Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 11:22, 25 cze 2017

Milka napisał(a)
Cudo bukiety
Dorotko, świetne pokrowce, gdzie kupiłaś gąbkę do tego wkładu materiałowego?
Tez muszę uszyć nowe i zbieram się, jak sójka za morze
Ja tylko uszyłam pokrowce, poduchy miałam stare. Teraz jak mi się ubrudzą będę mogła je zdjąć i uprać. 3 gąbki mam cieńsze i trochę wiotkie, wzmocniłam je kalimatą, którą też wykorzystałam na podłokietniki. Gąbki takiej nigdzie w sprzedaży nie widziałam.
Za miłe słowa dziękuję.

/original.JPG[/img] [img
Dorota123 11:32, 25 cze 2017

BEATA_S napisał(a)

Przecudny bukiet Dorotko! Niesamowity zestaw kolorystyczny U mnie są tylko w większości fiolety, dlatego tęsknię czasami do takich zestawień. Pięknie !
Zauważyłam właśnie, że na Ogrodowisku do jakiego wątku by nie wejść wszędzie królują fiolety, błękity i granaty. Też mam te kolory. Kiedyś trzymałam się sztywno i nie dosadzałam innych kolorów. Jakoś nie bardzo to do mnie przemawiało, nie było to coś co lubię. Dlatego zmieniłam styl nasadzeń, ja lubię kolorowo.

/original.JPG[/img]
Dorota123 11:49, 25 cze 2017

Bogdzia napisał(a)
Pięknie Ci rosną róze i powojniki a zdolnosci do szycia i innych robótek zazdroszcze.
Róże zbierają się po zimowym przemarznięciu, kilka mam też nowych. Cieszę się ich kwiatami i zapachem. Lubię wszelkie robótki ręczne, zawsze jestem ciekawa czy mi to wyjdzie, czy się uda? Zresztą jak nie wychodzi za pierwszym razem zawsze można powtórzyć i poprawić.

Dorota123 11:57, 25 cze 2017

eee_taam napisał(a)

tez jestem cały czas w przesadzankach i najlepsze jest to ze nawet jak cos kopiuje ...bo u kogos mi sie podoba ...to u mnie sie to nie sprawdza albo mi sie nie podoba ...i znowu przesadzam plan przesadzania na ten rok mam gigantyczny ...raczej nie zdołam go wykonac w całości
Ja mogę przesadzać tylko jesienią, albo bardzo wczesną wiosną. Później nie ma szans, żeby w moim piachu się przyjęło. Czasem coś tam sobie zanotuję, że to jest w złym układzie i trzeba przesadzić, ale dopiero jesienią.

Dorota123 12:10, 25 cze 2017

Pola 13:04, 25 cze 2017

Gratulacje pięknego ogrodu, moja ulubiona pora róże, ostróżka cudo......
paniprzyroda 17:16, 25 cze 2017

Rzeczywiście kolorowo, pachnąco i wdzięcznie. I jakie wszystko zadbane Serdeczności zostawiam.
Kacha123 19:36, 25 cze 2017

Ale u Ciebie kwiecia! Ostróżki do pozazdroszczenia
Dorota123 21:37, 25 cze 2017

Pola napisał(a)
Gratulacje pięknego ogrodu, moja ulubiona pora róże, ostróżka cudo......
Dziękuję, fajnie, że Ci się u mnie spodobało.

Dorota123 21:46, 25 cze 2017

paniprzyroda napisał(a)
Rzeczywiście kolorowo, pachnąco i wdzięcznie. I jakie wszystko zadbane Serdeczności zostawiam.
W miarę sił i możliwości ratuję ten ogródeczek przed skutkami suszy. To nierówna walka z przyrodą, ciągle omijają nas deszcze. W sumie to chyba lepsza ta susza niż taka nawałnica jak była u Bogdzi. Jeszcze nie dawno pięknie pachniały jaśminy, w każdym zakątku mojej działki wyczuwało się ten zapach. Za pochwałę dziękuję i również pozdrawiam.