Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

jolka 10:04, 31 gru 2017

Bardzo mi się podobają te wiszące stroiki z szyszek i gałązek. Wydają się łatwe do zrobienia, a efekt znakomity. Subtelność i elegancja. Zwłaszcza te z białą wstążką mnie urzekły Dorzucam do ulubionych i mam nadzieję, że nie zapomnę o nich za rok!
Też mam las bardzo blisko, więc materiału pod dostatkiem.

Najlepszego w Nowym Roku Dorotka
kasiek 13:32, 31 gru 2017

Świetna ta kurtyna z szyszek!
marba 14:09, 31 gru 2017

Dorotko, masz niezwykły dar tworzenia z prostych materiałów prawdziwych śliczności.
Pozdrawiam Cię sylwestrowo.
Dorota123 17:47, 31 gru 2017

Anabell napisał(a)
Dorotko podobnie wiążę wstążki, a teraz na 'Dekorada' pokazywała półwstążeczki z nich robiłam stroik na stół, też dobrze wygląda.

Wstążki kupowałam 'AKSSA'pł za szer 5 cm 32 m na rolce 11, 83
3,8 cm po 8,89 zł
2,5 cm szer. 3,75 zł
1,2 cm szer 1,89
o,6 cm szer 1 zł wszystkie rolki po 32 m to są satynowe.

Mam robić z nich kwiatki, a i do owijania wianków brałam.

Po twoich pierniczkach kupiłam w B. pudełko z pierniczkami, położyłam, teraz zajrzałam a to do wypieku.
Nie wiem czy mnie najdzie chęć wypiekać.
Zaczęłam szukać AKSSA, ale nie znalazłam tam sprzedaży wstążeczek, chyba pozostanę przy chińskim centrum. Jak to mówią dotknę, zobaczę i wiem co biorę, Nigdy nie przyszło mi do głowy żeby zmierzyć ile tam jest metrów, ale naprawdę dużo.
Odnośnie pieczenia to ja bardzo często piekę różne ciasteczka, takie pierniczki czy kruche mogą długo poleżeć i zawsze są pod ręką.
Dorota123 17:49, 31 gru 2017

AgataM napisał(a)
Dorotka nie kuś... Bo wiesz...., że będziesz musiała mi w tym trochę pomóc .
Przecież mówiłam, że chętnie pomogę. Przecież wiesz jaką frajdę sprawia mi robienie zdjęć, a w takim pięknym ogrodzie to czysta przyjemność.
Dorota123 17:57, 31 gru 2017

JOLKA cieszę się, że spodobały Ci się moje szyszkowe zawieszki. Robi się je szybko. Dziękuję za życzenia i Tobie również życzę spełnienia wszystkich marzeń.

KASIEK fajnie, że i Tobie przypadły do gustu.

MARABA często wykorzystuję to co mam wokół domu, tak jak np. trawy ozdobne do robienia podkładów do wianków pokazywałam je przed świętami. Lubię ręczne robótki i te małe wyzwania, czy dam radę zrobić coś nowego czego jeszcze nie robiłam. Za miłe słowa dziękuję, również pozdrawiam.
AgataM 18:10, 31 gru 2017

Na nadchodzący Nowy Rok przyjmij ode mnie życzenia prosto z serca. Zdrowia, którego potrzebuje każdy z nas. Uśmiechu, który sprawia, że każdy dzień jest piękniejszy. Miłości, bo to dla niej i dzięki niej żyjemy. I cudownego ogrodu dzięki któremu jesteśmy szczęśliwi. Niech Nowy Rok 2018 składa się z samych słonecznych, radosnych dni!
Dorota123 18:46, 31 gru 2017

Dziękuję Agatko za piękne życzenia.Fajnie, że wkleiłaś ubiegłoroczną dekorację, była prześliczna.

Dla wszystkich odwiedzających mój wątek

Niech się spełnią Wasze marzenia te łatwe i te trudne do spełnienia.
Niech się spełnią Wasze nadzieje, a los nigdy nie zostawi Was w potrzebie.
Szczęśliwego Nowego Roku.
Życzy Dorota z rodziną.
Urszulla 19:12, 31 gru 2017

Dorota123 napisał(a)
W lecie można z jakiejś okazji lub bez zrobić takie zawieszki w gąbce florystycznej z żywych kwiatów i zawiesić na drzewie ponad stołem, pod parasolem przeciwsłonecznym lub w altance. Doda to elegancji przyjęciu i miło będzie na czymś takim oko zawiesić podczas imprezy grilowanej.

To wyższa szkoła jazdy pięknie pomyślane

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku. Niech Twoja pomysły są inspiracją, życzę ich wiele wiele więcej
Dorota123 11:57, 04 sty 2018

Tuż przed świętami odwiedziły mnie koleżanki z pracy, było mi bardzo miło. Podarowały mi dużo prezentów między innymi tę piękną Gwiazdę i filiżanki z których kawa smakuje znacznie lepiej niż ze zwykłego kubka.
Wiem, że niektóre z nich podglądają mój wątek...... dzięki dziewczyny i koledzy.