Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 21:15, 03 wrz 2017

Ewa777 napisał(a)

Piękna ta donica Zazdroszczę umiejętności
Podpytałam Kasię z mojej bajki i po długim zastanawianiu i gromadzeniu od znajomych resztek remontów łazienek, czyli płytek zaczęłam tłuc młotkiem. Posegregowałam kolorami w doniczki, jak już miałam przygotowane rury przez ema zaczęło się żmudne dopasowanie poszczególnych elementów. Zajęcie bardzo pracochłonne i nigdy nie wiadomo jakiego efektu można się spodziewać. Trudno powiedzieć czy potrzebne tu są umiejętności myślę, że trochę chęci, mobilizacji i dużo czasu.

Dorota123 21:32, 03 wrz 2017

JoannA napisał(a)
Donica piękna ale i jej zawartość zachwycająca. U Ciebie Dorotko moc inspiracji, nic tylko kopiować.
Pozdrawiam
Bardzo dziękuję za miłe słowa.

Dorota123 21:47, 03 wrz 2017

Katkak napisał(a)
Dorcia genialnie ta rura wyszła, świetnie po prostu . Csekam na drugą .
To dzięki Twoim pomysłom i podpowiedziom skusiłam się na zrobienie czegoś takiego. Drugą skończę może w poniedziałek, jeśli pogoda pozwoli, bo mój warsztat jest pod chmurką.

Dorota123 21:53, 03 wrz 2017

Kasik napisał(a)
Dodatkami równiez się zachwycam. U mnie jakoś mało widoczne . Muszę popracować nad ich wyeksponowaniem.
Te spękania na donicach jak widać podobają się wszystkim.
Uwielbiam różne dodatki i mam ich bardzo dużo, czasem nawet myślę, że za dużo. Nie wszystkie są wyeksponowane, niektóre czekają na strychu na swoją kolej.

Dorota123 22:06, 03 wrz 2017

makkasia napisał(a)
Podziwiam mozaikę i cuuudowne zawilce. Cieszę się, że trawnik się regeneruje
Mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej. Zlikwidowanie trawnika po stronie południowej i zasadzenie roślin sucholubnych to też jest jakiś pomysł
Po stronie południowej w moim ogródku jest najgorsza ziemia, gdyby nie podlewanie nic by tam nie przetrwało, pewnie nawet juki nie dały by rady. Lawenda nie dała rady, na wiosnę są tam piwonie, które nie kwitły, ale sprawiłam im już odpowiedni nawóz i mam nadzieję, że w przyszłym roku pokażą się z lepszej strony. Bukszpany tam sobie radzą. Mam za garażem na przetrwalniku 3 dorodne dwudziesto paro letnie kule bukszpanowe. Planuję im przeprowadzkę. Dziś w nocy padało, jutro sprawdzę na ile nasiąkła ziemia. Myślę, że upałów już raczej nie będzie, może dały by radę się zaaklimatyzować w nowym miejscu.

Ivvvona 22:13, 03 wrz 2017

Mozaika wyszła super, podziwiam za pomysł i cierpliwość. Ogród jak zawsze pięknie się prezentuje. Miłego tygodnia
Dorota123 08:55, 04 wrz 2017

Ivvvona napisał(a)
Mozaika wyszła super, podziwiam za pomysł i cierpliwość. Ogród jak zawsze pięknie się prezentuje. Miłego tygodnia
Podczas wyklejania mozaiki miałam mieszane uczucia nie wiadomo co wyjdzie. Zanim zaczęłam wyklejać drugą rurę naszkicowałam sobie wzór jak chciała bym żeby to wyglądało. Naszkicowane wzory spodobały mi się, ale realizacja była znacznie utrudniona. Druga rura pochłonęła więcej pracy i czasu, a ja ciągle nie wiem czy to jest to co chciałam.
Za miłe słowa o ogrodzie dziękuję. Również życzę miłych nadchodzących dni.

marba 10:17, 04 wrz 2017

Fajne te stojaczki na lampiony. Kupione gdzieś, czy sama robiłaś?
12:16, 04 wrz 2017
dolało u ciebie widze ze trawnik sie regeneruje

na mozaiki sie ałapalam ...widziałam u katki te wyklejanki teraz bedzie coraz gorzej o ładne płytki kiedyz było duzo kolorowych na kazdym kroku ...ale teraz dominuje biel i szare i czarne ...czekam na zmine mody na bardziej optymistyczna i wprowadzajaca kolory na nowo
yolka 12:47, 04 wrz 2017

Widziałam dzieło rąk Twoich super