Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 21:15, 20 lip 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Pazerność na rośliny i na kolory - to zdrowy objaw.
Całe szczęście, że tak uważasz bo czasem myślę ,że nie mam umiaru w tym moim ogródku.

yolka 21:17, 20 lip 2017

Dorota123 napisał(a)
Całe szczęście, że tak uważasz bo czasem myślę ,że nie mam umiaru w tym moim ogródku.

też myślę, że nie mam ale to nic, widać taka nasza uroda i uroda naszych ogródków
Dorota123 21:29, 20 lip 2017

mirkaka napisał(a)
Też miałam taką pazerność na róże właśnie, teraz z nią walczę bo już nie daję rady wszystkiego ogarnąć, szczególnie jak jesienią muszę obrywać liście różom, okopywać i owijać włókniną. Och wtedy zawsze sobie powtarzam że już koniec z zakupami.
Wiosenne prace i cięcie są już przyjemnością, nie męczą mnie tak jak jesienne. Wiosną i latem cierpię podczas cięcia bukszpanów, tak tego nie lubię
Nie obrywałam do tej pory listków u róż przed zimą, czekałam aż same spadną. Kopców też nie robiłam, bo u mnie są gęste nasadzenia i nie da się nigdzie ukopać ziemi, żeby zrobić kopczyki. o owijaniu róż włókniną nawet nie pomyślałam, ach człowiek uczy się całe życie.
Do cięcia bukszpanów kupiłam sobie nożyce na akumulator firmy Makita, jestem z nich bardzo zadowolona. Znacznie skraca się czas cięcia, nożycami ręcznymi robię tylko wykończeniówkę. Jeszcze nie obcięłam u siebie wszystkich bo jest bardzo gorąco i boję się, że mi słoneczko poprzypala.

Dorota123 21:41, 20 lip 2017

yolka napisał(a)
też myślę, że nie mam ale to nic, widać taka nasza uroda i uroda naszych ogródków.

Całe szczęście, że więcej osób tak uważa, bo ja czasem zaczynam wierzyć w to co mówi mój eM, że trzeba mnie na leczenie wysłać i leczyć z tego nałogu. Więc roślinki kupuję jak On nie widzi. Trzeba sobie jakoś radzić

Trawniczek w tej chwili nabrał odcienia zieleni, wygląda troszkę lepiej.
Nallar 22:47, 20 lip 2017

A że ja też lubię kolorowo, to często do Ciebie zaglądam.
Trawnik wygląda kiepsko ale przy odrobinie deszczu powinien "ożyć"
Że też Ty problemy z trawnikiem musisz przechodzić to każdego roku...
Dorota123 23:17, 20 lip 2017

Nallar napisał(a)
A że ja też lubię kolorowo, to często do Ciebie zaglądam.
Trawnik wygląda kiepsko ale przy odrobinie deszczu powinien "ożyć"
Że też Ty problemy z trawnikiem musisz przechodzić to każdego roku...

Już jest lepiej, miałam trzy razy deszczyk, tyle, że u mnie w trzy dni nie ma śladu po nawet intensywnych opadach. Cieszę się, że do mnie zaglądasz, ciągle coś zmieniam, mam tyle notatek na jesień co należy przesadzić, że nie wiem czy dam radę temu wszystkiemu.

Nallar 23:23, 20 lip 2017

Dorota123 napisał(a)

Cieszę się, że do mnie zaglądasz, ciągle coś zmieniam, mam tyle notatek na jesień co należy przesadzić, że nie wiem czy dam radę temu wszystkiemu.

Też muszę zakupić jakiś porządny notatnik bo nad karteczkami zatraciłam kontrolę.
m_gocha 00:44, 21 lip 2017

Dorotko podglądam u Ciebie te cudne rabaty kipiące kolorami i wzdycham z zachwytu
Róże masz tak cudne, że jeszcze trochę i chyba im ulegnę
asiak 07:20, 21 lip 2017

Dorotko, pięknie, kolorowo... też tak lubię i też mam tak u siebie
Pozdrawiam
Ewa777 11:56, 21 lip 2017

Z trawnikiem współczuję. Brak deszczu jest bardzo odczuwalny. U mnie co kilka dni pada deszcz, więc nie mam problemu z trawnikiem.
Dobrze, że roślinki sobie radzą i pięknie u Ciebie kwitną.