ...bo nawet rosy na trawniku nie ma
Tą różę kupiłam w sklepie ogrodniczym za 7 zł. Na opakowaniu pisało Lawender, ale przecież wiemy, że to nie jest jej prawdziwa nazwa. Mam je trzeci rok, kupiłam 3 sztuki różowych, 1 łososiową i 1 białą. ( ta ostatnia nie przeżyła) Róża nie pachnie i nie powtarza kwitnienia. Kwitnie już ze dwa tygodnie, ale pewnie to upalne słonce wyśśsie z niej chęć do dalszego kwitnięcia. Mam nadzieję, że za jakieś dwa lata połączą się te cztery róże wzdłuż ogrodzenia przy drodze.

Suszę mam okropną po zielonym dywanie trawnika zostało tylko wspomnienie na zdjęciach. Zresztą tak jest u mnie co roku, nie jestem w stanie ratować wszystkiego. Mam za mało wody w studni.

Katkak 08:51, 29 cze 2017

Dorcia, mam ochotę buchnąć Ci tą różę . Twój ogród zachwycił mnie jak zwykle. Wprosze się kiedyś na kawkę do tego kawałka raju .