Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 09:31, 07 lip 2017

eee_taam napisał(a)

o tej czytam duzo dobrego na innych watkach ....masz jakieś inne zdjecia ...i ciekawi mnie twoja opinia o niej troche kolor mdły ...bo jakos lepiej u mnie wygladaja ciemne purpury niz bladawce
Lubię tą różę chociaż nie pachnie, ma śliczny układ płatków. Rośnie dość wysoko ok.1.30m nie potrzebuje podpór, ma sztywne pędy. Pierwszy kwiat jest sam, później na gałązce jest cały bukiet. Powtarza kwitnienie, liście ciemne, błyszczące i zdrowe. To są zdjęcia z ub.r. Teraz jest niższa, bo jak reszta róż startowała w tym roku od zera. W sumie to tylko New Dawn mi nie przemarzła.

Dorota123 09:40, 07 lip 2017

m_gocha napisał(a)
Cudne masz te róże Dorotko! Zachwycam się i ogląda już kolejny raz
I pomyśleć że jeszcze niedawno nie lubiłam róż. Nadal ich nie lubię wiosną, jak trzeba je przycinać, ale jak kwitną wybaczam im te podrapane ręce.

sylwia_slomc... 10:37, 07 lip 2017

Dorotko niestety nie mam pojęcia jak nazywa się ta moja różowa róża, bo kupiółam ją rok temu w markecie jako pnącą, ale pnąca raczej nie jest co nie zmienia faktu , że jest prześliczna i ma pąki napakowane na maxa jak kapuściane główki i nie rozwija ich już bardziej, długo trzyma kwiat jak jest sucho bo jak leje to szybko brzydnie. Pachnie herbaciano cytrynowo...dużo cytryny i bardzo intensywnie. możn by sie pokusić z patyka rozmnożyć , ale mój talent w tej dziedzinie jest żaden
Bogdzia 19:57, 07 lip 2017

Faktycznie ze zdjecia z tego i poprzedniego roku sie róznią ale na obydwu jest ładna wiec zawsze pewnie jestes zadowolona. Piękne masz te róze.
Dorota123 19:35, 08 lip 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dorotko niestety nie mam pojęcia jak nazywa się ta moja różowa róża, bo kupiółam ją rok temu w markecie jako pnącą, ale pnąca raczej nie jest co nie zmienia faktu , że jest prześliczna i ma pąki napakowane na maxa jak kapuściane główki i nie rozwija ich już bardziej, długo trzyma kwiat jak jest sucho bo jak leje to szybko brzydnie. Pachnie herbaciano cytrynowo...dużo cytryny i bardzo intensywnie. możn by sie pokusić z patyka rozmnożyć , ale mój talent w tej dziedzinie jest żaden
Jest jeszcze mała na rozmnażanie, mnie zresztą też nigdy nie udało się rozmnożyć róży z patyczka, ale jakieś siewki z ubiegłorocznych nasion mam. Tyle, że nawet nie pamiętam z jakiej róży zerwałam nasiona.

Dorota123 19:41, 08 lip 2017

Bogdzia napisał(a)
Faktycznie ze zdjecia z tego i poprzedniego roku sie róznią ale na obydwu jest ładna wiec zawsze pewnie jestes zadowolona. Piękne masz te róze.
Bardzo polubiłam róże, chociaż jak pomyślę ile cięcia mnie czeka na wiosnę to mnie przerażenie ogarnia, czy Twoja róża przewieszająca się przez siatkę miała takie kwiaty? Coś mi się zdaje, że moja jest inna, chociaż też mi się bardzo podoba.

Nallar 22:04, 08 lip 2017

Dorota123 napisał(a)
NN wyhodowana z nasionek

Z nasionek.....ile to lat temu było?
O takim gąszczu na ogrodzeniu marzę, piękne.
Piękne masz róże, ale na jedną szczególnie zwróciłam uwagę.
Napisz proszę gdzie kupiłaś swojego "kameleona"

U mnie nie widziałaś chwastów? Uwierz że jest ich mnóstwo tylko ich nie pokazuję.
GorAna 20:22, 09 lip 2017

Dorotko, ależ masz piękne róże
Ja też myślę o zakupie nowych
Pozdrawiam
Dorota123 12:13, 11 lip 2017

GorAna napisał(a)
Dorotko, ależ masz piękne róże
Ja też myślę o zakupie nowych
Pozdrawiam
Cieszę się tymi moimi różyczkami bardzo, ładnie kwitną, dość obficie jak na taki piaseczek. (wzbogacony dużą ilością kompostu)Co prawda kupowałam takie same róze koleżance, u niej to dopiero są piękne, ale Ona ma dobrą ziemię i możliwość podlewania wodą z płynącego rowu (mówią na to kanał)Jesienią znów dokupię kilka różyczek.

Dorota123 12:30, 11 lip 2017

Nallar napisał(a)

Z nasionek.....ile to lat temu było?
O takim gąszczu na ogrodzeniu marzę, piękne.
Piękne masz róże, ale na jedną szczególnie zwróciłam uwagę.
Napisz proszę gdzie kupiłaś swojego "kameleona"

U mnie nie widziałaś chwastów? Uwierz że jest ich mnóstwo tylko ich nie pokazuję.
Różyczkę z nasionek wyhodował mój tato, zastanawiam się kiedy to było, ale trudno mi sobie przypomnieć. Myślę, że jakieś 5 lat to ona na pewno ma.
Różyczki przy ogrodzeniu sadziłam 3 lata temu i całkiem dobrze sobie radzą, tyle, że nie powtarzają kwitnienia. Ładne pędy popuszczały, jak nie umarzną zimą w przyszłym roku dadzę wszystkie trzy ładny popis.
Nie jestem w stanie powiedzieć z której szkółki mam Well Being. Wtedy kupowałam w 3 różnych szkółkach róże.